Door community (initieel Best Well), Op don 8 feb 2018 20:50, 14 reacties, nieuws

Een hoger IQ ? (Wat kon jij toen je drie jaar oud was?)
Annotaties:
| #261941 | 09-02-2018 07:47 | Antares
Wat kon jij toen je drie jaar oud was?

Deze video bekijken??!! Video is al jaren oud (maar wel bijzonder).
Antares's avatar
| #261946 | 09-02-2018 11:08 | Best Well
Dit kon deze video al toen deze 3 jaar oud was.................

Die stomme politieke correctheid maakt dat iedereen hetzelfde imoet zijn. Ik bedoelde aan te geven dat sommige rassen wel zich wel degelijk beter ontwikkelen. Ze hebben gemiddeld een hoger IQ door de omgeving, cultuur en ontwikkelingsperspectief.
Net zoals de vrije keuze van een levenspartner zal deze vorm van discriminatie voorlopig wel gedoogd moeten worden. We zijn echt niet allemaal hetzelfde. Zelf heb ik niet zoveel moeite te erkennen dat bepaalde rassen ,culturen of modellen het toch beter doen.
Best Well's avatar
| #261954 | 09-02-2018 15:08 | ouwe knar
Low-IQ-countries

He refers to studies that immigrants to Denmark has 86 in average in IQ and a forecast showing that the average inhabitant in Denmark therefore will have a 92 in IQ in 2085, when the ethnic Danes are in the minority. Then it will be hard to maintain democracy, according to the professor.

“Modern Finnish research shows that countries with an IQ averaging less than 90 fail to create or maintain democracy. This explains why any attempt to bring democracy to countries with low IQ are doomed to failure. We can learn from Libya, Afghanistan and Iraq. Denmark is fast approaching a critical low IQ level, “writes Helmuth Nyborg.
https://www.elitetrader.com/et/threads/low-iq-countries-cant-establish-or-maintain-democracy.293852/

Ik heb begrepen dat het in Zweden ongepast is om je qua intelligentie te onderscheiden van je klasgenoten. Niet opgelegd door de klasgenoten maar van bovenaf.
Kan even de bronnen niet meer vinden.
ouwe knar's avatar
| #261956 | 09-02-2018 16:25 | Best Well
Dat wordt erg lastig wanneer je hoofd boven het maaiveld uitkomt.
Best Well's avatar
| #261957 | 09-02-2018 16:56 | Antares
@Best Well
Dat was gewoon het eerste wat ik dacht. Deze is ook bijzonder: https://www.youtube.com/watch?v=PaJszaMGwrc

Overigens zou ik voorzichtig zijn om muzikale prestaties te koppelen aan intelligentie. Wij horen hier niet veel van wat er wordt gemaakt aan muziek in Afrika en de conclusies zouden misschien niet iedereen goed uitkomen.
Antares's avatar
| #261961 | 09-02-2018 19:37 | Best Well
Toch wel knap wat die trance gitarist uit dat kistje weet te persen.

Iedere prestatie die bovengemiddeld is getuigd van intelligentie.
Overigens is een hele goede opmerking dat muzikaal vermogen niet helemaal gekoppeld is aan intelligentie.

De schedelmeters hebben gelukkig de wetenschappelijke definitie van IQ vastgesteld. Dat betreft een breed spectrum aan vaardigheden.
Best Well's avatar
| #261962 | 09-02-2018 19:49 | Best Well
Deze was ik tegengekomen op iets ongewone instrumenten:

https://youtu.be/Wr87Z7rZiWE

https://youtu.be/KFiyZB5ucgo

https://youtu.be/vgSMEbJUiuc

Alleen de gitaar is gewoon:
https://youtu.be/Ti5Y2lqYB68
Best Well's avatar
| #261974 | 10-02-2018 15:03 | Zhen
Antares: Overigens zou ik voorzichtig zijn om muzikale prestaties te koppelen aan intelligentie. Wij horen hier niet veel van wat er wordt gemaakt aan muziek in Afrika en de conclusies zouden misschien niet iedereen goed uitkomen.

Dat is een heel interessante stelling, waarmee je onmiddelijk bij de essentie van de IQ kwestie terecht komt.

In de eerste plaats zou ik stellen dat een bepaalde muziek welliswaar in hoge mate een indruk geeft van de intelligentie van de persoon die ze maakt, het is desalnietemin toch niet zo voor de hand om op basis ervan de intelligentie van een hele cultuur of een "ras" te beoordelen, en zelfs niet van een individu, vooral als muziek wordt vergeleken die niet erg complex is.

Muziek - in de vormen waarin men ze over het algemeen beleeft - is in de eerste plaats sterk bepaald door de cultuur (leef cultuur, intelectuele cultuur, etc...) van de muzikanten en luisteraars. Daar kun je op zich bepaalde zaken uit afleiden over intelligentie, maar schijn kan bedriegen.

Zo heeft de westerse muziek zich de afgelopen 70 jaar in technologisch opzicht onvoorstelbaar ontwikkeld, maar veel muziek is met name de laatste 2 decennia ook excessief repetitief, monotoon en simplistisch geworden, en is in strict muzikaal-technisch en intelectueel opzicht aanzienlijk armoediger dan alle muziek die in de ca 500 jaar ervoor is ontstaan.

Betekent dit dat het IQ in het westen is gedaald? Ik denk dat dit inderdaad toch het geval is, en men op allerlei wijzen via de media manipuleert om de bevolking dommer te maken en af te stompen - niet alleen qua muziek, maar ook qua overige kunst, films, philosophie, kennis, nieuws, en noem verder maar op.

Maar dat betekent niet dat ook genetisch het IQ zou zijn gedaald, of je zou moeten stellen dat de aanwas van allochtone bevolkingen in het westen voor een dergelijke daling zou hebben gezorgd. Er is inmiddels aangetoond dat in Engeland dat fenomeen ervoor heeft gezorgd dat men bij schoolkinderen inderdaad een lager gemiddeld IQ vindt (vooral in regios waar een meerderheid van de kinderen allochtoon is). Dus makkelijke conclusies i.v.m. muziek zijn er niet te trekken.

Het behoeft nu niet te worden aangetoond dat men in de westerse klassieke muziek van de afgelopen 500 jaar een complexiteit heeft bereikt die aanmerkelijk groter is dan die van o.a. traditionele afrikaanse muziek (hetzelfde kun je stellen voor andere vormen van kunst, zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, en literatuur - los gezien van wat de oude Egyptische cultuur heeft voortgebracht). Er bestaat ook niet zoiets als afrikaanse "klassieke" (of symfonische) muziek. Maar als je de populaire westerse muziek (oud en nieuw) met die traditionele of hedendaagse afrikaanse muziek vergelijkt, dan kom je op een vergelijkbaare mate van complexiteit uit.

Afrikaanse muziek heeft echter haar eigen soort van complexiteit, met name op rythmisch gebied. Die kan zodanig complex en subtiel zijn dat het feitelijk niet te vatten valt in westerse muzikale concepten (denk aan problemen met het noteren ervan, maar ook qua rythmische pulsering die altijd soepel maar rotsvast is).

(w verv.)
Zhen's avatar
| #261975 | 10-02-2018 15:07 | Zhen
Belangrijker dan muzikale complexiteit is voor mij wat muziek oproept qua emotie, atmosfeer, en intelectuele prikkels. Uitgesproken gecompliceerde muziek is niet geschikt voor alle gelegenheden, en sommige (veel) mensen vinden het afschuwelijk. Populaire muziek moet dus per definitie niet te complex zijn, zelfs al is ze bedoeld voor een publiek met een bijzonder hoog IQ.

De cijfers tonen aan dat asiaten gemiddeld een hoger IQ hebben dan westerlingen. Maar alle klassieke en traditionele asiatische muziek is significant minder complex dan de westerse klassieke muziek van de afgelopen 500 jaar (met name melodisch en structureel, zij het verder met dezelfde kanttekening als wat ik beschreef voor de afrikaanse muziek). Complexiteit is hier dus niet een ondubbelzinnige indicator voor IQ.

Het feit dat klassieke en traditionele asiatische muziek minder complex is zegt vooral iets over wat men in die landen cultureel het meest belangijk vindt: muziek die vaak niet te indringend is en/of intiem is, ceremoniele muziek, enz...

Noot: ook de asiatische muziek heeft zich de afgelopen eeuw enorm ontwikkeld, zowel technologisch als muzikaal. Dit is echter in sterke mate te danken aan de invloed die westerse muziek en technologie heeft gehad (zie bijv ook het jonge metal-gitaar genie gepost door Best Well :) ). Omgekeerd is de klassieke westerse muziek erg aantrekkelijk gebleken voor asiatische muzikanten - met name voor de chinezen, hetgeen vele chineze topmuzikanten heeft opgeleverd die de klassieke muziek wereld hebben verrijkt.

Typischerwijs zijn er relatief weinig zwarte top-muzikanten in die klassieke wereld te vinden. Daar moet je niet meteen conclusies uit trekken, want daarentegen blinken zwarte muzikanten uit in uiterst complexe muziek zoals Jazz, hetgeen verder typisch een "multi-culti" produkt is, en sterk cultuur afhankelijk (en tegenwoordig minder en minder populair, want te zeer intelectueel en complex).

Zou ik afrikaanse muziek willen missen? Nee, voor geen goud.

Het gaat erom de rijkdom van al die culturen te waarderen en te beleven, en je leven ermee te verrijken.

(w verv.)
Zhen's avatar
| #261976 | 10-02-2018 15:09 | Zhen
De meeste mensen verbinden teveel een waardeoordeel aan het IQ. Een mens met een hoog IQ is niet meer "waard" dan die met een lager IQ, of vice versa. Zo is de ene cultuur ook niet meer "waard" dan de andere - al zijn er consequenties afhankelijk van waar je mee te maken hebt, en waar je meer of minder waarde aan kunt hechten.

