Door community (initieel vonnegut), Op zat 7 dec 2013 12:14, 17 reacties,    

Een Heerlijke Nieuwe WereldEen Heerlijke Nieuwe Wereld

In 1962 sprak Aldous Huxley in Berkeley californie over de “ultieme revolutie”. Huxley verklaarde dat de mensheid tot dan toe, tijdens revoluties, altijd de maatschappij had veranderd maar volgens Huxley zou de ultieme revolutie de mensheid zelf veranderen. Hij sprak over een heersende klasse, een elite, die het volk zo ver zou krijgen, via psychologie, biologie, de farmacie en techniek, dat zij hun slavernij en onderdanigheid zouden gaan liefhebben.
Huxley werd natuurlijk vooral bekend door zijn boek “A Brave New World” uit 1932, waarin hij een toekomst visie van een maatschappij beschrijft waarbinnen mensen compleet gecontroleerd worden door techniek en rationalisme. Liefde, trouw, kunst, godsdienst, oorlog en armoede bestaan niet meer. Het motto van deze totalitaire wereldstaat is: “Gemeenschappelijkheid, gelijkvormigheid en gelijkmatigheid”
In het boek “De Goelag Archipel” van Aleksander Solzjenitsyn uit 1973 liet Solzjenitsyn aan het westen zien hoe ver een maatschappij kan afzakken als iedereen hetzelfde moet zijn, als de staat een God wordt. Binnen het Sovjet systeem stelde een mens niets voor en draaide alles om de eer en glorie van de staat. Mensen, families, ouders en kinderen werden tegen elkaar opgezet. Iedereen werd, zo ver dat toen mogelijk was, bespioneerd. Op een gegeven moment ging het zelf zo ver dat je pas een goed Sovjet burger en communist was als je minstens een keer in de Goelag kampen had gezeten. Alles was verdacht. Te communistisch of loyaal was niet goed en te weinig al helemaal niet. Iedereen was op een bepaalde manier wel schuldig aan anti bolsjewistische praktijken. Vele miljoenen mensen vonden de dood in de machinerie van deze dictatoriale ideologie.
Ik moet de laatste tijd, als ik de discussie over de NSA maar bijv. ook de discussie over zwarte piet en discriminatie in Nederland volg, vaak denken aan deze boeken van Huxley en Solzjenitsyn.
We zijn allemaal vijanden van de staat geworden. Diversiteit wordt nog wel volgens het multi cultureel geloof beleden maar in de praktijk komt het hier op neer dat iedereen hetzelfde moet denken en worden. Mannen moeten vrouwen worden en andersom, de eigen cultuur wordt bij het oud vuil gezet of overgoten met een multi cultureel, politiek correct sausje.
Grappen maken is ineens uit den boze want je zou wel eens iemand kunnen kwetsen. Na decennia lang grappen gemaakt te hebben over Belgen en Duitsers is het nu ineens, tenminste volgens de linkse en orthodox rechtse kerk, niet meer gepast om grapjes over anderen te maken. Voortschrijdend inzicht noemen ze dat. Ik zie het eerder als een enorme achteruit gang, als de kracht van humor de grenzen van de vrije meningsuiting niet meer kan bewaken.
“Das leben der anderen” wordt nu ook voor ons meer en meer werkelijkheid. Langzamerhand, beetje voor beetje worden we vast geketend. Privacy wordt een vaag begrip dat alleen nog maar van waarde lijkt te zijn voor criminelen. Honderden miljoenen mensen moeten hun rechten opgeven om een paar terroristen en pedofielen te kunnen pakken. Beetje bij beetje geven we daarbij steeds meer rechten op.
Het voortschrijdend inzicht heeft de heersende klasse geleerd, na de ervaringen met het communisme en het fascisme, dat angst en terreur grote veranderingen te weeg kunnen brengen maar ook dat de meute veel beter beïnvloed kan worden door geleidelijke veranderingen en dat op die manier op de lange termijn betere resultaten behaald worden. De mens kan net als Pavlovs honden geconditioneerd worden om een bepaald wenselijk gedrag te gaan vertonen. Meer wortel en minder stok.In 1884 werd de Fabian Society opgericht in Londen. Een socialistische organisatie die als doelstelling heeft om geleidelijke veranderingen aan te brengen in de maatschappij. Zo geleidelijk dat bijna niemand het in de gaten heeft. Deze organisatie heeft zich vernoemd naar de Romeinse generaal Fabian Maximus die als tactiek had dat hij liever directe confrontaties uit de weg ging maar in plaats daarvan toeleverings routes van de vijand af sneed, vertragings en uitputtings tactieken toepaste en de vijand op allerlei manieren probeerde te frustreren om toe te slaan als de tijd rijp was. Een tactiek van de lange adem. De emblemen van de Fabians zijn dan ook een schildpad en een wolf in schaapskleren.
Bekende leden van deze groep waren Bernard Shaw, H.G. Wells, Bertrand Russell en Virginia Woolf. Het socialistische gedachtegoed van deze groepering is in de loop der tijd overgenomen door zowat iedere sociaal democratische partij in de wereld.
Momenteel zitten wij met de gebakken peren. We worden door onze sociaal democratische politici opgescheept met een multi culturele samenleving, een verenigd Europa, de euro, massale afluisterpraktijken en een financieel verrot systeem en we komen daar pas achter als het eigenlijk al te laat is.
Onze maatschappij raakt verder meer en meer vergiftigd door een politiek correct gedachtegoed dat voorkomt uit het communisme. Politieke correctheid is een manier van de overheid om controle te krijgen over het gedachtegoed van haar onderdanen. Een politiek machtsmiddel dus.
Afwijkende meningen, humor en visies op het leven worden niet serieus genomen en zoveel mogelijk tegengewerkt om het volk tot een makkelijk te controleren eenheid te smeden.
De individuele vrijheid en privacy van de burger wordt daarbij opgeofferd voor schijnveiligheid en een vaag soort algemeen belang.
Orwell en Huxley waarschuwden ons respectievelijk in “1984” en “A brave new world” voor de dictatuur van technocraten. Heden ten dage lijken we rechtstreeks af te stevenen op zo’n soort samenleving. Het wordt tijd dat we eens flink aan de noodrem gaan hangen.
Annotaties:
| #209212 | 07-12-2013 16:22 | liedetecter
Een belangrijke techniek die ook in Ponorelogy van Andrzej Łobaczewsk (de wetenschap van het kwaad) beschreven werd is het zodanig hernoemen van processen en gedragingen dat de betekenis ervan verloren gaat en verdraaid of zelfs omgedraaid wordt. Zo werd waargenomen (in Rusland, Polen, Duitsland) dat wanneer dit veelvuldig gebeurd op universiteiten, door de overheid en door ambtenaren dit een voorbode is van een dictatoriale en fascistische staatsinrichting die de mindset voorschrijft door stringent zaken anders voor te stellen dan ze zijn.

