Door community (initieel Best Well), Op don 15 feb 2018 12:52, 0 reacties, nieuws

EU heeft nog sneller meer geld nodig en Nederland blijft netto betalerZou je de achtergronden niet kennen, dan zou je geneigd zijn te denken, we moeten die stakkers in Brussel een handje helpen. Maar die gedachte is al lang geleden verdwenen in het rariteiten kabinet. Iedere overheid, de nationale, maar ook de EU die zich in ieder geval als nooit gekozen overheid gedraagt is altijd op zoek naar meer geld om hun megalomane projecten te verwezenlijken.De Duitse EU commissaris voor o.a. Fianciën, Gerhard Oettinger wiens Duits al nauwelijks te verstaan is, laat staan zijn Engels waarover in Brussel hardop wordt gelachen, heeft bekend gemaakt dat de EU nu reeds 3 weken eerder de voorlopige lange termijn begrotingscijfers aan de 27 overgebleven regeringsleiders wil voorleggen, zodat deze op hun beurt de nationale roofridders op pad kunnen sturen om te bezien waar nog wat verborgen euro’s verstopt zitten.

Onze suggestie aan D66 Pia Dijkstra, de vrouw die ons telkens de indruk geeft van in een vissenkom ronddraaiende goudvis, kan misschien nog naast de donorwet er een aanhangsel tegenaan plakken om BTW te heffen op de verkoop van organen, uiteraard te betalen door de erfgenamen van diegenen die in o.a Leiden op een tafel vakkundig en nog levend wordt gedemonteerd. Immers alle kleine beetjes helpen, naast hondenbelasting nu ook de orgaanbelasting en ten teken dat u deze heeft betaald even langs oom dokter voor een grote gele label die in uw oor wordt geniet, net zoals bij koeien. Zijn er gelijk ook geen misverstanden meer en controles nodig. Zonder label de straat op, “foute boel meneertje, gaat u maar even mee naar het bureau, regelen wij ter plekke , oor op het balieblad , een klap met de hamer, nietje vast en afrekenen, “aldus een toevallig passerende BOA.

Ieder jaar , uiterlijk 22 september leveren alle lidstaten van de EU hun Bruto Nationaal Inkomen BNI af aan Eurostat. Aan hand van dat cijfer wordt dan de afdracht bepaald . Tot nu toe was die afdracht 1 procent van het BNI, maar door de Brexit waardoor er al circa 10.520 miljard aan de begerige handjes van Juncker c.s. voorbij gaan, heeft onze Duitse vriend Oettinger nu voorgesteld dat percentage te verhogen naar 1. 1 ? procent. Dus 1 plus minimaal een tiende maar liever nog wat meer procent, 1.12, 1.19, zegt u het maar. Het lijkt weinig, maar kan zo oplopen naar 70 tot 140 miljoen extra.

Terwijl ons land in 2015 bruto “slechts ” 7.409 miljard bijdroeg, zal volgens de nieuwe berekening, ( 1.1 % van het BNI) mits goedgekeurd, onze bijdrage voor 2018 aan de hand van de 2017 cijfers 7.760 miljard gaan bedragen. Dat is 351 miljoen euro meer !

Allemaal niet zo boeiend ? Vreemd is wel dat tijdens de bespreking van de begroting of miljoennota afgelopen jaar hier niets over werd gezegd en deze vanuit Brussel gedicteerde lastenverzwaring de publiciteit niet haalde.

Nederland is overigens al jaren de grootste netto betaler aan de EU. Landen als Duitsland en Frankrijk dragen slechts 0.89 en 0.88 procent van hun BNI bij, maar hebben dan ook geen premier die graag wil dat ter wille van zijn loopbaan zijn land het beste jongetje van de EU klas is.

En hier met ondertiteling wat hij eigenlijk probeer te zeggen een in het Engels gehouden toespraak van Oettinger.

Annotaties:
aanmelden / inloggen