Door community (initieel ouwe knar), Op woe 15 maa 2017 19:13, 3 reacties,    

Een tegengeluid over de Turkije - Nederland relatieDoor Bahar Azizi

Met het aankomende Turkse referendum (16 april 2017) dat Turkse presidenten meer macht moet geven, wilden de Turkse minister van familie en sociale zaken, en de minister van buitenlandse zaken, naar Nederland reizen om de Turken op het hart te drukken, vooral JA te stemmen.

Geert Wilders klom uiteraard weer eens in de gordijnen en minister president Mark Rutte besloot met volledige steun van de tweede kamer, dat de twee niet welkom waren:"a danger to public order and for security". Desondanks ontstonden er toch relletjes.
Markje schreef een week eerder in Facebook: "the Dutch public space is not the place to conduct another country's political campaign". Dat Han ten Broeke, in Engeland wel zijn gang mocht gaan, daar stond niemand verder bij stil.
De Turkse minister van gezin en sociale zaken werd in Rotterdam tegengehouden en onder politie escorte terug naar Duitsland gedirigeerd. De Turkse minister van buitenlandse zaken mocht niet landen in Rotterdam airport en hield zijn toespraak gewoon in Frankrijk (Metz). Nederland is qua bannen in gezelschap van Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland, hetgeen Erdogan verder vervreemdt van de EU en daarmee ook Amerika.

Terwijl het bezoek van beide ministers in de media volle aandacht kreeg, was het oorverdovend stil over Turkse politici die in Europa campagne kwamen voeren, om NEE te stemmen.
Ons aller NOS had nog wel een berichtje (4 maart 2017) over PvdA'er Keklik Yucel: de Turken in Nederland moesten vooral NEE stemmen. In het artikel werd ook vermeld dat een groep Turkse parlementariërs op weg was naar Nederland om Turken daar aan te sporen, vooral NEE te stemmen. Markje zei nergens van te weten en sindsdien is er niets meer van de kwestie vernomen.
Pro-referendum campagne leider Mustafa Aslan was in Nederland diep geschokt over de gang van zaken. Waarom NEE champagne leiders wel en YES champagne leiders geen toegang. Zwitserland speelt ongeveer hetzelfde spelletje.
De timing (11 maart) van de kwestie is vooral interessant als je bedenkt dat op 10 maart, Erdogan met Putin overlegde over samenwerking tussen Turkije en en Rusland.

Je moet niet vergeten dat Nederlandse journalisten en politici Erdogan uitgebreid voor dictator uitgescholden hebben.
Na de coup (2015) Alexander Pechtold: Erdogan is "not a democrat, but a dictator". En Geertje vond het jammer dat de coup mislukt was.
Maar zeg nou zelf, als de Turkse bevolking echt anti-Erdogan was, waarom dan al die pro-demonstraties? En hoe zit het dan met 'diktators' als Gaddafi, Assad, en Putin.

Als het Turkse volk JA stemt, krijgt de band met Rusland een stevige boost, wordt een coup moeilijker, is Balkanisering moeilijker, wordt een Koerdische pro-Amerika staat onmogelijk, krijgt terrorisme minder kans.

Uiteraard is de Deep State in Amerika en zijn de vazallen in de EU niet blij met een NATO lid dat banden aanknoopt met Rusland. Het 'danger to public order' of 'the Dutch public space not being a space for foreign political campaigns' is gewoon BS.

Natuurlijk volgen er sancties voor Nederland, maar de genen die daar het meest onder te lijden hebben is de Turkse en Nederlandse middenstand. De Nederlanders hebben al fors geleden door de Rusland boycot. Twee gevalletjes ‘in eigen voet schieten’.

Lees ook: https://www.sott.net/article/323220-Writing-on-the-wall-for-Erdogan-Align-with-Russia-Iran-and-Syria-or-Turkeys-destruction-awaits


Bahar Azizi
Originally from Afghanistan, Bahar Azizi lives in Europe, holds an MA in psychology, is an instructor in Éiriú Eolas meditation, and is a keen animal lover. Bahar has been a contributing writer and editor at SOTT.net since 2012 and occasionally co-hosts the 'Behind the Headlines' show on the Sott Radio Network.
Annotaties:
| #258787 | 15-03-2017 19:38 | ouwe knar
Het is nogal een erg vrij vertaling geworden. Tja, politici en zo...
Gaat u voor al stemmen *kuch*
ouwe knar's avatar
| #258949 | 23-03-2017 20:26 | Zinoco
Sorry hoor, Erdogan spoort niet.
Ondanks de eeuwen lange, door het leger bewaakte principe van een seculaire staat blijft die fanaat de islam maar door drukken.
Heeft zelfs het leger (bijna) buitenspel.
Isus.
| #258950 | 23-03-2017 20:32 | Zinoco
Maar ja, bij ons
is het natuurlijk ook
een immoreel zooitje.
aanmelden / inloggen