Door spaceman, Op zon 27 jul 2014 17:00, 4 reacties, citaat / intro / linkdump

Een Europees 9/11? Neen, bedankt !Het vraagteken in de titel suggereert een toonaard die in de tekst zelf afwezig is, daar is Holslag niet vragend maar imperatief: ‘… dit zou Europa’s nine eleven moeten zijn, een scharnierpunt in ons strategisch denken…’

Heel concreet wordt het allemaal niet, maar fundamenteel richt Holslag zijn pijlen vooral op de ‘strategische kortzichtigheid en opportunisme bij onze leiders’. Die hebben namelijk contracten afgesloten met Russische gasleveranciers! Dat maakt hen “verknecht aan Russisch gas”, zegt Holslag.

En om het allemaal nog wat erger te maken, “onze leiders” zijn verdeeld, terwijl de andere kant van de...
Annotaties:
| #215766 | 28-07-2014 00:16 | quero1
Grote woorden zijn nu toch wel 'in' hé, verknecht godbetert!
Ze mogen toch 'blij' zijn in Duitsland mss dat ze sowieso russisch gas krijgen...
Merkel zelf heeft de Atomausstieg toch beetje eigengereid toegestaan en gepromoot aan de lastige Grünen en toen hebben ze effectief ook 10-tallen kerncentrales gesloten (pijler nr 1)
Voordien hebben ze ook maar hun steenkoolcentrales of een aantal ook zelf gesloten of zo (pijler nr 2)
En daarvoor hadden ze ook nog tal van bruinkoolcentrales naar 't schijnt (pijler nr 3)
Dat Russisch gas is:
1)milieuvriendelijk gewonnen
2) " getransporteerd via pipelines en bijzonder regelmatig in levering.
3)bijzonder levervast, zelfs gedurende de hele Koude Oorlog niet één hapering zeggen ze.
4)relatief laag geprijsd en over prijzen kan onderhandeld worden

Het schaliegas (shale gas/gaz de schiste) van het beruchte fracking is het toppunt van milieuonvriendelijkheid en milieuvervuiling ook en een 'dead end' . Wat heb je aan schaliegas in een dor maanlandschap en zonder drinkbaar water in het ergste geval? Zie Pennsylvania! Miljoenen boorgaten maar al hun drinkwaterbronnen 'contaminated' en nog komen er boorgaten bij..en goedkoop?, vergeet het maar met al die tussenschakels die allemaal hun % opstrijken.
Ze weten nu al dat eventuele afhankelijkheid in de EU de prijs zal minstens doen verdubbelen en zal leiden tot econmische rampen. Het schaliegas uit VS per vloeibaar gas schip enz werd als bewezen niet economisch bestempeld door de Duitsers en die vergissen zich niet zo vlug in zulke zaken.
Duitsland en per uitbreiding heel de EU wordt nu platgelopen door US agenten om dat schaliegas en fracking ook ons door het strot te rammen. Die zien ons gewoon als een soort koloniaal wingewest en ze willen ons goedkoop en rustig russisch gas afpakken en hun extreem vuil schaliegas door het strot rammen aan hun voorwaarden zoals we ze best kennen.
O ja Duitsland is nog altijd echt bezet hé (80.000 servicemen) en dat wordt nu dus een economisch drukkingsmiddel en diktaat als we braafjes toegeven, pls niet doen, want dan zitten we ook een een soort 'living maffia hell'...
| #215780 | 28-07-2014 08:46 | net wakker geworden
Wat mij meteen opviel toen Rutte de pers toesprak naar aanleiding van de vliegramp, is het decor waarin hij staat. Die foto achter hem van twee gebouwen. Die foto is zo genomen dat we eigenlijk Twin Towers zien. Onbewust maken mensen dan de verbinding met terrorisme en ´we zijn aangevallen´ en moeten ons verdedigen. De boef is deze keer niet Bin Laden (ahum) maar Poetin.

Wie heeft die foto - in opdracht? - zo genomen? Waar staan die gebouwen? Welke fubctie hebben ze?

Een tijd terug heb ik ergens gelezen dat de VS ongeduldig waren geworden naar Europa dat niet snel genoeg sancties tegen Rusland invoerde. Europa was sowieso terughoudender in die hele Oekraïne- en Krim kwestie. 'Fuck the EU', aldus die mevrouw Nudelman. Wat Europa nodig had, was een eigen 911. Is dat de bedoeling van die foto? Wij moeten die ramp zien als onze eigen 911?

Zo'n foto zou dus al een bewijs kunnen zijn van voorkennis!!
Die lag al klaar!
| #215785 | 28-07-2014 10:16 | Guitarman
Die foto is van het gebouw van het ministerie van veiligheid. In dit geval denk ik dat het toch toeval is. Nu weet ik niet op welke foto je precies doelt, maar ik denk niet dat de fotograaf bewust het Twin Tower effect wilde bereiken. Al kan de redactie natuurlijk daar wel bewust voor hebben gekozen bij het materiaal dat ze aangeleverd kregen.

duurzaam_gebouw_twee_ministeries_opgeleverd_1_L5Ybmt.jpg
Guitarman's avatar
| #215789 | 28-07-2014 10:47 | net wakker geworden
@Dank je Guitarman!

Blijft het vreemd dat we de premier ineens tegen zo'n achtergrond zien. Volgens mij is dat nog niet eerder gebeurd.

Ik krijg er in ieder geval de griebels van!
aanmelden / inloggen