Door P.uncia, Op vri 3 aug 2012 17:28, 2 reacties,    

“Einde van het kapitalisme”, Bolivia gooit Coca-Cola het land uitIn een symbolische afwijzing van het Amerikaanse kapitalisme heeft Bolivia aangekondigd dat het aan het einde van de Maya kalender de Coca-Cola Company het land uitgooit. Dit betekent het einde van het kapitalisme en het begin van een nieuw tijdperk van gelijkheid, zegt de Boliviaanse regering.

"December 21 2012 zal het einde van verdeling en egoïsme zijn. 21 december zou het einde van Coca-Cola moeten zijn", besliste de Boliviaanse minister van Buitenlandse Zaken David Choquehuanca, met een bombast die een marketingcampagne waardig was.

Het komende "einde" van de Maya maankalender op 21 december van dit jaar heeft gezorgd voor wijdverbreide onheilsvoorspellingen van een ophanden zijnde Apocalyps. Maar Choquehuanca stelde het anders en zei dat het het einde der dagen zal zijn voor het kapitalisme, niet van de planeet.

"De planeten zullen voor de eerste keer in 26.000 jaar in lijn liggen en dit is het einde van het kapitalisme en het begin van het communitarisme", zei Choquehuanca volgens de Venezolaanse krant El Periodiquito.

De minister moedigde de mensen van Bolivia aan om Mocochinche te drinken, een naar perzik smakende frisdrank, als een alternatief voor Coca-Cola. In navolging van de Venezolaanse president Hugo Chavez, die zijn land aanmoedigde de Amerikaanse drankenindustrie te laten vallen voor in Venezuela geproduceerd vruchtensap.

McFailure

Vorig jaar werd Bolivia het tweede Latijns-Amerikaanse land dat geen enkele vestiging van McDonald's had. De fast-food gigant gaf uiteindelijk op in Bolivia na voor meer dan een decennium niet in staat te zijn om winst te maken in het land.

Na deze mislukking publiceerde de monolithische multinational een documentaire met de titel "Why McDonald’s failed in Bolivia". Met verwijzing naar enquêtes, sociologen, voedingsdeskundigen en historici kwam het bedrijf tot de conclusie dat niet hun voedsel het probleem was maar een cultureel gedreven boycot.

De Boliviaanse president Evo Morales heeft een reputatie voor controversiële beleid vergelijkbaar met het Coca-Cola verbod. Morales beloofde vorige maand om de consumptie van coca bladeren, één van de belangrijkste ingrediënten van cocaïne, te legaliseren.

"Noch de VS noch de kapitalistische landen hebben een goede reden om het verbod op de consumptie van cocabladeren te handhaven", zei Morales.

Het cocablad was in 1961 door de VN tot een illegaal verdovend middel verklaard, samen met cocaïne, opium en morfine. De consumptie van cocabladeren is een eeuwenoude traditie in Bolivia en sterk geworteld in het geloof van verschillende inheemse groepen.
Annotaties:
25-11-2013 15:09 | Fitness News
“Einde van het kapitalisme”, Bolivia gooit Coca-Cola het land uit #zaplog
| #186100 | 04-08-2012 07:43 | Gareth
Want er komen andere tijden
| #186102 | 04-08-2012 08:25 | alegria
Dit is Pravda propaganda, van de fascisten, die op hun laatste benen lopen.
Dat doen ze door de halve waarheid te verkopen.

Cancillor Choquehuanca heeft helemaal niet gezegd, dat Coca cola het land wordt uitgegooid.

Hij heeft gezegd, dat op 21 december de wereld gaat veranderen, en het kapitalisme gaat verdwijnen, en dat we met z'n allen dan op een andere manier met elkaar om zullen gaan.

Coca cola verdwijnt dan vanzelf, net zoals Mc Donalds ook al uit eigen beweging is vertrokken.

Subtiel verschil.

http://www.noticiascaracol.com/mundo/articulo-271741-coca-cola-no-se-va-de-bolivia
alegria's avatar
aanmelden / inloggen