Door community (initieel Best Well), Op zat 16 dec 2017 18:57, 1 reacties, nieuws

Erdogan wijst op islam profetie die oproept tot uitmoorden Joden

Gezaghebbende Pakistaanse historicus: Moslims hebben geen recht op JeruzalemFoto: Getty Images (4)).

We schreven het al vaker: de jaren ’30 zijn op herhaling. Net als destijds met Hitler gebeurde, houdt Europa willens en wetens opnieuw de ogen gesloten voor een opkomende dictator die steeds explicieter het uitmoorden van het Joodse volk aankondigt. De Turkse islamofascist Recep Tayyip Erdogan is zelfs één van belangrijkste partners van de EU, reden waarom onze politici en media zwijgen over zijn recente verwijzing naar een islamitische hadith (heilige tekst), die de moslims oproept om overal waar ze maar kunnen Joden te vermoorden.‘Degenen die denken dat ze Jeruzalem bezitten, kunnen zich maar beter realiseren dat ze zich morgen niet achter bomen zullen kunnen verschuilen,’ zei Erdogan. ‘Deze schokkende verwijzing naar de apocalyptische profetie van de boom is een verhulde dreiging om iedere Jood te vermoorden,’ zei journalist Abdullah Bozkurt, wiens voormalige krant, Today’s Zaman –ooit de grootste van Turkije- vorig jaar door Erdogan werd opgeheven omdat de krant te kritisch was op zijn beleid.

De hadith waar Erdogan tijdens een bijeenkomst van de heersende AKP naar verwees luidt: ‘Het laatste uur (dag des Oordeels) zal niet komen voordat de moslims tegen de Joden zullen vechten, en de moslims hen doden, en de Joden zich achter een steen of een boom verschuilen, en deze zullen uitroepen: ‘O moslim, dienaar van Allah, er zit een Jood achter mij; kom en dood hem!’

Turkije veilige haven voor jihadisten

De Turkse dictator was witheet toen de Amerikaanse president Donald Trump officieel erkende dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is, zoals dat 3000 jaar geleden ook al het geval was. Erdogan noemde Israël een ‘terroristenstaat’, en dat terwijl Turkije zelf al jaren een veilige haven is voor Hamas, ISIS en andere jihadgroepen, en hij al talloze bombardementen op Koerdische dorpen heeft laten uitvoeren, waarbij vele duizenden burgers zijn omgekomen.

‘Erdogan een corrupte, sancties omzeilende en hebzuchtige politicus’

Bozkurt denkt echter dat Erdogan met zijn anti-Israëlhouding vooral de aandacht wil afleiden van een rechtszaak in New York, waar de Iraanse goudhandelaar Reza Zarrab en de Turkse bankier Mehmet Hakan Atilla terecht staan omdat ze hebben samengewerkt met Erdogan in het omzeilen van de oliesancties tegen Iran. ‘Hij (Erdogan) maakt lawaai dat het publiek afleidt van de schadelijke onthullingen in het Amerikaanse gerechtshof, waar duidelijk werd wat hij is: een corrupte, sancties omzeilende en hebzuchtige politicus.’

Erdogan is de eerste Turkse leider die zo openlijk het antisemitisme aanwakkert. Zijn zoon Bilal leidt de Turkse Jeugd Stichting (TUGVA), die deelnam aan demonstraties waar dezelfde leuzen als in Iran te horen waren: ‘Jeruzalem is van ons, weg met Amerika, weg met Israël.’ (1)

Ook in Londen riepen duizenden moslims om ‘het leger van Mohammed’ en een herhaling van ‘Khaybar’, een aanval waarbij moslims bijna honderd Joden vermoordden. (2)

Pakistaanse historicus: Moslims hebben geen recht op Jeruzalem

Niet alle moslims zijn er overigens van overtuigd dat Jeruzalem van hen is. Mobarak Haidar, een gezaghebbende Pakistaanse historicus en auteur van meerdere boeken, schreef op zijn Facebook dat ‘moslims geen religieuze basis hebben om over Jeruzalem te heersen.’ Ook zei hij dat met de ‘Al-Aqsa’ uit de Koran niet de moskee op het Tempelplein wordt bedoeld. ‘Het was een heilige plaats vanwege de profeten van Israël, van Mozes tot Jezus. Het was een heilige aanbiddingsplek voor Joden en christenen. Er waren duidelijk geen moslims in de stad... En de profeet (Mohammed) bad met zijn gezicht naar deze Joods-christelijke heilige tempel, omdat de Kaaba (de zwarte steen in Mekka) vol afgoden stond.’ (3)

Jeruzalem wordt maar liefst 669 keer in de Bijbel genoemd, tegen nul keer in de Koran. Tijdens de afgelopen ruim 1400 jaar dat de islam bestaat ging niet één moslim op bedevaart naar Jeruzalem. Uit het begin van de vorige eeuw stammen foto’s waarop een verwaarloosd Rotskoepelgebouw op een met onkruid begroeid plein is te zien. Jeruzalem werd pas belangrijk voor de islam toen de Joodse staat Israël in 1948 werd opgericht, en helemaal toen Jeruzalem in 1967 werd bevrijd van de Arabische bezetting van de stad.

Erdogan wil massale moslim invasie van Israël

Erdogan dreigde in het voorjaar opnieuw met een moslim invasie op Israël. ‘Iedere dag dat Jeruzalem bezet wordt, is een belediging voor moslims.’ Daarom riep hij moslims wereldwijd op om massaal naar de Al-Aqsa moskee te gaan en de Tempelberg te overspoelen.

In Bijbelse eindtijdprofetieën wordt inderdaad van een verenigde aanval van de (islamitische) buurlanden van Israël gesproken:

‘Dan zal ik alle volken (in de context: van ‘rondom’ (12:2), dus de volken rond Israël) tegen Jeruzalem ten strijde vergaderen; de stad zal genomen worden, de huizen zullen worden geplunderd en de vrouwen geschonden. De helft van de stad zal wegtrekken in ballingschap, maar de rest van het volk zal in de stad niet uitgeroeid worden. Dan zal de Here uittrekken om tegen die volken te strijden...’

Over het lot van deze moslimcoalitie die –waarschijnlijk onder leiding van Turkije- Israël en Jeruzalem zal aanvallen, is Zacharia duidelijk: ‘Dan zal dit de plaag zijn, waarmee de Here alle volken zal treffen, die tegen Jeruzalem zijn uitgerukt: Hij zal ieders vlees, terwijl hij nog op zijn voeten staat, doen wegteren, en ieders ogen zullen wegteren in hun kassen, en ieders tong zal wegteren in zijn mond.’ Sommige uitleggers denken dat hier mogelijk de gevolgen van kernexplosies worden omgeschreven. Dat zou betekenen dat Israël met zijn nucleaire arsenaal de aanvallende buurlanden zal vernietigen.
Annotaties:
| #261494 | 18-12-2017 02:43 | G.B. Wolf
Schoolvoorbeeld van nepnieuws.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen