Door Donkerdoorn, Op vri 26 jul 2013 13:50, 3 reacties, citaat / intro / linkdump

EU vs Hezbollah: wie is de terrorist?

Eindelijk komt een lang gekoesterde wens van Israël-firsters als Maxime Verhagen en Uri Rosenthal uit: de Libanees sjiietische organisatie Hezbollah, tenminste de militaire tak, komt de Europese lijst van „terroristische organisaties“. Na hevige lobby-druk (de Israëlische premier Nethanyahu zou onwillige ministers per telefoon „omgepraat“ hebben) stemden alle 28 EU ministers van Buitenlandse Zaken voor het Nederlands/Britse voorstel waarvan, volgens Hezbollah, de woorden door de VS zijn aangeven en de inkt door Israël. Directe aanleiding voor de maatregel is de aanslag op een bus Israëlische toeristen in het Bulgaarse Burgas...
Annotaties:
| #204130 | 27-07-2013 02:36 | Ness
Volgens mij maakt die militaire tak van Hezbollah deel uit van het Libanese leger.
Ness's avatar
| #204144 | 27-07-2013 10:11 | quero1
Ho maar, 'Nederlands/Britse' voorstel...vertegenwoordigen die twee genoemde Israël-firsters eigenlijk wel het hele Nederlandse volk of matigen ze zich dit recht maar ff aan?
En die Britten van 'één been binnen en één been buiten de EU', we kennen onderhands hun beruchte perfiditeit, hebben die echt zoveel toch zeg maar valse macht in de EU en denk eraan die willen zeker geen sterke en efficiente EU hoor, wel integendeel, net als hun 'special relation partner VS'..., wat zij altijd willen er door rammen is niet noodzakelijk goed voor de EU hoor, bijlange niet...
Met Israël, het land van de eeuwige burenruzies hebben ze zeker ook een 'special relation'? Tja denk maar aan hun Ballfour Declaration...toen had de Britse diplomatie nog veel macht blijkbaar en nu willen ze die macht zo'n beetje terugwinnen via de EU met hun karakterloze graai-graai lamzakken en ja-knikkende MEP-ers. Waarom nestelen de Britten ze zich niet opnieuw in hun 'splendid isolation' ipv de EU te compromitteren en te intimideren?
De gevaarlijkste landen voor de wereldvrede zijn toch met stip en overigens al veel te lang, het mag wel eens gezegd worden toch: VS, Israël, Turkije e.a. (lijst niet beperkt!)
| #204172 | 27-07-2013 15:23 | Ness
De mensen van de Levant zijn semieten. Het is niet de bedoeling dat 1 ervan de komende zuivering overleeft.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen