Door community (initieel Antares), Op woe 24 mei 2017 09:15, 1 reacties, nieuws

Duterte: de overwegingen van een moedige en oprechte leiderDuterte laat tijdens dit gesprek al snel merken een goed begrip te hebben van de manier waarop westerse landen gebruik maken van mensenrechten als excuus om in andere landen oorlogen te starten. In reactie op de opmerking dat er op de Filippijnen doden zijn gevallen dankzij zijn antidrugsbeleid wijst Duterte erop dat er tijdens Amerikaanse oorlogen doden vallen. Volgens hem mag het niet zo zijn dat er de ene set regels bestaat voor de Verenigde Staten en een geheel andere set regels voor alle overige landen. Als de Verenigde Staten mogen doden dan mag hij hetzelfde, waarbij Duterte aangeeft dat hij in tegenstelling tot de VS nooit andere landen aanvalt.

Duterte laat onomwonden weten dat de Filippijnen een alliantie zoekt met China en Rusland en niet met westerse landen. De reden die hij daarvooor opgeeft is de gespleten tong waarmee de EU en andere westerse landen spreken. Daarna herinnert hij eraan dat de Filippijnen 50 jaar geleden werden bezet. De verslagggeefster merkt op dat ze zijn woede kan merken waarop Duterte antwoord dat hij daar moeilijk blij om kan zijn.

Als hij de CIA overleeft, zoals Duterte dat noemt, dan heeft hij nog 5 jaar om zijn werk te doen. De verslaggeefster zegt dat hij veel over moord praat. Volgens Duterte is dat de manier waarop ze werken. Duterte wijst erop dat ze zelfs een president uit zijn eigen land kunnen halen (waarvan hij eerder in het gesprek een voorbeeld heeft gegeven) en in hun eigen land veroordelen.

Duterte zegt dat hij Trump als een vriend beschouwt. Als het op ISIS aankomt dan geeft hij er echter de voorkeur om daar met Poetin over te spreken. Alleen Rusland en China kunnen op hun woord worden geloofd. Zij menen wat zij zeggen. In Amerika daarentegen weet de linkerhand niet wat de rechterhand uitvoert. De president kan iets beloven wat later door de senaat wordt geblokkeerd.

RT: U komt net terug uit China. De relaties met China zijn veel warmer dan verwacht. U hebt geen vlag op de kleine eilanden geplant zoals beloofd. Is dat taktiek of bent u van strategie veranderd?

Duterte geeft aan dat hij een grap over had gemaakt over het planten van een vlag vanaf een jetski. Op het moment waarop China aan hem vroeg om die kwestie niet nu op te spelen heeft Duterte daarin meegestemd. China gaf aan dat hiervan het verkeerde signaal zou uitgaan en dat leiders van andere landen tot dezelfde actie zouden overgaan. Duterte geeft aan dat hij niet over de kruisraketten beschikt waarmee hij China zou kunnen aanvallen. Een oorlog met China zit er niet in. Hij geeft aan dat de kwesties over de eilanden kunnen wachten tot constructievere tijden.

De vraagsteller wil weten van Duterte of de moslimterroristen geïmporteerd zijn of van eigen bodem. Duterte geeft aan dat de meesten van hen, die hij aanduidt als "Kaukasiërs," uit het Midden-Oosten komen. Een belangrijk punt dat door Duterte naar voren wordt gebracht is dat wanneer het aankomt op het bestrijden van terrorisme en de wapens die daarvoor nodig zijn dat de Amerikanen hem die niet willen leveren en niet behulpzaam zijn. Rusland daarentegen werkt prima samen in de strijd tegen terrorisme.

Aan het einde van het gesprek gaat de vraagsteller in op het misbruik door de katholieke kerk waarvan ook Duterte 50 jaar geleden het slachtoffer is geworden. Duterte kan er niet omheen dat het westen niets geeft om deze misbruiken. Hij heeft geloof in god maar niet in priesters.
Annotaties:
| #259740 | 24-05-2017 09:57 | Antares
Enige reacties onder de video op Youtube:

"Even if you dislike this man, you have to agree with a lot of what he says."

"Philippines, your leader is willing to die for you, don't fuck it up. You can get out of the NWO agenda."

"Would love it if most of Europe was free of american machinations too."
Antares's avatar
aanmelden / inloggen