Door community (initieel Best Well), Op din 13 maa 2018 23:04, 4 reacties, nieuws

Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen,

Dan dooft het licht.........................

EU verbod op Halogeen lampen gaat in op 1 september 2018
Koop binnenkort nog even een paar extra halogeen-lampen, want het verbod van de EU op halogeenlampen gaat al in op 1 september. Heb je gewoon nog normale lampen op je plafond hangen, aan de muur, op een tafel of op je nachtkastje? Sla dan nog even een paar extra lampen in, want de EU heeft die verboden. Vanaf 1 september verdwijnt die onder druk van de EU dus uit de schappen.

Waarom een verbod op halogeenlampen? Er is te weinig te verdienen op gloeilampen en halogeenlampen, dus heeft Philips bij de EU geregeld dat u voortaan alleen nog maar LED-lamp mag kopen. Daar heeft Philips namelijk een grotere winstmarge op, dus verbiedt de EU alternatieven. Lang Leve de Lobbyisten!


EU: Corruptie overal waar je kijkt

Het EU-verbod op lampen is dus één grote zwendel. Winstgevendheid voor het grootbedrijf is de reden. Dat is het werkelijke verhaal achter het EU-lampen verbod. Men gebruikt milieu uiteraard als reden. Red het milieu, koop LED lampen. Het feit dat LED-lampen elektronica bevatten waar zeer zeldzame (en zeer giftige!) grondstoffen voor gebruikt moeten worden, vergeten we dan maar even. Dat is een ongemakkelijk detail waar niet over gesproken wordt.

Oh, en die spaarlamp die ons opgedrongen werd na het Philips-verbod van de gloeilamp is trouwens ook giftig voor zowel mens als milieu. Zowel bij fabricage, als bij gebruik als na gebruik is de spaarlamp giftig. Spaarlampen moeten ingeleverd worden bij het chemisch afval, dat is een signaal wellicht? De EU doet het dus duidelijk niet voor het milieu. Milieu als excuus. De EU dicteert je leven tot in de kleinste details.

De EU is er voor het Grootbedrijf. De EU is er niet voor u!
Annotaties:
| #262443 | 14-03-2018 00:36 | ouwe knar
Spaarlampen moeten ingeleverd worden bij het chemisch afval, dat is een signaal wellicht?
Ik werd letterlijk beroerd van het takke licht dat die krengen uitstralen. Dus snel bijna allemaal weggedaan. Zonde van het vele geld, maar je klote voelen in je eigen huis door simpel de lampen is te erg.

Gloeilampen zijn achteraf gezien nog het meest milieu vriendelijk, en het licht dat ze uitstralen komt nog het dichtste bij zonlicht. Continu spectrum. Licht overeenkomend met licht van de zon die bijna ondergaat.

Een mens heeft ZONlicht nodig. Daar is die op geëvolueerd ofzo, is die dus optimaal op aangepast. Net zo als zuurstof, volwaardige voeding, samen dingen ondernemen. Te weinig ZONlicht is vragen om moeilijkheden.
Gna, gna, veel dure pilletjes van een heel milieuonvriendelijke big farma kopen. Onder een soms kwik bevattende ook weer zeer milieu onvriendelijke daglichtlamp zitten.

Pingngngngngngngng kassa! Alsjeblieft EU.
ouwe knar's avatar
| #262444 | 14-03-2018 08:53 | Nico de Geit
Het idee was energiebesparing. Maar omdat lampen vooral in de winter branden moet er nu dus extra gestookt worden.

Foute straling in je huis, kwalijke dampen, kwik. Ik ben blij met mijn gloeilampen. En ik heb er zat van.

Kunstlicht heeft sowieso effect op de gezondheid, verander je het spectrum dan wordt het erger.
Nico de Geit's avatar
| #262449 | 14-03-2018 12:14 | Best Well
Omvormers voor led en spaarlampen zetten een mooie rimpel op de sinusvormige netstroom.

De slimme meter trekt de rekening omhoog door een sinusvormige belasting te berekenen tot aan de pieken van deze rimpel.

Gevolg:
Je rekening is hoger dan voor de halogeen of gloeilamp met een vergelijkbare lichtopbrengst.

Daarom is het best wel een slimme meter !
Best Well's avatar
| #262453 | 14-03-2018 16:45 | Antares
Blik in het boodschappenmandje van iemand in de rij voor de kassa: brandtijd 1000h. Waar kennen we dat van?
Antares's avatar
aanmelden / inloggen