Door community (initieel Antares), Op woe 28 sep 2016 08:59, 5 reacties,    

Engeland blokkeert onderzoek naar oorlogsmisdaden in Jemen


Een mogelijk onderzoek door de Verenigde Naties naar de misdaden die Saoedi-Arabië pleegt in Jemen wordt door het Verenigd Koninkrijk tegengehouden. Een jaar eerder nam Nederlandse een ontwerpresolutie terug onder druk van Saoedi-Arabië en westerse coalitiegenoten. In die resolutie werd naast kritiek op Saoedi-Arabië ook ingegaan op schendingen die zouden zijn gepleegd door Houthi-rebellen.

Onder de NGO's die zich achter de resolutie hebben opgesteld bevinden zich Human Rights Watch en de Campaign Against the Arms Trade (CAAT).

In de door Medcat gecoördineerde brief staat te lezen: "Als medische specialisten hebben wij een plicht om ons uit te spreken tegen alle oorzaken van slechte gezondheid in Jemen. Daaronder moeten ook de verkoop en export van Britse wapens worden gerekend die het conflict voeden."

Andrew Smith, de woordvoerder voor CAAT, zei over de wapenhandel: "Al gedurende 18 maanden vormen Britse wapens de spil van de vernietiging van Jemen." Verder zegt hij: "De gegeven hulp komt neer op slechts een fractie van de schade die is veroorzaakt en verbleekt in vergelijking met de 3,3 miljoen pond aan wapens waarvoor vergunningen zijn verstrekt." Hij roept Theresa May en Boris Johnson op om de wapenhandel en de onvoorwaardelijke steun die het VK verschaft aan het Saoedische regime te stoppen.

Bron: RT
Annotaties:
| #254735 | 28-09-2016 10:15 | Antares
Oxfam wijst op de betrokkenheid van nog meer landen:
Oxfam pointed out that all sides in the conflict were responsible for causing the humanitarian crisis in Yemen, and that the UK was not alone in sending arms to and supporting parties to the conflict. Several other countries, including the US, Russia, Iran, Germany and France have reportedly also supplied arms to the parties now fighting in Yemen, with supplies to the Houthis clouded in secrecy .
Antares's avatar
| #254743 | 28-09-2016 12:14 | Ness
http://www.elsevier.nl/buitenland/opinie/2016/09/iran-moet-zich-schamen-voor-misdadig-optreden-in-aleppo-369123/
Tenenkrommend gekruip ook voor de Israhel-first maffia; die maffia houdt rekening met een winst van Trump en spreidt het bedje vast dmv leugens. Want ze krijgen toch hun zin wel, Trump vs Hillary lijkt sterk op lood om oud ijzer, zij het dat er een kansje is dat Trump het licht ziet.

Mensen zitten zonder water omdat koppensnellers de kraan hebben dichtgedraaid voor heel Aleppo nadat ze zelf zonder water kwamen te zitten, ongetwijfeld omdat ze het gebouw als stelling hebben gebruikt. Zulks doen ze regelmatig, ook met ziekenhuizen, scholen ed. Worden ze dan niet beschoten is het winst, worden ze wel beschoten ook.
Ness's avatar
| #254744 | 28-09-2016 12:19 | Ness
Oh en de banden tussen de Soennie-maffia (Saoedie Arabie voorop) en de Israhel maffia zijn natuurlijk heel innig maar verlopen via via. Iran, Syrië en Jemen doen is 'goed', uitstekend zelfs, voor alle maffia partijen.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen