Door Ness, Op din 12 apr 2016 20:38, 22 reacties,    

Een misdaad tegen de menselijkheid

Welke vreselijke misdaad is er nu weer begaan? Is het bankenkartel opnieuw een heel land plus inwoners aan het mollen ter wille van de dollar en de euro? Genocide ergens? Goten vol met bloed enzo? Nee, het is nog veel erger! Iemand heeft Zijne Heiligheid Keizer Naast Allah Erdogollum voor rotte vis uitgemaakt en niet zo'n beetje ook, en dat doet hem heel erg veel pijn aan de zeer lange tenen. Zijn slippendrager spreekt er schande van: De Turkse vicepremier Numan Kurtulmus noemde het gedicht dinsdag tegenover de Duitse zender ARD 'een misdaad tegen de menselijkheid'. De verfoeilijke dader is niet opgepakt en gevierendeeld maar ondergedoken nadat de gramschap een aantal Turken te machtig werd.

Daar heeft de Duitse politie ook ervaring mee, met die gramschap. Want wanneer is een allochtoon eigenlijk geïntegreerd, zo vraagt men zich in zekere kringen wanhopig af, zodat hij niet steeds in ethnische gramschap vervalt? Nou, niet zolang hij de problemen in het ex-vaderland nog ziet als de zijne, en zich er zo geweldig druk om maakt dat - in dit geval - brave Duitse burgertjes een goed heenkomen moeten zoeken tijdens demonstraties, geachte allochtonen.

Het punt hier is dat de brave Duitse (en uiteraard ook Nederlandse) burgers geen heenkomen hébben, geen alternatief behalve emigratie en opnieuw beginnen in den vreemde, terwijl mensen met 2 paspoorten zich in feite hebben verzekerd van "the best of both worlds", en in tijden van nood kunnen kiezen tussen die twee, op een vrij klein aantal écht geïntegreerden na, die voor geen prijs terug zouden willen. Maar die kun je dan ook nauwelijks nog allochtoon noemen, want zij zitten in dezelfde positie als autochtonen, zij horen er gewoon bij en beginnen bijvoorbeeld niet te zwijmelen als er een Marokkaanse potentaat op bezoek komt.

En niet zolang het reilen en zeilen in 'het land van herkomst' belangrijker is dan dan gebeurtenissen die spelen in het land waar je geboren bent en dat jou, wellicht tegen heug en meug, toch inkomen, onderkomen en scholing heeft verschaft vanaf dag 1. Een autochtoon voelt zich volledig verbonden met zijn land, want het is het enige land dattie heeft, en als er rotzooi is zal hij daarin moeten leven; nestbevuilen is dan gewoon niet slim. Een allochtoon daarentegen kan altijd nog besluiten dat er elders een warm en beter nestje op hem wacht tussen de broeders en zusters in de enige ware leer, dus hier rotzooi trappen en kuffars afzeiken heeft veel minder consequenties. Geen link heh, geen band...

Maar dat allemaal terzijde. Het zal nog wel even duren voordat de kromming uit de tenen van Merkel&Co verdwenen is. Want Erdogollum lijdt aan een zware koeltoerschok, en meestal kost het enige miljarden voordat de wonde genezen is. Natuurlijk is het gewraakte gedicht met een sneltreinvaart van het net gerukt. Maar gelukkig hebben we Liveleak nog, en is er zelfs iemand zo aardig geweest een vertaling naar het Engels te maken opdat de wereld kennis kan nemen van dit halsmisdrijf. Echt aardig voor Erdogollum is het niet, dus alleen voor 18+, met een waarschuwing: HET ONDERSTAANDE GEDICHT KAN SCHOKKEND ZIJN VOOR TERE ZIELEN.

Schmähkritik:
stupid, cowardly and uptight
is Erdogan the president.
His knob smells like kebab
even a pigs fart smells nicer.
His is the guy who punches girls
wearing rubber mask masks.
His favourites are fucking goats,
suppressing minorities, kicking Kurds,
punching Christians and meanwhile watching child pornography.
In the evening it is time oral sex with 100 sheep
he is absolutely a president with a small dick.
Every Turk says that stupid sod/hog has crumpled balls.
Everyone from Ankara to Istanbul knows that this man is gay, perverse, lousy and zoophilic
Recep Firtzl Priklopil( reference to an Austrian men who kidnapped a girl a raped it over the course of 8 years)
His head is as empty as his balls.
The star on every gang bang party
till his cock burns when he has to pee.
That is Recep Erdogan the turkish president.

Misschien is het verstandig dit gedicht, waarvan de kwaliteit toch wel te wensen overlaat, voor het nageslacht te bewaren. Want het kan zomaar stilletjes verdwijnen, als er ruchtbaarheid aan wordt gegeven.
Annotaties:
| #250002 | 12-04-2016 22:28 | Ness
Ik wil maar zeggen, kijk, als je zoiets naar je kop krijgt, kun je 2 kanten uit. Negeren is de koninklijke, waardige weg. Erop reageren betekent dat je je tot hetzelfde nivo verlaagt als de dichter, en da's niet al te best. Maar wie gaat staan loeien als een rund is een stom rund.
Ness's avatar
| #250005 | 13-04-2016 06:35 | Antares
Iemand heeft


Anonieme dader?
Antares's avatar
| #250006 | 13-04-2016 07:37 | Ness
Meh.. als de *smaad* er ietsie minder dik bovenop had gelegen had Erdogan net zo gereageerd, en dan had je me echt kunnen wegdragen... Ik vind Bohmermann wel sterk evengoed, en de grap op zich ook - die wordt almaar sterker naarmate de zaken zich ontwikkelen. Want Erdogollum neemt wat Bohmermann zegt bloedserieus.. en dat geeft toch te denken wahahahaha
Ness's avatar
| #250007 | 13-04-2016 07:56 | Antares
Eerlijk gezegd zou ik dergelijk gedrag (vanuit Duitsland gezien) niet hebben getolereerd. Dan liever onderbouwde kritiek. Maar ik importeer geen miljoenen immigranten en geef geen belastinggeld weg aan terroristenleiders. Het is volkomen terecht dat Merkel met deze blamage wordt opgescheept.
Antares's avatar
| #250008 | 13-04-2016 08:03 | Antares
Merkel laat zich verkrachten door Erdogan. Ze vindt dat niet leuk maar ze moet het goede voorbeeld geven voor haar onderdanen. En nu legt iemand daar de vinger op. Dat doet natuurlijk flink pijn.
Antares's avatar
| #250009 | 13-04-2016 08:30 | Ness
Die mafkezen maken het zelf steeds erger: https://www.rt.com/news/339366-turkish-reporter-zdf-abuse/
Nou kan de spot helemaal niemand meer ontgaan lol
En dit dan: https://www.rt.com/news/338714-germany-erdogan-poem-criminal-probe/
Merkel staat goed te kakken inderdaad. En Erdogollum helemaal.
Ness's avatar
| #250010 | 13-04-2016 08:36 | ..................
Turkije speelt net zoals saoudie een belangrijke rol in de toevoer van olie.
Daar maakt europa liever geen vijanden mee.
Helaas we nog steeds afhankelijk zijn van olie,en deze dictatortjes te vriend moeten houden.

Overigens staat het nu eenmaal in de wet en ook nederland zal deze wet toepassen,als het zou gaan om Obama of Herman Van Rompuy.
Ik noem maar wat.

http://www.wetrecht.nl/belediging/

Belediging van het openbaar gezag of van een ambtenaar in functie: 4 maanden;
Belediging van een bevriend staatshoofd: 2 jaar;
| #250012 | 13-04-2016 11:11 | jantjeuitnederland
Integreren is volledig mislukt. Gewoon terug naar vroeger: assimileren of vertrekken.
jantjeuitnederland's avatar
| #250014 | 13-04-2016 11:57 | Ness
Njah Tamso het IS geen belediging. Het is satire. Bohmerman reageert daarmee op het gezeur rond een redelijk onschuldig spottend liedje, erdowie erdowan https://duckduckgo.com/?q=erdowie+erdowan&t=ffab&ia=videos&iai=R2e2yHjc_mc

Daar kon Erdogigagollum niet tegen en de ambassadeur moest op het matje verschijnen. Toch vallen tekst en uitbeelding echt wel onder wat hier als 'stevige maar terechte' kritiek geldt. Een land dat bij de EU wil moet hier tegen kunnen.

Nou, dacht Bohmermann, als je hier al niet tegen kan, zul je met dit "smaadschrift" wel helemaal over de rooie gaan. Dus hij giet een serie dodelijke beledigingen in dichtvorm en neemt dat als voorbeeld van wat NIET mag, wettelijk gezien, wat verboten is. En geeft Erdogan dan ook nog de raad om in zulke gevallen direkt een advocaat in de arm te nemen. Want, zegt Bohmermann, dit gaat echt te ver. En hij 'verbiedt' het publiek te applaudisseren.

Kijk, dat is satire, alhoewel ik het persoonlijk anders zou indelen. Het punt is dat Bohmermann die beledigingen echt niet meent. Wel de hakken over Koerden en vrouwen natuurlijk. Maar dat verschil is wellicht niet duidelijk genoeg.

De grap zit 'm in Erdogans reaktie. Want daarmee maakt hij zich belachelijk; hij neemt de beledigingen serieus. En geeft daarmee aanleiding tot wel heel eigenaardige veronderstelling omtrent zijn persoon wahahahahaha
Erdogan is gewoon goed, ouwerwets zwaar te grazen genoemen. Gefileerd. En dat mag :)
Ness's avatar
| #250016 | 13-04-2016 13:10 | Ness
Ik zit even op mijn preekstoeltje, omdat een aantal zaken me dwars in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Ten eerst juf Fatima met d'r lappie op d'r kop, om te bewijzen dat ze geen sloerie is: http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=5435875

Staan Islamitische scholen wel open voor juffen zónder sloeriedoekie, hmm?? Voor zover ik mijn gristelijke scholen ken, daar komt geen atheist aan de bak hoor, en dat zal bij islamitische scholen niet anders zijn. Dat is discriminatie, begrepen? Gelijke kansen is een mes dat aan 2 kanten snijdt.

Wat moet een OPENBARE lagere school met een juf die zaken als evolutie niet alleen afwijst, maar zelfs vindt dat dit *afvalligheid* inhoudt en wellicht met de dood moet worden bestraft? Wat moeten die kinders met een juf die gelooft dat Mohammed al zijn negen vrouwen in 1 uur deej, elke dag, zonder mankeren? En in zijn vrije tijd de maan in tweëen spleet en weer lijmde, voor de show? Hmm?

Als ouder zou ik persoonlijk zo'n juf niet pikken. Die gaat maar elders ont-integreren. Want echt, die lieden zijn zo bijgelovig als wat, en daar moet je tere kinderzieltjes niet aan blootstellen - stel je voor dat ze d'r hard uit gaan lachen, dat zal de kennisoverdracht zeker niet bevorderen.
http://www.islamic-research.org/examples-of-hadith-that-insult-prophet-muhammad/

En deze: http://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2016/04/expert-marokkaanse-skoetcultuur-geeft-problemen
of deze: http://www.timefornews.nl/dutch-news/177766_ongelijkheid-op-amsterdamse-scholen-groeit-verder
of dit: http://blankzwemmen.nl/
dit: http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2098005-minister-dijsselbloem-wilde-lagere-asielprognose.html
en dit: http://www.nujij.nl/algemeen/vlaanderen-registreert-teruggekeerde-syriegangers.35719789.lynkx

De integratie is mislukt, mag je wel stellen ja. Zelfs de maffia integreert niet - de lokale wordt gewoon overhoop geschoten door de Arabische, het is elke dag raak in NL!

En deez is voor Erdogigagollum: https://www.rt.com/news/338705-turkey-syria-artifacts-trade-churkin/
Ness's avatar
| #250019 | 13-04-2016 14:58 | Ness
En @juf Fatima en die gast op het Bladnaforum met zijn sloeriedoekie: in 2009 heb ik 2 weken gebivakkeerd in Al Arish, tevergeefs trachtend de grens naar Gaza over te komen. Je leert je medehotelbewoners vrij snel kennen, en omdat ik geen blijk gaf van onwereldsheid werd ik snel in vertrouwen genomen op allerlei gebieden tijdens het delen van taxi's van en naar Rafah met deze 3 door de wol geverfde Engelstaligen. Nou, er ging een wereld voor me open hoor.

De hoeren in Al Arish dragen allemaal een boerka. Je moet naar de ogen kijken, vertelde mij een Australisch/Egyptische hoerenloper, die voor familiebezoek over was gekomen maar ook vanwege de zoveel BETERE Egyptische hoeren in vergelijking met de Australische. Wat die wijven onder hun boerka aanhebben is niet te geloven. Hij toonde me zelfs trots enige foto's. Een Amsterdamse temijer zou zich er diep voor schamen lol. En al die met rode en gele stippen bezaaide polka-dot lingerie uit de 50-er jaren hangt open en bloot in de tigtig shops - daar moet een man toch rare ideëen van krijgen.

Diezelfde hoerenloper wees me later in Cairo de plekken aan waar de hoeren langs de weg stonden, allemaal met hijab of sloeriedoekie, want Cairo is een grote stad en je ziet er weinig boerka's. De andere Australiër in de ploeg, fotograaf en helemaal homo, toog zowat iedere middag en iedere avond monter Al Arish in, want, zo zei hij, jongenshoeren aplenty en hardstikke goedkoop. En de grens was toch potdicht dus werken was onmogelijk.

De 3e in dit illustere gezelschap was een Pakistaans/Engelse oplichter; die kende een of 2 koranverzen uit zijn hoofd en kreeg altijd en overal alles wat hij wilde, gratis. Want de naïviteit en onnozelheid van de 'nette' mensen daar is onvoorstelbaar. Verder sprak hij geen woord Arabisch :) Ik heb me echt prima vermaakt met deze 3 hele rare gasten, maar kom me niet vertellen dat de moslim-gemeenschap zoveel zuiverder op de graat is dan in NL, met je sloeriedoekie, juffie Huppelkut.

Het enige echt opvallende verschil tussen de 2 culturen is de geweldige hypocrisie daar en de sfeer van angst en onderdanigheid onder gewone vrouwen. Prostituees die hun vakkennis willen uitbreiden zouden daar eens op stage moeten. Goedkope werkkleding alom tegenwoordig. Oh en nog es wat: nogal wat moslimmannen zijn domweg hoeren, heb ik gemerkt, in toeristische gebieden.

Het aantal keren dat de heren mij TEGEN BETALING wel wilden bevredigen was niet te tellen, doodziek werd ik ervan. Het schijnt een hele goede bijverdienste te zijn in de toeristische gebieden, maar bv niet in Al Arish - buiten de toeristische routes floreren alleen de *normale vormen* van prostitutie. Armoede, juffie Fatima, je wilt het niet meemaken. Mensen verlagen zich voor poen uit noodzaak. Zet je fucking roze brilletje af plz. Grrrr
Ness's avatar
| #250021 | 13-04-2016 15:38 | Ness
Tegenwoordig houdt ISIS™ huis in Al Arish, Rafah en omgeving. Nou dat wil ik wel geloven. De ganse onderwereld is in die contreien vertegenwoordigd en was dat al toenik daar verbleef. Voor maar 2000 dollar kon ik Gaza in. Via een tunnel, met een Tjetsjeen (eerste aanbod). http://isis.liveuamap.com/en/2016/12-april-strong-explosion-near-the-police-station-of-cheikh

Mijn pré hier is dat ik geen toerist ben, er ook niet zo uitzie en me ook niet zo gedraag. Maar leer mij de moslimwereld kennen zeg! Daarbij vergeleken, beste NL'ers, zijn we heiligen, echt waar. Dus laat je niks wijsmaken over vrome moslims. Je moet de Arabische onderwereld niet onderschatten, en overschatten is bijna niet mogelijk. Wir schaffen das, was... pffft
Ness's avatar
| #250024 | 13-04-2016 17:06 | G.B. Wolf
Wat die wijven onder hun boerka aanhebben is niet te geloven. Hij toonde me zelfs trots enige foto's.

Fotootje?

En dan durven ze nog te zeggen, dat Duitsers geen humor hebben! Ik heb echt in een deuk gelegen. Ik heb voor alle zekerheid maar even de betreffende stukjes van het net gedownload, je weet maar nooit.
Het begint al met: "Wat nu komt, mogen we eigenlijk niet doen, want het is verboten in Deutschland". En het dan tch doen. Schitterend.

Daarnaast merk ik even op, dat nu aan 3 poten van Euiropa wordt gezaagd: Het Nederlandse "NEE" tegen het verdrag met Oekrane; Merkel zit nu in een vreselijke spagaat met Turkije en over een maand gaan de Britten naar de stembus, om zichzelf uit Euiropa te stemmen. Met het gehuichel van Cameron - Panama-papers moet dat lukken, lijkt mij.
Het gaat de goede kant op !
G.B. Wolf's avatar
| #250025 | 13-04-2016 18:00 | ..................
Ness

Voor de gewone burgers kan dit satire genoemd worden.

Een ander voorbeeldje.

Zeg dit over netayaHO en het is anti semitisme.

De politiek correcte figuren moeten het wel afkeuren,wil het vriendjes blijven met turkije of andere "bondgenoten"..
| #250043 | 14-04-2016 14:08 | Ness
Hehehehe Netanyahu zou dezelfde behandeling krijgen hoor, als mensen zouden weten wat die viezerik allemaal uitvoert. Dat "antisemitisme" gezeur komt uitsluitend van bovenaf. Als het daar in Israel helemaal uit de hand loopt neemt men echt geen blad voor de mond, daar mag je op rekenen. Toen Netanyahu met dat Wile E.Coyote bommetje voor de UN vergadering stond te wapperen lag heel het Westen in een gestrekte deuk - hij ging af als een gieter.

Dat is in feite waar ik me nog het meest om bescheur: de clash of cultures. Het onbegrip van Turkse zijde dat de verontwaardiging over het gebeuren helemaal niet gedeeld wordt aan Oiropese zijde; in plaats daarvan heeft men uitsluitend commentaar op de te ver doorgevoerde grofheid, de platheid, het teveel aan sexueel getinte opmerkingen, de lengte van het 'gedicht' etc etc; maar over de aanval zelf is iedereen het eens. Dat moet kunnen. Dat is goede traditie hier.

Het schotschrift-idee is al heel oud. Het zit in de "cultuur der lage landen" ingebakken. De hofnar was de vroege voorloper - die had tot taak het hof en de koning in de zeik te nemen, en werd daartoe speciaal door de koning zelf aangesteld, om hem bij de les te houden.

Ik denk niet dat er een parallel verschijnsel is in de islamitische cultuur. De elite heeft er altijd al gruwelijk de pest gehad aan satire, wat te zien is aan de officiële definities, maar het laat zich niet de kop indrukken. Zo heeft Bakellende tevergeefs getracht deze dodelijke pic van het net te wissen, tot grote vreugde van alle NL'ers - want het gaat erom hoe het slachtoffer reageert. Hapt hij, dan is de mop geweldig geslaagd:
lego-balkenende1.jpg
Ness's avatar
| #250045 | 14-04-2016 15:56 | Ness
**ik vergeet de andere helft: de volkomen onderschatting hier van de heftigheid van de reaktie van Turkse kant. Niet alleen Erdogan is ontploft van woede, maar minstens de helft van de Turken voelen zich nu ook 'in de zak getast'. Ik zou me rot lachen als het niet zo treurig was. Maak die bewaking van Bohmermann maar permanent - die loopt de komende jaren grote kans op een voortijdig levenseinde.

Allah mag dan vergevingsgezind zijn, de gemiddelde Turk piekert er niet over. Nu nog zeiken ze over kruis/rooftochten van 800 jaar geleden, en nu nog moeten christenen dat in het MO ontgelden. Hun eigen rooftochten zijn natuurlijk wel okay. Theo van Gogh was ook zo'n treiteraar en grensoverschrijder. Daar is van islamitische zijde dus echt geen enkel begrip voor, helaas. Geleuvigen hebben doorgaans zowiezo weinig gevoel van humor en weinig relativeringsvermogen - en dat geldt voor gelovige moslims 10 keer zo hard. Zie daar de cultuurkloof.
Ness's avatar
| #250052 | 14-04-2016 19:26 | Manus
@Ness
Ik vond het reisverslag over Rafah eerlijk gezegd interressanter dan het artikel.

Wat betreft dat gedicht, ik begrijp wel dat het satire is, maar ik vind het toch smakeloos en zou er best begrip voor hebben als dit onder smaad valt en die gast een boete krijgt.
Dat liedje waar eerst de rel over ging was wel echt inhoudelijk en vond ik wel goed en sterk, maar dit gedichtje was ongefundeerd beledigen als protest tegen het protest van Erdogan, tja beetje sneu als je zo je punt wilt maken..
Dat zo'n suf gedicht dan weer als misdaad tegen de menselijkheid bestempeld wordt is nog weer net wat sneuer..
Manus's avatar
| #250063 | 15-04-2016 10:12 | ..................
NetajaHO zou in moslim landen wel beledigd kunnen worden,waar israel feitelijk geen macht heeft en in die zin niks te vertellen heeft over wat zij vinden van israel.

Maar in het westen word israel heel anders bekeken.
Door een roze brilletje..
Is er een media organisatie geweest in amerika,of europa die netajaHO,of andere israelische top figuren onder de loep nam en een hak zette .

Nog een ander simpel voorbeeld.
Zie iran die een discussie wilde voeren over het holocaust gebeuren,wat dan ineens niet meer valt onder de vrijheid van meningsuiting.

Mijn mening is dat die vrijheid van meningsuiting nu vooral bedoeld word om te beledigen.
Eenzijdig wel te verstaan.

Neemt niet weg dat Erdocan en zijn volgelingen retards zijn.
Die lullo weet toch dat de media het brood en spelen is voor het klootjesvolk.
| #250081 | 17-04-2016 09:37 | Karel
Ik vind de tekst veel te ver gaan, dit is wat mij betreft toch echt wel belediging / smaad waarbij de verpakking ("satire") dat niet anders maakt. Al het geblaat over vrijheid van meningsuiting staat me ook tegen daar waar dit grondrecht wordt misbruikt om andere grondrechten (geheel) opzij te zetten. Trouwens, verander de naam van Erdogan in deze tekst eens in "de Koning W.A." en plaats het dan in een landelijke NL'se krant, wat denk je dat er dan gebeurt? Zal het OM dan ook menen dat dit slechts satire is en strafvervolging achterwege laten? Laat me niet 😀!
Karel
| #250082 | 17-04-2016 10:03 | Ness
Erdogan staat bekend als heel preuts. Niet alleen dat, het straalt van 'm af net als bij bv een Bakellende. Mi heeft Erdogan nog nooit buiten de pot gepiest, zelfs (bijna) niet in gedachten. Dat is een van de redenen waarom het 'gedicht' zo grappig overkomt; wie enig zicht heeft op Erdogan's sexuele gedrag begrijpt meteen dat het hele gedicht helemaal nergens op slaat.

Maar goed, het is allemaal net op het randje. Vervolgen vind ik echter te ver gaan, Karel. En je vergelijking klopt niet. Het slachtoffer is niet het eigen staatshoofd ibv majesteitschennisgedoe maar een buitenlands, en er is wel degelijk een en ander aan dit gedicht vooraf gegaan - het komt niet uit het blauwe niets vallen:
Cf6vZouXIAA2pEK.jpg
Ness's avatar
| #250083 | 17-04-2016 10:22 | Ness
**Willempie is alleen maar zichtbaar tijdens het koekhappen. Erdogan voert een heel duidelijk akelig, destructief beleid. Kritiek op koekhappen zou nergens op slaan. Maar je moet de draadjes eens lezen als W een of andere lucrative persoonlijke deal sluit. Daar staat heel wat majesteitsschennis in, maar W houdt wijselijk zijn mond. Eergisteren werd het keuninklijk stel nog flink door de mangel gehaald: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2016/04/maxima-steelt-show-met-hakenkruis-jas.html
Ness's avatar
| #250094 | 17-04-2016 17:35 | Karel
Hier is het verboden om het koningshuis te beledigen, in Duitsland om een bevriend staatshoofd te beledigen. Zelfde startpunt, Ness. En kritiek op ons koningshuis in het publieke domein (tv) zoals in dit geval de scheldpartij op Erdogan heb ik in ieder geval niet eerder gezien, zelfs in de verste verte niet. Je hoeft iemand - zacht uitgedrukt - niet leuk te vinden om toch te kunnen vinden dat hij ten onrechte wordt beledigd. En dat is hier het geval. Vervolgen, die hap, dan mag de rechter alle omstandigheden van het geval meewegen, en natuurlijk ook die van jou.
aanmelden / inloggen