Door community (initieel Best Well), Op zon 11 feb 2018 11:01, 0 reacties, nieuws

EU commissaris vluchtelingenzaken beschuldigd van corruptieschandaalEU commissaris vluchtelingenzaken Dimitris Avramopoulos beschuldigd van corruptieschandaal – 50 miljoen


Het Griekse parlement kreeg een rapport toegestuurd van het Griekse OM waarin de openbare aanklager tien politici, waaronder twee voormalige premiers, in verband brengt met een corruptieschandaal waarbij het in Zwitserland gevestigde farmaceutische bedrijf Novartis betrokken zou zijn.

Op zich zelf niet iets om op van te kijken, daar Griekenland nu niet bepaald geteld mag worden tot een van de netste landen in de EU, ware het niet dat ook de naam van de huidige EU commissaris voor o.a. vluchtelingenzaken Dimtris Avramopoulos in het dossier genoemd wordt.

Het Zwitserse bedrijf Novaritis is de producent van o.a. anti griep vaccins en deze zouden o.a. op grote schaal aan Griekenland geleverd zijn in de tijd dat Avramopoulos in Griekenland minister van gezondheid was.

Steekpenningen ter hoogte van 50 miljoen euro zouden in het totaal door Novaritis aan verschillende Griekse politici betaald zijn, om Novaritis de vaccins gedurende enkele jaren te laten leveren.

Het is nog onduidelijk wie van de 10 genoemden hoeveel geld ontvangen heeft, maar insiders spreken over tonnen per persoon.

Het dossier is verzegeld en de leden van het parlement mogen het alleen in een speciale zaal lezen voordat zij beslissen om de immuniteit op te heffen voor degenen die zich schuldig zouden maken aan betrokkenheid.

Avramopoulos verwerpt de beschuldigingen als absurd en ongegrond.
Annotaties:
aanmelden / inloggen