Door community (initieel Best Well), Op din 23 jan 2018 20:15, 0 reacties, nieuws

Duitsland gaat boventallige asielzoekers doorsturen naar Nederland
Duitsland stuurt bij een te hoog aantal asielzoekers dit overschot door naar Nederland


Wij herhalen het nog maar eens, kijk wat er over de grenzen gebeurt, verschuil u niet achter de dijken, want ingrijpende gebeurtenissen in het buitenland en in dit geval Duitsland vinden hun weerslag in Nederland. Niet, dat u hier veel tegen kunt doen, dat laten we over aan mensen die verstand van zaken hebben en die vindt u in den Haag, waar zich de crème de la crème van de bestuurlijke samenleving bevindt.

Zoals u misschien weet is er na taai onderhandelen in Duitsland besloten informatiebesprekingen aan te gaan tussen CDU/CSU en de SPD. Die zijn noodzakelijk om Mutti Merkel weer in het zadel te hijsen, zodat zij haar verwoestende werk niet alleen voor haar eigen land , maar ook voor de resterende EU landen voort kan zetten.

Een van de knelpunten in de komende besprekingen die indien er een resultaat komt nog via een stemming door de SPD leden moet worden goedgekeurd, en die kansen liggen 50 / 50, is het migratiebeleid. De CDU ging aarzelend door de bocht en kwam tegemoet aan de wens van haar Beierse zusterpartij CSU om het maximaal in 2018 toe te laten deurkloppers te begrenzen op 220.000. Dit tegen de wens van de socialisten, die van mening zijn dat je iemand niet weg kunt sturen. Aanvoerder Martin Schulz zei dit al door te stellen dat als er b.v. 260.000 asielzoekers zich melden, het er dan gewoon 260.000 zijn en die wel moeten worden opgenomen.

In het werkdossier van waaruit de politieke partijen nu verder gaan onderhandelen staat nu zeer cryptisch omschreven wat er te doen valt als er datgene gebeurt wat Schulz eventjes achteloos meldt, namelijk een duidelijke overschrijding van de overeengekomen 220.000 asielaanvragen. Maar een nauwkeurig doorlezen leidt tot slechts een conclusie, het aantal asielzoekers dat boven de 220.000 uitkomt zal geen verblijf binnen de Duitse staatgrenzen verleent worden en moeten zij worden doorgezonden naar Nederland en Oostenrijk (die zijn grens met Duitsland heeft gesloten met extra grensbewaking), daar de andere aan Duitsland grenzende landen reeds al een jaar geleden bekend gemaakt hebben geen asielzoekers volgens de Brusselse formule op te willen nemen.

Heel slinks is ook het begrip “Obergrenze “uit de onderhandelingspapieren gehaald en heeft met het alleen nog maar over het getal 220.000. dat echter de ware situatie camoufleert.

De SPD hebben in dat document vermeld dat iedereen recht heeft om asiel aan te vragen, maar tevens dat volgens de EU regels , vergeet niet dat Schulz de EU parlementsvoorzitter was , iedere EU staat verplicht is een verzoek tot asiel te behandelen, hetgeen nogmaals zeer geniepig iets anders is dan het asiel verlenen.

Nu moeten wij nog afwachten of de zgn. “GroKo “, de grote coalitie tussen CDU/CSU en SPD er komt, maar Den Haag inschattend en de persoonlijke belangen van Rutte, zal ons land graag de van het Duitse bord gevallen “asielkruimels “tot zich nemen.

Dat het slagen van deze 2e poging van Merkel om tot een regering te komen voor haar van politiek levensbelang is, mag duidelijk zijn, want mochten er toch nieuwe verkiezingen komen, hetgeen nog steeds niet is uitgesloten, dan betekent dit, dat de politieke loopbaan van Merkel wel eens zou kunnen eindigen en zij samen met haar door een zelfde lot getroffen collega Schulz hun memoires kunnen gaan schrijven.

Maar we houden de moed er maar in. Weliswaar stemt het artikel dat wij in 2014 al plaatsten ons niet hoopvol, maar met een groeiend aantal toedekkers, pamperaars en goedmensen gaat het steeds sneller bergafwaarts in ons ooit mooie land, maar wat maakt het uit, “als ge maar leut hebt “./>
Annotaties:
aanmelden / inloggen