Door community (initieel ouwe knar), Op zon 11 maa 2018 19:23, 6 reacties, nieuws

Einde contant geld in zicht kamer wil debatDat de afschaffing van contant geld steeds meer werkelijkheid word is allang bekend. Maar mensen hebben er nooit bij stil gestaan waarom dit gedaan wordt. Afgelopen woensdag liet WNL weten dat de Tweede Kamer een debat wil over het afschaffen van contant geld.

Maar dit is niet zomaar dat men af wil van contant geld. Hier zit een grotere doel achter. Het kabinet wil om de tafel met Minister van Financiën omdat de Tweede Kamer zich zogenaamd zorgen maakt over dat steeds meer gemeenten geen cash meer aanvaarden.

Volgens verschillende gemeenten heeft dit uit te maken met kostenbesparing en veiligheid. Dit is natuurlijk een mooie aanleiding om contant geld af te schaffen. Je moet natuurlijk altijd een aanleiding hebben als je iets wilt afschaffen, zo is dat altijd al gegaan.
Maar niemand staat er bij stil dat er een hogere doel achter zit. Ik weet al wat jullie zullen zeggen, “om zwartwerkers tegen te gaan”. Dit zal misschien wel mede het doel zijn om contant geld af te schaffen, maar het is niet het hoofdzakelijke doel.

In Canada heeft Trudeau toegestaan dat banken het geld van  burgers van hun rekening mogen halen als de economie instort, om daarmee de zogenoemde schade te kunnen beperken.

Het is wat ze vijf jaar geleden op Cyprus deden, toen bankiers daar risicovolle leningen verstrekten aan Griekenland. In een “achterkamertje” sloten politici en bankiers een deal om de bankschulden af te lossen door slechts 10% bij iedere overboeking van burgers in beslag te nemen.

Steeds meer mensen in Nederland hebben geen vertrouwen meer in de banken. Veel mensen hebben daarom besloten hun geld van hun rekening te halen, waarbij alleen het geld voor de maandelijkse rekeningen op hun rekening blijven staan. De rest word er af gepind. Wat betekend dit voor de banken?

Banken ontvangen enorm veel rente over het totale bedrag wat er op hun bank staat, verdeeld onder miljoenen rekeningen. Indien steeds meer mensen er voor kiezen het geld er af te pinnen, betekend het dat banken daardoor ook minder rente zullen ontvangen. Voor de bankwezen betekend dit een enorm verlies in rente. Door contant geld af te schaffen kan het geld er niet af worden gepind en behouden banken hun jaarlijkse rente over het totale geld wat er op hun banken staat.

Maar ook het vertrouwen in de economie is weg, waarbij bedrijven en aandeelhouders geen geld meer investeren. Dit betekend dat de economie enorme schade lijdt wat er steeds meer toe leid tot ineenstorting van de economie. Om de schade van een ineenstorting van de economie zoveel mogelijk te beperken mogen banken het geld van alle bestaande rekeningen gebruiken. Dus wat betekend dit? De rekeningen van alle burgers mogen dan worden leeg geplunderd. Nu is dit nog niet toegestaan, maar denk goed na, mensen! Je schaft eerst het contant geld af, daarbij kunnen mensen al geen kant meer uit. Dan voer je een wet in waarbij de overheid banken toestemming geeft, om bij eventuele ineenstorting van de economie, het geld van alle rekeningen van de burgers leeg te plunderen.

Daarnaast kan de burger ook extra worden gemonitord, waar de overheid al zolang op uit is. Door het afschaffen van contant geld valt een groot deel van de privacy weg. Dit laat zien dat we steeds meer richting de Europese Slavenstaat gaan waarbij vrijheid van de Europese bevolking volledig wordt ontmanteld.

In 2015 heeft de ombudsman geoordeeld dat het contant geld moet blijven bestaan. Maar wij weten hoe de Staat werkt mensen. Door ons er langzaam aan te laten wennen word er heel langzaam gewerkt naar een cashloze Staat.
Annotaties:
| #262393 | 11-03-2018 19:39 | ouwe knar
Dat is al je opgespaarde flapjes onder je matras vandaan vissen, voor zover aanwezig, en uitleggen hoe je aan dat giga bedrag komt.

Een echt rijke stinkerd heeft uiteraard allang andere manieren uitgevonden.
ouwe knar's avatar
| #262394 | 11-03-2018 19:44 | Nico de Geit
Vele decennia geleden hadden ze het er ook al over. Veel gaat nog steeds contant, maar wel veel minder dan het ooit was. Als zwart geld niet meer mogelijk is, het is nog maar de vraag of dat voor de overheid positief is.

Ik sprak laatst een glazenwasser. Ik dacht dat hij veel zwart deed. Niet dus. Hij deed helemaal geen particulieren meer, 'te veel gezeik'.

De beste oplossing: heel beperkt en bewust consumeren, heel beperkt en bewust produceren. En zo min mogelijk belasting betalen. Belastingdruk te hoog: ga iets anders doen.

Ik sprak laats een mevrouw die helemaal verontwaardigd was dat twee collega's van haar man zomaar ontslag genomen hadden omdat het werk hen niet beviel. Fuck de maatschappij.
Nico de Geit's avatar
| #262396 | 11-03-2018 19:52 | Nico de Geit
Als de betaalautomaten op zwart gaan is wat contant geld erg handig. De overheid adviseert een paar honderd euro contant te hebben, voor het geval dat. Als er iets met je pinpas gebeurt hetzelfde probleem.
Nico de Geit's avatar
| #262416 | 12-03-2018 23:32 | G.B. Wolf
Bij mij vindt iedere maand een bankrun plaats. Het saldo, wat aanwezig is -zodra het volgende inkomen binnenkomt- wordt rücksichtslos opgenomen, dat had ik die maand dus niet meer nodig.
Alleen maar angst aanjagen, trap er niet in.

Dat is al je opgespaarde flapjes onder je matras vandaan vissen, voor zover aanwezig, en uitleggen hoe je aan dat giga bedrag komt.


Welnee. Als je flapjes tapt, krijg je ook een bonnetje. Dat moet je dan erbij bewaren. Simpel.
G.B. Wolf's avatar
| #262421 | 13-03-2018 08:50 | Antares
Als je flapjes tapt, krijg je ook een bonnetje.

Tijdens een crisis heb je alleen iets aan kleingeld en daar zit geen bonnetje bij.
Antares's avatar
| #262426 | 13-03-2018 13:17 | G.B. Wolf
Tijdens een crisis heb je alleen iets aan kleingeld en daar zit geen bonnetje bij.


Het gaat er om, dat je bij een controle door politie/douane kunt aantonen, waar het geld vandaan komt. Dus als je de grens over gaat met € 10.000 is het wel fijn, dat je het uit de automaat hebt -met bonnetje- en niet verdiend met drugs of zo.
En je kunt trouwens bij de Rabo ook rollen munten uit de automaat halen. Krijg je ook een bonnetje bij.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen