Door P.uncia, Op woe 2 mei 2012 17:29, 6 reacties,    

Een nieuwe Pearl Harbor, Golf van Tonkin of 9/11?Het vliegdekschip Enterprise is de Perzische Golf binnen gevaren, alhoewel het een antiek, traag bewegend doel is en een potentiële bliksemafleider voor oorlog tegen Iran. Zoals een gepensioneerde marine man me vorige maand vertelde, "Een paar torpedo's zouden het ding doen wankelen en dan heb je opnieuw een nieuwe Alamo, de Maine, de Lusitania, Pearl Harbor, de Golf van Tonkin en 9/11", zei hij, "met Iran in het vizier".

De Enterprise sluit zich zonder nut aan bij de aanvalsgroep van het 100.000-ton vliegdekschip Lincoln met zijn bemanning van 3.200 dat alreeds al de Golf is. TV-Novosti meldde 10 april dat president Obama in maart zijn tweede amfibische aanvalsgroep naar de Golf heeft gezonden. Deze kanonneerboten zijn inclusief een nucleaire onderzeeër, een Marine helikopter squadron en meer dan 2.000 mariniers.

Met 51 is de Enterprise het oudste schip in de marine, is actief vanaf de Cubaanse rakettencrisis van 1962. Van het bombardement van Laos in 1973 en het bombarderen in1986 van Libië tot de 800.000 pond munitie het in 2001 afvuurde op Afghanistan, de Enterprise heeft geholpen met het handhaven van een reeks wreedheid veroorzakende situaties waarvan geen einde in zicht is.

Met de beslissing om dit najaar uit de vaart te worden genomen en te worden gesloopt is de inzet van de Enterprise in de Golf zijn laatste. Maar het heeft op geen enkele wijze nut als een oorlogsmachine omdat 11 nieuwere en geavanceerdere vliegdekschepen beschikbaar zijn. Inderdaad is de Enterprise een enorm dure verplichting, een dodelijke hoop van gevaarlijk afval. De zwaar radioactieve reactoren en verbruikte brandstof vragen om een gevaarlijke en dure verwijdering en een lange termijn isolatie van de ecosfeer als kernafval.

Dus de Enterprise, het eerste nucleair aangedreven vliegdekschip, paradeert met veel vertoon door de Golf. Zijn "aanvalsgroep 12" bestaat uit: Carrier Air Wing 1; de geleideraketten kruiser Vicksburg, en Destroyer Squadron 2 bestaande uit geleideraketten destroyers Nitze, Porter en James E. Williams. De Enterprise is 1.123 meter lang, weegt 94.000 ton, heeft 8 voortstuwing reactoren, vier 35-tons roeren, twee sportscholen, een bemanning van ten minste 3100, een televisiestation en ongetwijfeld toont het een vrije pers, een dagblad.

De regering weet dat het verloren gaan op zee goedkoper zou zijn dan het uit de vaart nemen en als het een land bang kan te maken in weer een andere oorlog blijven onze munitiemakers en wapenhandelaars zwemmen in miljarden belastinggeld ter verdediging van de vrijheid en vrede. In januari, toen Sec. van Defensie Leon Panetta voor het eerst zei dat hij de Enterprise naar de Golf zou sturen "om een directe boodschap aan Iran te sturen", schoot de benzineprijs omhoog en bleef hoog. Je zou bijna denken dat de grote oliemaatschappijen van oorlog houden. De geprivatiseerde Ministerie van Defensie aannemersbedrijven doen het beslist.

Om de publieke opinie en de NAVO achter de oorlog tegen Iran te krijgen is het nodig voor de oorlogspartij om zowel onze Vietnam, Irak en Afghanistan syndromen uit te schakelen als Rusland, China en India te overdonderen. Wat is beter dan te maken alsof het lijkt dat Iran begonnen is? De inzet van de Enterprise is huiveringwekkend in de context van eerdere "valse vlag" provocaties in de regio.

Zoals eerde de Lavon Affair, waarbij Israël op 8 juni 1967 feitelijk het VS spionageschip Liberty aanviel met het gebruik van ongemarkeerde straaljagers en torpedo's en in eerste instantie Egypte de schuld gaf in een poging om Washington in de oorlog te trekken. Israël claimde later dat hij wat hij dacht dat een Egyptische schip was had aangevallen, toch werd niemand werd aangeklaagd of bestraft.

Ward Boston, de U.S. Navy Senior Counsel for the Court of Inquiry, zegt in 2002 in een verklaring: "Beide (hoofdonderzoekers) Admiral Isaac Kidd en ik geloofde met zekerheid dat deze aanval, die 34 matrozen gedood heeft en 172 verwonde, een bewuste poging was om een Amerikaans schip te laten zinken en de gehele bemanning te vermoorden ".

Momenteel heeft de Enterprise niets anders te doen dan te fungeren als de vetste lokeend in de geschiedenis. Niemand zal geloven dat Iran dom genoeg is om toe te happen.

Door, John LaForge.

Annotaties:
| #179423 | 02-05-2012 18:03 | Paul2

Zoals eerde de Lavon Affair, waarbij Israël op 8 juni 1967 feitelijk het VS spionageschip Liberty aanviel met het gebruik van ongemarkeerde straaljagers en torpedo's

De Lavon affaire was iets heel anders
http://en.wikipedia.org/wiki/Lavon_Affair
| #179424 | 02-05-2012 18:12 | Tzolkin
Ze doen dit veel te openlijk, en dus is dit waarschijnlijk afleiding voor iets heel anders.

Allemaal op zoek!
| #179426 | 02-05-2012 18:28 | Paul2
Ze doen dit veel te openlijk, en dus is dit waarschijnlijk afleiding voor iets heel anders.

Kwam idd ook in me op,Tzolkin
| #179437 | 02-05-2012 21:08 | sigmund
afleiding voor iets heel anders


Misschien is die boot wel veel minder afgeschreven en is hij tot de tanden bewapend.

Ik kwam deze video tegen, die bijna lijkt op een politieke reclame spot (die stem!)
sigmund's avatar
| #179440 | 02-05-2012 21:19 | P.uncia
Misschien is die boot wel veel minder afgeschreven en is hij tot de tanden bewapend.


:lol: Maar niet onder de waterlijn, but thnx Sigmund voor de clip, ik heb hem onder het artikel geplaatst ;)
P.uncia's avatar
| #179446 | 03-05-2012 07:46 | Nico de Geit
Misschien blazen ze hem zelf wel op, en geven ze 'de vijand' de schuld.
Nico de Geit's avatar
aanmelden / inloggen