Politici struikelen weer meer dan ooit over elkaar om impopulaire maatregelen juist met modieuze woorden te benoemen. Denk bv aan Rutte's "participatie maatschappij". Je krijgt kippenvel als je nadenkt over de schofterige onmenselijkheid die Rutte cum suis hiermee voorheeft en dat onder een noemer laat vallen die vrijwilligheid en constructieviteit uitdruk, maar juist het tegenovergesteld mee bedoeld wordt: afbraak en dwang. Newspeak inderdaad.
| #209216 | 07-12-2013 20:56 | Saplogger
Alles is (zo goed als) volbracht
In uw handen beveel ik mijn geest echter NIET
Saplogger's avatar
| #209217 | 07-12-2013 21:51 | liedetecter
Jaja, bakerpraatjes van de pastoor zijn dat, en wel om kritische geesten het zwijgen op te leggen ...
| #209220 | 07-12-2013 22:34 | Saplogger
Mijn God, daarom heb ik U verlaten
Saplogger's avatar
| #209221 | 07-12-2013 22:53 | Appie
Vandaag de dag is het kruis niet meer te dragen door de anti-biotica resitentie. de sex-industrie zal SOA's versrpeiden. Sodom en Gomorra.

Ach we kunnen chimpansees blijven of bonobos worden. Problemen met liefde oplossen :)
Appie's avatar
| #209222 | 07-12-2013 23:07 | Saplogger
Kruisig hem ! Kruisig hem !
Barrabas of Bonobo ?
Saplogger's avatar
| #209224 | 07-12-2013 23:17 | liedetecter
alert alert, een reli freak ...
| #209226 | 07-12-2013 23:22 | Saplogger
.... Afwijkende meningen, humor en visies op het leven worden niet serieus genomen en zoveel mogelijk tegengewerkt om het volk tot een makkelijk te controleren eenheid te smeden.
Saplogger's avatar
| #209227 | 08-12-2013 00:07 | Appie
Kruisig hem ! Kruisig hem !
Barrabas of Bonobo ?


Tja, goed of kwaad , de basis van ons bewustzijn.

