Door community (initieel Best Well), Op maa 21 mei 2018 19:28, 3 reacties, nieuws

een nieuwe strategische meesterzet van Putin?

Een groot deel van de gehersenspoelde westerse bevolking heeft een hekel aan de Russische president Vladimir Poetin.

Niemand kan echter ontkennen dat deze man een meester strateeg is, die op volkomen onverwachte momenten met iets uit de hoge hoed komt waardoor we nog wat langer vrede op aarde zullen hebben.De ontwikkelingen zijn de laatste weken natuurlijk weer in een stroomversnelling gegaan met de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem en Donald Trump die zich op bevel van zijn bazen in Tel Aviv terugtrok uit de nucleaire deal met Iran.
Israël, dat zelfs met gebruik van tactische kernwapens er lustig op los bombardeert in Syrië om, zoals ze zelf zeggen, Iraanse doelen in dat land te treffen. Israël dat vervolgens een False Flag aanval op de Golan hoogte in scene zet om daarmee Iran als agressor te kunnen wegzetten door hen als schuldige aan te wijzen.

Israël dat opeens op de proppen komt met onweerlegbaar bewijs, dat overigens niemand heeft gezien, dat Iran helemaal niet van plan is om de ontwikkeling van kernwapens stop te zetten.

Donald Trump die Angela Merkel chanteert met onder andere de Iran deal en een komende handelsoorlog als zij niet doet wat Amerika wil en bovendien eist dat Merkel het Nord Stream 2 project, een beoogde gaspijplijn vanuit Rusland naar Duitsland, de nek omdraait.

Merkel die halsoverkop naar Poetin vliegt om te bekokstoven wat zij kunnen bedenken om én de gaspijplijn te redden én Amerika toch nog enigszins te vriend te houden zodat de Duitse export van vooral auto’s naar Amerika gewoon door kan gaan.

Poetin die zich helemaal uitslooft en die dit keer geen hond in de buurt van Merkel parkeert waar zij als de dood voor is, maar haar zelfs verwent met een bos bloemen met daarin vast en zeker een belangrijke boodschap voor Angela, waarvan vermoed wordt dat zij ooit de minnares van Poetin was toen hij nog KGB agent was in Dresden. In ieder geval kennen de twee elkaar al heel lang, hebben beiden een voorliefde voor elkaars land en spreken elkaars moedertaal.
Maar, er is nog iemand naar het zomerverblijf van Poetin in Socchi afgereisd en dat is de Syrische president Assad.De agenda kende eigenlijk maar één onderwerp en dat was hoe de oorlog in Syrië nu eindelijk eens kan worden beëindigd en daarmee samenhangend wat er gedaan kan worden om de enorme hoeveelheid buitenlandse troepen in het land te verminderen.

Nog een belangrijk punt is dat op het moment dat Israël begon met de meest recente aanval op Iraanse doelen in Syrië, de Israëlische premier Netanyahu 10 uur lang met Poetin doorbracht in Moskou.

Na de ontmoeting tussen Poetin en Assad komt het door de staat gerunde Syrische nieuwsagentschap SANA met de melding dat Poetin aan Assad heeft medegedeeld dat alle buitenlandse troepen uit Syrië dienen te vertrekken.

Dit zou dan niet alleen betekenen dat Amerikaanse en Turkse troepen dienen te verdwijnen, maar óók de Iraanse. En als dit laatste gebeurt, dan is de angel volledig uit het verhaal, want dan heeft Israël geen enkele reden meer om Syrië aan te vallen en krijgt het land misschien eindelijk de kans om enigszins te herstellen van alle ellende.

Nu wordt door analisten druk geruzied over of Poetin nu wel of niet ook de Iraanse troepen bedoelt, omdat deze legaal in Syrië zijn, terwijl Amerikaanse en Turkse troepen illegaal in het land zijn.

Maar, gezien het bezoek van Netanyahu aan Moskou, het feit dat Rusland alsnog toch afziet van de levering van het beruchte S300 luchtafweersysteem aan Syrië en dat Poetin duidelijk zegt: alle buitenlandse troepen, wijst erop dat hij een soort deal met Israël heeft gemaakt.

Geen verdere Israëlische bemoeienis/inmenging in Syrië, in ruil voor het verdwijnen van de Iraanse troepen uit Syrië.

De tijd zal leren of dit inderdaad het geval is, maar wanneer dat zo is, dan is met recht te zeggen dat Poetin wederom de wereld voor in ieder geval de korte termijn voor een grote ramp heeft behoed.
Annotaties:
| #263520 | 22-05-2018 08:25 | Antares
Even doorgezocht waar de bewering vandaan komt:
Bij de aanval op de Syrische legerbasis bij Hama zijn bovendien geen conventionele bommen gebruikt, maar een tactisch kernwapen, volgens Veterans Today.

VT is niet serieus.

het feit dat Rusland alsnog toch afziet van de levering van het beruchte S300 luchtafweersysteem aan Syrië

Diverse experts zijn het erover eens dat Syrië behoefte heeft aan Pantsirgeschutten en niet aan S-300. Het bereik van de S-300 is zo groot dat Ieder toestel dat verongelukt binnen Israël aan Syrië zal worden toegeschreven.
Antares's avatar
| #263525 | 22-05-2018 18:41 | G.B. Wolf
Dit zou dan niet alleen betekenen dat Amerikaanse en Turkse troepen dienen te verdwijnen

En als ze niet vrijwillig gaan, dan eruit bombarderen, simpel.
Het zal daar dan in ieder geval flink opruimen. What's next, Trump?
G.B. Wolf's avatar
| #263526 | 22-05-2018 18:57 | G.B. Wolf
En wat betreft Israhel: Sanne Wallis de Vries heeft dat afgelopen zaterdag mooi aangepakt: Aan het eind van de show een leuke parodie, die die gasten weer flink in de gordijnen heeft gejaagd.

Alleen op 22-05-2018 op Teletekst:
NOS Teletekst 111
Klacht Israël over parodie op Toy
De Israëlische ambassade heeft zich
bij BNNVARA beklaagd over een liedje in
de show van Sanne Wallis de Vries van
afgelopen zaterdag.Een persiflage op
het nummer Toy,waarmee zangeres Netta
het Eurovisiesongfestival won,schoot de
Israëliërs in het verkeerde keelgat.

In de parodie,uitgevoerd door Martine
Sandifort,gaat het onder andere over de
manier waarop Israël omgaat met de
Palestijnen.Het geluid van rollend geld
is volgens sommigen een verwijzing naar
het beeld van op geld beluste Joden.

Ook Buitenlandse Zaken heeft volgens
media in Israël een klacht ontvangen
over het "antisemitische" liedje.

Go Sanne, go!
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen