Door Appie, Op woe 12 dec 2012 22:30, 1 reacties,    

EU, nieuw patentrecht verwelkomt gentech van Monsanto en kornuiten


Reuters kwam afgelopen week met het schokkende bericht dat de EU handelsbarrieres, voor onder andere gentech, niets te maken hebben met wetenschap maar met pure emoties. Wat blijkt de arme multinationals zoals Monsanto, DuPont-Pioneer en noem ze maar op, worden onheus behandeld door de EU. Gentech probeert men buiten de grenzen te houden door middel van emotie, men is bang voor de gevolgen van genetische technologie.

Sjaak Swart (Rijksuniversiteit Groningen) vertaalt het als volgt: Europa is bang voor genetische modificatie. Nou Sjakie, en of! Ondanks dat er veel aan te merken valt over de gentech kankerstudie bij ratten van Séralini blijkt hij wetenschappelijk gezien betere studies af te leveren dan Monsanto en kornuiten bij elkaar en het ziet er niet goed uit.

Ondertussen lijken onze volksvertegenwoordigers in Brussel inderdaad immuun te zijn geworden voor signalen uit de samenleving. Wat blijkt het EU parlement heeft afgelopen dinsdag maar eens besloten dat het patentrecht aangepakt moet worden. In het verleden had bijvoorbeeld Duitsland een eigen patentwetgeving en zo waren er meer lidstaten die zelf dachten te beslissen over de rechtmatigheid van uitvindingen. Dit is nu afgelopen.

Om een Europees patent te verkrijgen was niet zo eenvoudig, veel te veel bureaucratie. De politiek lijkt, zoals beloofd, de papierkraam eens aan te pakken. Het bedrijfsleven (vooral in de VS) is dus heel blij dat de EU een patent steekproefsgewijs door een stelletje patent-accountants laten controleren. Terwijl de lobbyclubjes de bloemetjes buiten aan het zetten zijn, ontvangt het besluit ook veel kritiek. Men is bang dat de EU de deuren voor gentech wijd openzet, ook patenten op levende dieren kunnen gemakkelijker vergeven worden. Duidelijk wordt dat de boeren slaven worden van psychopatische multinationals.

Vanaf 2014 wordt de vereenvoudigde patentwetgeving geldig. Indien de uitvinding eenmaal als uniek is geaccepteerd geldt het in alle EU-lidstaten, behalve Spanje en Italië (opvallend dat de beide tegenstanders in Zuid-Europa liggen). EU afgevaardigde Michel Barnier (interne markt) juigt het voorstel toe, net als de Duitse biotechnologen (denk aan BASF, Bayer en andere louche clubjes).

In Duitsland maakte No Patents on Seeds, Arbeitsgemeinschaft bäuerliche Landwirtschaft (AbL) en de Deutsche Bauernverband (DBV) bezwaar. De boeren zullen door dit besluit meer en meer afhankelijk gaan worden van multinationals. En het water staat hun al aan de lippen.

In het nieuwe recht wordt bijvoorbeeld het recht op het kruisen van planten niet beschermd. Juist door dit recht te verkwanselen krijgen de grote jongens de mogelijkheid om boeren voor de rechtbank te slepen. Trouwens volgens het nieuwe patentrecht kan men niet eens een klacht indienen zonder advocaat. Daar advocaten tegenwoordig heel duur zijn kunnen vele boeren wel eens besluiten om de boetes te gaan betalen en braaf te gaan luisteren naar de nieuwe innovaties, aangeboden door onder andere het slechste bedrijf van de wereld.

Ook universiteiten, zoals bijvoorbeeld de WUR, kunnen niet meer bestaan zonder de private sector. Deze onafhankelijke instituten zijn of worden schoothondjes en geven aan vele beloftes van de agro-industrie een wetenschappelijk likje. De mensen die dus kennis bezitten over het voeden van de wereld wordt de mond gesnoerd. Gelukkig zijn er boeren uit de VS en Canada, zoals Percy Schmeiser, die boeren in de EU persoonlijk komen waarschuwen.

Voor de duidelijkheid, net zoals de FED in de VS een private onderneming is valt het European Patent Office (EPO) niet onder de EU. Het is een “onafhankelijk” instituut. De Grünen in het EU parlement zijn dan ook heel boos. Martin Häusling: het is ongelooflijk, in het verleden zijn al vele patentrechten over planten en dieren overtreden, denk maar eens aan het chimpansee patent.

Bron: EU-Koordination

Ter volledigheid en voor de mensen die hem nog niet gezien hebben, de oplossing voor deze oplichterij van Monsanto en consorten: Fresh, ons voedsel van morgen!

Annotaties:
19-06-2013 18:19 | instant payday loans
EU, nieuw patentrecht verwelkomt gentech van Monsanto en kornuiten #zaplog
| #193376 | 13-12-2012 18:30 | Atlas
Lekker. Nou, dan maar dingen eten waarvan je weet dat het niet genetisch gemanipuleerd is. Weer eens schoreseneren en zo eten, dat wordt zo weinig gegeten dat het niet interessant is die genetisch te manipuleren...
aanmelden / inloggen