Vanwege het zgn. "culturele marxisme" is er een trend om af te geven op intelligentie.
In de media wordt ze eigenlijk enkel gewaardeerd als het verband houdt met technologische uitvindingen en (wetenschappelijke) kennis. Verder niet. Verschillen in intelligentie tussen verschillende bevolkingsgroepen probeert men onbespreekbaar te doen zijn. Zie de politieke motivaties erachter.

Ware intelligentie en wijsheid zijn gevaarlijk voor de NWO, en totalitaire regimes in het algemeen. Het is dus niet vreemd dat het onpopulair is/wordt gemaakt.

Extreme vijandigheid tegen intelligentie kan leiden tot regimes zoals die van Pol Pot, waar iedereen die maar een beetje geschoold was en intelectueel capabel, vermoord werd, of tot slaaf gemaakt.

Er is echter niet enkel intelectuele intelligentie, er is ook zoiets als "intuitieve" (of "spiritueel bewustzijn") intelligentie. Dat is iets dat niet gemeten kan worden met de klassieke IQ tests, en het is iets dat je in ruime mate aantreft in niet-westerse muziek en andere kunstuitingen.

Een mooi voorbeeld van dergelijke intelligentie, in combinatie met westerse muzikaliteit en technologie is de volgende muziek van Deep Forest, waar een afrikaans kind het hoofd thema zingt, ondersteund door een rijke produktie gemaakt door blanke westerlingen. Wat mij betreft een perfect voorbeeld van hoe "multi-culti" heel positief kan zijn.

Deep Forest - Sweet Lullaby
https://www.youtube.com/watch?v=lIF5EEneWEU

Het is niet vol te houden dat mensen die over IQ nadenken en discussieren "racistisch" zouden zijn, of aan een superioriteits complex leiden.

Maar mensen die op basis van verschillen in IQ bepaalde rassen en/of bevolkingsgroepen inferieur of superieur achten zouden meer waarde moeten hechten aan wat mensen met een lage IQ op andere gebieden te bieden hebben. Zo is er behoefte aan mensen die genoegen nemen met het doen van repetitief werk dat intelectueel weinig uitdagingen te bieden heeft, en mensen met een lager IQ kunnen vaak creatief zijn op een verassende wijze die mensen met een hoger IQ niet op kunnen brengen.

Niet iedereen hoeft een hoogvlieger te zijn. Maar ook waardering voor de hoogvliegers is natuurlijk essentieel. Een maatschappij waar dat niet gebeurd is immers gedoemd middelmatig te blijven, of simpelweg ten dode opgeschreven...


Enkele aardige korte videos over IQ:

Jordan Peterson - How Important Is Your IQ?
https://www.youtube.com/watch?v=Nal9ICDwhgo

Jordan Peterson - Controversial Facts about IQ
https://www.youtube.com/watch?v=jSo5v5t4OQM
(voor wie haast heeft, zie de conclusie vanaf 12:20)

Vele interessante docus over intelligentie zijn te vinden via
https://www.google.fr/search?tbm=vid&as_q=intelligence+documentary&as;_epq=&as;_oq=&as;_eq=&lr=lang_en&as_qdr=all&as;_sitesearch=&safe=images&tbs=dur:l&gws_rd=cr&dcr=0&ei=H-t-Wp_ENIXVkwWEsq3ADw
Zhen's avatar
| #261978 | 10-02-2018 16:47 | Zhen
Met name deze docu biedt enkele interessante inzichten die aansluiten bij mijn eerdere commentaren.

BBC - INTELLIGENCE - HOW SMART ARE YOU?
https://www.dailymotion.com/video/x3qb4fj
Zhen's avatar
| #261979 | 10-02-2018 17:13 | Best Well
Ik stem voor de reacties:
De reacties vertellen een veel completer verhaal vanuit verschillende invalshoeken.
Intelligentie lijkt op evolutie en haalt meer bruikbare zaken uit een steeds veranderde omgeving.
Best Well's avatar
| #261983 | 10-02-2018 23:06 | Best Well
Dr. Jan van de Beek‏
Het inhoudelijke debat over groepsverschillen in intelligentie is op dit moment niet geschikt voor politiek debat, zeker niet als dat debat op zo’n onintelligente en niet-geïnformeerde wijze wordt gevoerd.
Hulde aan @sybrandbuma in deze, die bleef rustig en beschaafd.
Best Well's avatar
| #261984 | 10-02-2018 23:08 | Best Well
E.R.O.E.I. Globalism‏
Als antwoord op @demo_demo_nl @sybrandbuma
Het gaat niet over IQ, dit wordt er als aan te vallen item uitgelicht en uitvergroot. Het gaat over de toekomst van de kenniseconomie en de verzorgingsstaat in combinatie met ongecontroleerde migratie. Maar hierover spreekt niemand, tot de uitkeringen moeten worden verlaagd.https://twitter.com/Olduvaitheory/status/962370874589446145
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen