Door community (initieel Best Well), Op don 5 jul 2018 13:19, 4 reacties, nieuws

EU artikel 13 dat alle internetvrijheid de nek omdraaitOp 20 juni jongstleden stemde EU commissarissen over de nieuwe wetgeving, zijnde artikel 13, waarmee feitelijk elke vorm van onafhankelijke berichtgeving definitief de nek omgedraaid wordt. Vandaag 5 juli 2018 stemmen de Euro-parlementariërs over de reeds door de commissarissen goedgekeurde wet. Zien we hier de illusie van democratie in haar volste glorie? Heeft u enige inspraak in wat daar in Brussel gebeurt? Ja, natuurlijk u stemt op landelijke partijen die dan mogelijk een regering vormen en die leveren dan zelf hun commissarissen en parlementariërs aan. De landelijke democratie is al een farce; laat staan dat van de EU. De illusie van democratie wordt echter gehandhaafd door parlementariërs die zo nu en dan een beetje media-aandacht opeisen en doen alsof ze voor uw rechten opkomen. Dat alles natuurlijk wel tegen een maandsalaris waar uzelf een jaar voor moet werken en tegen de nodige belastingvoordeeltjes, maar dat mag de pret niet drukken.

Met deze parlementariër, genaamd Julia Reda, zien we een prachtig voorbeeld van iemand die het besluit van de commissie aangaande artikel 13 aan zal vechten. Voor ons natuurlijk! Wie een beetje zijn boerenverstand gebruikt kan bedenken dat die wetgeving er gewoon gaat komen. Het democratisch gespartel van parlementariërs is slechts voor de bühne. Dat moet de illusie van democratie in stand houden (en dat doe je graag tegen een gemiddeld jaarsalaris als maandsalaris).

Wat is dat dan, dat artikel 13? Nou, dat artikel komt er feitelijk op neer dat je in de toekomst geen teksten van bijvoorbeeld kranten of journaals meer mag quoten in een artikel, noch linkjes er naar toe mag plaatsen. Dit omdat je dan de copyrights overtreedt. Feitelijk mag je ook geen YouTube filmpjes meer maken waarin je bijvoorbeeld een false flag probeert aan te tonen. Je mag namelijk de beelden simpelweg niet meer gebruiken. Nou ja, het mag allemaal wel, maar dat kost je dan geld; veel geld. Het is een beetje vergelijkbaar met wat mij overkwam met John de Mol’s ANP premiejagers van PermissionMachine.com. Jarenlang kon je gewoon fotootjes van het internet plukken ter illustratie bij je artikel en ineens was daar PermissionMachine.com die even een licentiefactuur stuurde. Onaangekondigd en zonder ruimte voor overleg of aanpassing krijg je dan ineens (out of the blue) een dikke factuur toegestuurd. Als je die niet betaalt leggen ze de claim gewoon keihard bij een deurwaarderskantoor neer. Ik zie nieuwe business voor deze firma, met het opspeuren van linkjes, stukjes tekst of videomateriaal. John de Mol heeft tenslotte het ANP in handen en dus zijn de meeste teksten in kranten of journaals afkomstig van zijn bedrijf. Zo kan hij misschien nog een paar miljoen aan zijn miljarden toevoegen.

Uiteindelijk is het natuurlijk een dramatische ontwikkeling die meteen het einde van deze website in zou luiden. Ik doe immers niet anders dan nieuws analyseren en daar mijn visie op geven. Er is echter nog een escape. Hiervoor zal deze website dan concreet naar IJsland moeten verhuizen om zo de EU wetgeving te omzeilen. U begrijpt dat dit weer de nodige kosten en rompslomp met zich mee brengt. Toch zie ik dat op korte termijn als de enige haalbare oplossing. Het is daarom nu meer dan ooit tijd dat u uw steun voor het vrije woord handen en voeten geeft door lid te worden. Met voldoende leden kan ik proberen noch voordat de wetgeving van kracht wordt de verhuizing te realiseren. Beseft u zich goed dat de EU met deze wolf-in-schaapskleding wetgeving, de John de Mol’s (eigenaar ANP) van deze wereld en dus de grote mainstream media bedrijven helpt. Feitelijk wordt het monopolie op publiceren dichtgetimmerd middels financiële oorlogsvoering (via artikel 13). De strijd met PermissionMachine is daar al het eerste voorbeeld van. Help daarom mee het vrije woord te verdedigen en steun financieel, zodat deze website door kan gaan. Wordt daarom zo snel mogelijk lid of doe een eenmalige donatie. Het alternatief is: afwachten tot de stille dictatuur het vrije woord definitief de nek omgedraaid heeft en alleen nog maar de Telegraaf en andere mainstream media over blijven. De gecontroleerde alternatieve media ontspringt natuurlijk ook gewoon de dans.

Annotaties:
| #264003 | 06-07-2018 12:03 | Unseen
Weer zo'n NON artikel van BestNjet.
Wat is er aan het handje? Het copyright wat al tientallen jaren bestaat, wordt nu aangepast naar de tijd van het world wide web.

Goeie actie EU!
Unseen's avatar
| #264004 | 06-07-2018 14:19 | Rotterdam
Die Vrijland is echt knettergek: Draaide de Thaise grot voetbalteam hoax al die tijd om marketing voor Elon Musk’s Boring company? Ik ga de link niet eens geven.
| #264005 | 06-07-2018 23:13 | liedetecter
Zodra het over vrijheden gaat zien we de twee dirty achter-ransbakjes Unseen en Rotterontplof direct protesteren hier ...

Says it all ..
| #264006 | 07-07-2018 05:24 | Rotterdam
Waar haar je nu weer vandaan dat ik voor Artikel 13 zou zijn? Gewoon weer uit je dikke duim gezogen.
aanmelden / inloggen