Door community (initieel P.uncia), Op zat 2 feb 2013 14:50, 0 reacties, nieuws

Eerste celstraf in Brits afluisterschandaalEen rechtbank in Londen heeft vrijdag een vroegere detective van Scotland Yard tot vijftien maanden cel veroordeeld omdat zij bij de ondertussen opgedoekte rioolkrant News of the World had geprobeerd geld te krijgen in ruil voor informatie. De 53-jarige April Casburn is de eerste die de cel in moet na de heropening van het onderzoek naar het afluisterschandaal in de Britse pers.

Casburn werd al in januari schuldig bevonden. Op het moment van de feiten, in september 2010, werkte zij als inspecteur bij de antiterreureenheid van Scotland Yard, als hoofd van het departement terreurfinanciering. Zij heeft toen de zondagskrant News of the World opgebeld met het voorstel betalend inlichtingen te geven over het opstarten van een onderzoek naar afluisteren.

Het is gebleken dat, in het bijzonder News of the World, bij tientallen mensen - vooral Bekende Britten - telefoons liet aftappen om aan nieuwtjes te komen. Uiteindelijk is na het uitbreken van het schandaal het pulpblad van Rupert Murdoch opgedoekt.

De advocaten van Casburn verzochten de rechtbank om een straf met uitstel omdat haar cliënte bezig was met de adoptie van een driejarig kindje.

Maar de rechtbank had daar geen oren naar en tilde zwaar aan het vergrijp.
Annotaties:
aanmelden / inloggen