Laat nu het geweten maar eens spreken :)
Appie's avatar
@liedetector

Wat Rutte nu doet met zijn participatie, doen de chefjes op de werkvloer al jaren.
Die prediken open en eerlijkheid (klikken over elkaar en tweedracht zaaien onder collega's) en heb je problemen kun je het aan hen vertellen zodat ze precies weten wat je zwakte is.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
Os, Over de brave new world is in de jaren 50 een film gemaakt.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #209239 | 08-12-2013 17:19 | Tayelrand
Een totale dictatuur door totale democratisering.

We zijn een rare diersoort.
Tayelrand's avatar
| #209245 | 08-12-2013 18:07 | merethan
@Saplogger:
... Afwijkende meningen, humor en visies op het leven worden niet serieus genomen en zoveel mogelijk tegengewerkt om het volk tot een makkelijk te controleren eenheid te smeden.
Hiermee doel je op dat liedetector je niet serieus neemt. Alsof wat een overheid idealiter nooit zou moeten doen ook op Zaplog en/of andere gebruikers van toepassing is.

Zaplog is op geen enkele manier een verplichting, een recht, een overheidsinstelling of wat dan ook. Zaplog is een privé projectje en dat maakt dat de eigenaar(s) hier mogen uitvoeren wat ze willen. Ze kunnen iedereen toegang ontzeggen als ze dat willen of bepaalde inhoud weigeren als die hen niet aan staat. Of er een porno site van maken.

Of dat allemaal netjes is of niet is een vraag apart. Maar het is aan de makers van Zaplog. Het is een privé projectje. Zaplog is niets universeel, collectief of openbaar aan.

Je bent te gast. Meer niet.
merethan's avatar
| #209274 | 10-12-2013 00:51 | Manus
Aardig artikel, ik denk alleen dat jouw beeld van communisme nogal vervormd is door Westerse propaganda, uit dezelfde koker als Huxley en de Fabian society. Daarentegen kan ik wel meegaan in het gekenschetste beeld over sociaal democraten die inderdaad met hun zieke verzorgingsstaat en achterlijk hoge belastingen de samenleving bewust kapotmaken.

Denk maar eens na over waarom de huidige slavendrijvers al die tijd zo hard tegen het communisme hebben gevochten, dat was echt niet om de bevolking te bevrijden. En waarom Stalin nog steeds zo populair is en was onder de oudjes in Rusland, ook niet vanwege staatsterreur, want dat werkt echt wel contraproductief.

In tegenstelling tot die geschiedsvervalsers was er tijdens het hoogtepunt van de Gulags een kleiner percentage van de bevolking in de USSR opgesloten, dan nu in Amerika. Zij kregen zij gemiddeld ook veel lagere straffen, terwijl dit in oorlogstijd was. Het aantal doden liep in de tienduizenden per jaar in plaats van miljoenen en dit was met name vanwege het barre klimaat. Alleen in oorlogstijd was het tijdelijk hoger vanwege het gebrek aan voedsel.

http://www.northstarcompass.org/nsc9912/lies.htm

Niet dat ik nou zo'n communist ben, maar ik weet onderhand wel wie de vijand is
Manus's avatar
| #209423 | 15-12-2013 17:41 | vonnegut
Manus, lees het boek "bloedlanden" eens van Timothy Snyder, dan blijft er weinig positiefs van het sovjet systeem en het bolsjewisme over. Ik krijg dan zelfs de neiging om te zeggen dat ik liever onder de Nazi's zou leven dan onder communisten. Bij de Nazi's zat er in ieder geval nog enige logica in het systeem, daar was bij de communisten geen sprake van. Het communisme brengt het slechtste in mensen naar boven. Het is een systeem dat gebaseerd is op een terreur van jaloezie, onkunde en middelmatigheid.
| #209826 | 28-12-2013 03:24 | Manus
Vonnegut, zal kijken of ik het boek ergens een beetje betaalbaar kan bemachtigen, ik probeer altijd open te staan voor andere meningen.

Dan heb ik ook een leestip voor jou, A Lyrical Digression van Dimitri Khalezov..misschien dat je dan wat meer logica ziet, met name in de geschiedenis van onze huidige slavernij en het systeem erachter.

Ik ben ook geen communist of fan van een bepaald systeem, het is eerder dat ik de vijand van mijn vijand als natuurlijke bondgenoot beschouw.

Gezien de propagandacapaciteit van deze vijand heb ik dan ook ernstige (en ik denk ook terechte) twijfels als zij hun bewezen tegenstanders zwart proberen te maken.
Manus's avatar
| #210087 | 06-01-2014 17:38 | vonnegut
Manus, interessante lectuur van Khalezov, bedankt voor de tip.
Khalezov heeft vaak mooie en interessante theorieen. Zijn 9/11 verhaal is een van de leukste 9/11 visies.
aanmelden / inloggen