Door community (initieel Best Well), Op maa 13 maa 2017 19:29, 4 reacties, nieuws

Een-tweetje liberaal duo Wilders en Rutte vanavond in de hoofdrolDe afgelopen periode wisselden de twee politieke helden Wilders en Rutte elkaar in de verkiezingsstrijd af. Dan zocht W. de media en daarna klom R. in de gordijnen, met als absoluut hoogtepunt de uitzetting van een Turkse minister door minister-president Rutte afgelopen zaterdag. De traditionele media gingen er gretig in. Wilders reactie komt vanavond.


De parlementsverkiezingen komen er over drie dagen aan. Meer dan een half jaar lang heeft de Haagse strijd der titanen onafgebroken de aandacht van de mainstream media gekregen. De media noemen het ‘de tweestrijd tussen Wilders en Rutte’. Het is echter niet meer dan een ordinair een-tweetje tussen liberale broeders, met op maandag 13 maart bij de NOS het hoogtepunt.

Het maakt geen bal uit wie van de twee wint, want de bevolking verliest altijd. De afgelopen vier jaar mocht Nederland daarvan de wrange vruchten proeven.

Nu

Wilders troeft Rutte al heel lang af met ferme taal, die Rutte alleen met flinke daden kan overtreffen. Afgelopen zaterdagavond was het dan eindelijk zover. De gekende slapheid en gebrek aan daadkracht die de premier kenmerken, kon hij nu van zich afgooien. Hij liet de Turkse Minister van Familiezaken, die nota bene een toespraak in het Rotterdamse consulaat wilde geven, tegenhouden en Nederland via de Duitse grens uitwijzen. Ook kende hij de Turkse Minister van Buitenlandse Zaken, die per vliegtuig ons land wilde bezoeken, geen landingsrechten toe. Rutte liet eindelijk zijn tanden zien, waar hij normaal gesproken mild en vooral zachtaardig te werk gaat. Hij liet zich verleiden door Wilders in een krachttoer die niet bij Nederland past. Wij kunnen polderen, maar dan wel tandeloos.

Zelfs binnen EU kringen heeft de actie twijfels opgeroepen en hopen ze dat de Hollandse kolder snel verdampt.

Half jaar geleden

Zo maar een willekeurig moment in de rijke verkiezingsstrijd tussen de liberale heren W. en R.

Op 27 augustus werkte de Telegraaf graag mee aan het verhaaltje ‘Rutte zegt sorry’. Daarna mochten andere media hieraan nog eens extra aandacht besteden, ook in het voorheen socialistische bolwerk De Wereld Draait Door.

Ondertussen had Wilders een tussendoortje met het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Welke politieke beweging zou niet graag op schoot zitten bij de mainstream media?

Na De Wereld Draait Door werkte ook de VPRO gaarne mee aan het ontwaakte media offensief met het programma ‘Zomergasten’. Hierin was iedere spontaniteit volledig uitgebannen om de VVD-boodschap zo steriel mogelijk te kunnen presenteren. De boodschap die Rutte hierin brengt is: Wilders is een groot gevaar voor de samenleving.

Het resultaat volgens een peiling (die natuurlijk net zo voorgekookt is als het hele mediacircus er omheen): VVD en PVV kwamen toen uit op elk 25 zetels.

Gelukkig, hoe toevallig, liet een VVD-coryfee vallen dat Wilders een fascist is waarop de blonde god weer kon uithalen naar de VVD en zich mocht presenteren als slachtoffer van kwaadsprekerij.

Want let op dit is het spel, het is een-tweetje dat Wilders en Rutte eindeloos spelen: Wilders komt met een extreem bericht via Twitter (september 2016 met 700.000 volgers, maart 2017 met 800.000), dit wordt dankbaar opgepakt door de mainstream. Vervolgens wordt Rutte gevraagd hoe vreselijk hij de uitspraken van Wilders vindt. Dan wordt zijn reactie massaal de polder ingestuurd. Waarop Wilders dan weer ongezouten mag reageren. Op deze manier komt er een eindeloze berichtenbrij die steeds Wilders of Rutte en meestal beiden als onderwerp hebben. Zo heeft de Limburger ook zijn A4tje gepromoot.

Dit spel tussen de liberale broeders, die in talloze toneelstukjes lelijke dingen over elkaar zeggen, werkt zonder weerga. De media moeten natuurlijk wel meewerken, want zonder hun medewerking komt Wilders niet verder dan zijn Twitter vriendjes en Rutte niet verder dan saaie verkiezingspraatjes. Daar is blijkbaar goed voor gezorgd, wat op zich weer niet verbazingwekkend is als de lezer beseft wie de acht eigenaren van onze media zijn.

Wilders begon zijn politieke carrière in 1997 in de Utrechtse gemeenteraad voor de VVD, waarvan hij sinds 1989 lid was. Op 3 september 2004 stapte hij uit de VVD en richtte een eenmansfractie op, de Groep Wilders. De voortzetting daarvan werd de PVV, waarvan hij tot op heden enig lid is.
Annotaties:
| #258741 | 13-03-2017 20:36 | zanussi
24888_wildzh.jpg

referendumweglachen.jpg

geert-467.png

C0o975SWgAEblcc.jpg
zanussi's avatar
| #258759 | 14-03-2017 10:49 | Paul2

Het vreemde was: midden vorige week kreeg ik in Den Haag al gedetailleerd uitgelegd hoe het weekeinde zou verlopen: eerst de minister van Buitenlandse Zaken die het land niet inkwam, daarna de komst van een Turkse minister per auto – het hele scenario was bekend.

Ik vermoed dus dat Nederland dit wilde, en dat vooral Rutte profiteert: als de relatie met een groot buitenland onder druk staat, willen burgers een vertrouwde bestuurder in plaats van een twitteraar. De tragiek van Wilders: ook nu zijn analyse achteraf correct was, verliest hij het op stijl en presentatie. Een gevoel dat zijn kiezers kennen.


https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/14/het-hele-scenario-was-vorige-week-al-bekend-7358071-a1550171

NRC geeft Wilders gelijk.
Dat NRC bij monde van Meeus Geert Wilders gelijk geeft is al heel wat. Maar dat Mark Rutte en mogelijk het kabinet mogelijk gewoon netjes een draaiboek doorwerkten, een diplomatieke invuloefening deden, is brisant.

http://politiek.tpo.nl/2017/03/14/bonusquote-tom-jan-meeus-nrc-stelt-scenario-turkenrel-vooraf-al-bekend-was/

Ook al is Rutte hier niet direct voor verantwoordelijk,een meer tactvolle benadering had dit kunnen voorkomen.
Rutte maakt zo weer wat verdrinkingen mogelijk in feite
http://www.zerohedge.com/news/2017-03-13/turkey-says-migrant-deal-has-ended-may-unleash-millions-refugees

Rutte had ook wat beter moeten nadenken over wat zijn gedrag mogelijk teweeg brengt ,een overwinning bij de stemming in Turkije.
Maar goed ,het Turkse gedrag schept ook weer duidelijkheid over de werkelijke intenties van Erdogan.
Dat we ons eerder hebben laten chanteren door de Turken mbt vluchtelingen.
En dat het maar goed is dat Turkije niet in de EU zit ,snel toelaten is wat Pechtold zo graag wilde .
Waarom is de man hierover toch zo stil?
| #258762 | 14-03-2017 12:43 | Paul2
Dit noemen ze in Turkije oppositie..:
'
'‘Schort alle relaties met Nederland op’

De leider van seculiere oppositiepartij CHP, Kemal Kilicdaroglu, vindt dat Erdogan er wel een schepje bovenop mag doen. Volgens deze politicus is er nauwelijks sprake van vergelding. ‘Als je aankondigt iets te doen, doe het dan ook,’ zei Kilicdaroglu volgens het Turkse dagblad Hurriyet gisteravond in de Turkse hoofdstad Ankara. ‘Onze minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu ging naar Nederland, maar de Nederlandse regering gaf hem geen toestemming om te landen. Dit schaadt onze trots.’

Kilicdaroglu vraagt zich af waar toch die beloofde tegenmaatregelen blijven: ‘De regering heeft onze volledige steun. Waarom dan met tegenmaatregelen wachten tot na 16 april [waarop het Turkse referendum wordt gehouden, red.]? Waarom niet nu? Schort alle relaties met Nederland op.’
De oppositieleider verwijt Erdogan alleen maar te praten, en geen actie te ondernemen. ‘Ze zeiden: “Duitsland betaalt de prijs.” Maar hoe dan? Er zijn Duitse soldaten op [NAVO-vliegbasis] Incirlik. Verwijder ze.’''

http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/03/turkijerel-erdogans-rivaal-vindt-dat-het-allemaal-469350/
aanmelden / inloggen