Door Ness, Op din 3 jan 2017 15:45, 2 reacties,    

ECB werd piramidespel, ligt op ramkoers met ons parlement


"Dit beleid van de ECB (oneindig veel geld bijdrukken en uitlenen om zo de werkelijke staat van onze financiële sector te maskeren) gaat dus nooit eindigen. Immers, deze truc werkt net zo lang, totdat de confrontatie met de buitenwereld wordt gezocht."

Artikel over het piramidespel dat 'euro' heet, en hoe de ECB oplichterstruuks toepast om de boeken kloppend te houden, zodat er nu vrijwel uitsluitend flutgeld in flutboeken bestaat. Voor de liefhebbers van de ins en outs van de financiële wereld en het krakkemiekige geldsysteem.

Er is één aspect van verlies aan koopkracht dat nogal onderbelicht blijft: de groepen "ouderen, gesettleden, families met volwassen kinderen" die er vroeger redelijk warmpjes bijzaten en dus geld in de economie zouden kunnen pompen, zien zich nu genoodzaakt hun kinderen en kleinkinderen op de been te houden vanwege het met veel gejuich ingevoerde studie-leenstelsel. De volwassen kinderen blijven veel langer dan noodzakelijk thuiswonen, zelf een gezin opstarten is nauwelijks mogelijk tot zeker je 30e met een studieschuld of gewoon gebrek aan ruimte, ouders en grootouders draaien voor de kosten op, een kleiner huis aanschaffen wordt veel langer uitgesteld want de kinderen gaan niet langer de deur uit.

Een van de oorzaken is natuurlijk de ontstellende jeugdwerkloosheid in Europa. Het flatteren van cijfertjes kan niet voorkomen dat de jeugd met uitzondering van de rijkeluiskinders tegenwoordig geen nagel meer heeft om de kont te krabben, laat staan een eigen onderkomen te zoeken. Geld dat niet binnenkomt kan niet uitgegeven worden. Dat zo'n situatie leidt tot het doodbloeden van de middenstand, de motor van de echte economie, behoeft geen betoog - wat tot nog meer werkloosheid leidt.

In USA, waar een akelig groot deel van de kinders op hun 35e nog thuiswoont en waar de totale studieschulden voor een pseudo-geldbel van kolossale afmetingen zorgen die áls hij ontploft, de ganse wereldeconomie zal kelen, leidt dit - en veel meer natuurlijk - tot stagflatie. Want niet alleen de oudere garde geeft de extra's niet meer buitenshuis uit, ook de nieuwe garde wordt de mogelijkheid tot consumeren/geld rondpompen (huis inrichten, babyspullen aanschaffen bv) ontnomen. En al die ellende wordt veroorzaakt door het hardnekkig vasthouden aan een gekoppelde gezamelijke munt, de EUdollar - waarbij de euro de dollar om zeep helpt of omgekeerd bij wijze van 'afweging en toetsing', en waarbij andere muntsoorten en vormen van valuta helemaal worden uitgerangeerd (goud, bitcoin, zilver, cash). Uiteindelijk gaan zowel de euro als de dollar kapot aan deze krampachtige situatie, en is totale instorting van alles niet meer te vermijden.
Annotaties:
| #257276 | 03-01-2017 21:03 | Best Well
Twee jaar geleden was de dollar ruim 0.8 Euro nu 1 Euro
Dat wil zeggen dat de euro 20% van zijn waarde heeft verloren ten opzichte van de dollar.

Uw pensioen en spaargeld wordt op dit moment per jaar 10 % minder waard.
Ik zou zeggen succes met sparen voor later!
Best Well's avatar
| #257281 | 04-01-2017 14:32 | Ness
http://nos.nl/artikel/2151396-opluchting-bij-ecb-inflatie-in-eurolanden-loopt-flink-op.html Juich, oh volkeren der aarde! Uw geld wordt steeds minder waard! Opdat de banken overleven tegen de verdrukking in - met het intoetsen van minstens 80 miljard aan flutgeld (uit-het-niets-geld) per maand wordt de zo noodzakelijke 'groei van de flut-economie' bereikt, die inmiddels echt helemaal nergens op gebaseerd is. Flutgroei dus. Nou, die banken hebben inderdaad reden tot juichen. De rest van de wereld niet, maar dat zal Dijsselblommeke & Co worst wezen. Als deze bel ploft zijn dat soort criminelen allang binnen en zit het plebs volledig aan de grond. In plaats van geld te tellen zullen we weer bankbriefjes met flutgeld moeten gaan wegen, of negen nullen van alle prijzen afhalen.

https://nl.express.live/2017/01/03/120202ecb-europeaan-werd-armer/
http://wallstreetonparade.com/2017/01/u-s-quietly-drops-bombshell-wall-street-banks-have-2-trillion-european-exposure/
http://wolfstreet.com/2016/12/30/who-benefits-from-italys-bank-bailout/
http://rinf.com/alt-news/newswire/orxit-orkney-islands-could-demand-to-leave-uk-and-scotland/
Ness's avatar
aanmelden / inloggen