Door community (initieel ouwe knar), Op zon 30 apr 2017 19:43, 2 reacties,    

Echt water sterft uitWater is in Amerika zo langzamerhand niet meer leven schenkend vocht, het wordt meer en meer een goedkope dumpplek van chemisch afval.
Lood, 1,2,3-TCP (onderdeel van pesticiden), 1,4-dioxane, legionella, PFOA (Perfluorooctanoic acid, nodig om Teflon te maken), chromium6, fracking chemicaliën… . Zowat iedereen krijgt nu via water zijn portie gif binnen. En met de 1,170-mijl lange DAPL (Dakota Access Pipeline krijgt de bevolking ook daar binnenkort hun portie.
Chromium 6 Cr(VI) verhoogt de kans op astma, oogbeschadiging, gesprongen trommelvliezen, nier beschadiging, leverschade etc, etc. Chromium 6 bijvoorbeeld wordt niet gereguleerd, het mag in het drinkwater zitten en ruim 200 miljoen Amerikanen (tweederde van de populatie) in alle 50 staten krijgen het gif via water binnen.
Amerika hanteert het voorzorgsprincipe niet. In tegendeel: iets is pas giftig als het keihrd bewezen is. Dat geldt ook voor stoffen waarvan je logisch redenerend zou kunnen stellen dat het met grote waarschijnlijkheid giftig is.

Soms komt een schandaal aan het licht (zoals te veel kinderen met kanker) en wordt het breed uitgemeten in de media. Helaas zijn er honderden schandalen die nooit uitkomen.
Politici kijken intussen de andere kant op. De EPA (Environmental Protection Agency) beschermt de industrie en niet de burger.

"There are well-meaning, intelligent scientists and engineers ... but it's such a cluster mess. They don't know where to go. They are held back,"
Brockovich

De baas van de EPA is nu Scott Pruitt, de man die destijds de EPA maar liefs 14 maal voor het gerecht sleepte om onder andere regulering voor schoon water te blokkeren.
De EPA wordt op dit moment zo gekort dat enige controle op schoon water een vrome wens blijkt/blijft. De industrie kon tientallen jaren lang honderden chemicaliën, medicijnen, bijproducten van desinfectie middelen, plastics, zware metalen in de watervoorziening plempen zonder dat er iets structureels tegen gedaan werd.

De mensen denken dat het water schoon is: Het voldoet aan de wettelijke standaards. Men realiseert zich daarbij niet, dat de standaards voorbij gaan aan wat een menselijk lichaam kan verdragen. Chemicaliën, zware metalen zoals arsenicum stapelen zich zodanig in het lichaam (bloed, vetweefsel, botten…) op, dat ook hele kleine hoeveelheden na jaren blootstelling funest zijn.
Helaas is het verschrikkelijk moeilijk om lange termijn effecten wetenschappelijk aan te tonen. Pas als mensen ter plekke dood neervallen, heb je een mogelijke case. De corporaties die de pesticiden, plastics, cosmetica en andere rommel produceren, weten dat de desastreuze effecten zich pas na zo'n 10 tot 20 jaar openbaren. Lang genoeg om hun verantwoordelijkheid te ontkennen.

Steeds meer kinderen worden geboren met een niet goed ontwikkeld zenuwstelsel, het neemt zo langzamerhand epidemische vormen aan. Het is waarschijnlijk voor een klein deel 'echt' genetisch en vooral een combinatie van extra gevoelig zijn voor… en blootgesteld worden aan… .

Tot nu toe blijft de EPA ook met betrekking tot het aantal watercontroles hopeloos in gebreke. Dan is zelfs de meest fantastische regelgeving gezeur.
Er is nog een klein dingetje. De EPA gaat niet over het water dat gebruikt wordt voor fracking. De inhoud van de frackingvloeistof is geheim. Voor iedere frack, zeg maar, is minimaal 6 miljoen ton water nodig. 35,000 bronnen, is hetzelfde als 40 to 80 steden met elk 50,000, inwoners

Water is drinken, koken, zwemmen, douchen, tanden poetsen...
Al sinds 2008 is er nijpend water tekort in bijna elke regio,

De MSM hebben inmiddels een mooi eufemisme uitgevonden voor drama's met fracking: 'brine'.

Helaas, is er niets te verwachten van de regering, noch komt er een Water Wars: Superman.
Tja…
Annotaties:
| #259532 | 30-04-2017 20:04 | ouwe knar
Vaccineren, glyfosaat, genetisch gemodificeerde rampzaligheden, allemaal inbeelding van het domme publiek ;P
ouwe knar's avatar
| #259545 | 01-05-2017 22:13 | jantjeuitnederland
En dat komt met TTIP ook deze kant uit (via eten dat daar geproduceerd wordt).
jantjeuitnederland's avatar
aanmelden / inloggen