Door community (initieel Best Well), Op vri 13 apr 2018 18:48, 3 reacties, nieuws

Eerste ploeg VN-onderzoekers aangekomen in Syrië
Buitenlandredactie 13-04-18, 18:34
Een eerste ploeg onderzoekers van de Verenigde Naties is vandaag in Syrië aangekomen om te kijken of er afgelopen weekend een aanval met gif is geweest. Dat zei VN-chef António Guterres vanmiddag, toevoegend dat een tweede ploeg snel in Damascus wordt verwacht.

Westerse mogendheden - met de Verenigde Staten voorop - dreigen met vergeldingsaanvallen, omdat de troepen van de Syrische president Bashar al-Assad 7 april burgers met gif zouden hebben bestookt in Douma. De Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley beschuldigde vandaag in de VN-Veiligheidsraad Assad ervan al zeker vijftig keer chemische wapens te hebben gebruikt.

Assad bestrijdt dat samen met zijn Russische bondgenoten. Ze stellen dat ze in de Syrische burgeroorlog geen chemische wapens hebben gebruikt en dat meldingen over de inzet van die wapens opduiken als de Syrische strijdkrachten successen boeken. Hun tegenstanders zouden daarmee westers ingrijpen willen provoceren. De aanval van afgelopen weekend in Douma was volgens het Kremlin nep en in scène gezet door de Engelsen.
Annotaties:
| #262954 | 14-04-2018 01:01 | G.B. Wolf
Let op mijn woorden: Ze gaan daar niets vinden. Dan kan 'Het Westen' weer iets nieuws gaan verzinnen en ondertussen toch maar die vergeldingsaanval afblazen, als zijnde toch iets te gevaarlijk voor hun gezondheid.
G.B. Wolf's avatar
| #262959 | 14-04-2018 07:48 | Antares
die vergeldingsaanval afblazen

De Amerikanen hebben enorm veel geduld. Oekraïne liep eerst verkeerd en pas in 2014 kwamen de neocons terug. Libië was al meerdere keren aangevallen voordat in 2011 het land definitief werd veroverd. Iran werd overgenomen in 1953 totdat zij in 1979 zichzelf bevrijdden waarmee zij zichzelf terug op de Amerikaanse agenda hebben geplaatst. Irak werd eerst ten dele verslagen en pas in 2003 volledig.

De Verenigde Staten beschikken over een scala van troefkaarten zoals: jihadisten in Centraal-Azië (met name Tsjetsjenië), Taiwan, (tot voor kort) Zuid-Korea, Oekraïne, Oeigoeren, Israël, Jordanië, (tot voor kort) Turkije, de Moslimbroederschap en Saoedi-Arabië. Er zijn moslimactivisten bezig in met name Thailand, Maleisië, Indonesië, China, Centraal-Azië en Bosnië. De NAVO staat (m.u.v. Turkije) onverdeeld aan de Amerikaanse zijde en zoals we dagelijks kunnen zien hebben zij ook de westerse media stevig in handen.

Ik denk overigens niet dat die media er zijn om het volk te overtuigen maar enkel de politici.
Antares's avatar
| #262962 | 14-04-2018 10:23 | Best Well
Ze gaan daar niets vinden.

Dat blijkt daarmee een goede reden te zijn om niet langer te aarzelen met de geplande "vergeldings"aanval. En nee de Amerikanen hebben echt geen geduld zoals nu blijkt. Het volk hoeft niet te worden overtuigd.
Rebellen hebben chloorgas meegenomen en daar kun je Assad altijd nog de schuld van geven.
De mensen die twijfelen aan de legitimiteit van deze acties zijn toch in de minderheid en worden weggezet als complotdenkers en landverraders. Ons land bombardeert straks gewoon mee om de 3e wereldoorlog op te starten. Vraag maar eens aan Mark Rutte.
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen