Door community (initieel Witte Haai), Op maa 4 feb 2013 13:00, 2 reacties, nieuws

Europese Unie investeert miljoenen in ‘internettrollen’

Het Europees Parlement gaat ruim 2,3 miljoen euro investeren in ‘internettrollen’ die aan de vooravond van de Europese verkiezingen in juni 2014 de eurosceptische debatten op internet gaan volgen.


De trollen gaan zich onder meer mengen in berichten in de sociale media en op blogs die de potentie hebben om media-aandacht te krijgen.

Er is met name aandacht nodig voor landen waar veel euroscepticisme heerst, zo staat in een vertrouwelijk document waar de Britse Daily Telegraph de hand op wist te leggen.

Andere gedachten

Een trol op internet is een persoon die op fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties van anderen uit te lokken, desinformatie geeft en als informatie laat overkomen of in een rol kruipt en een vertekend beeld van zichzelf geeft.

In de stukken wordt de rol van de trollen tot in detail uitgelegd. Het controversiële plan is ontworpen om Europa krachtiger te maken. De zogeheten institutionele communicatoren moeten de mogelijkheid hebben om gesprekken in realtime te volgen zodat ze op de hoogte zijn van de ‘trending topics’ en snel kunnen ingrijpen om gesprekken waar mogelijk te beïnvloeden.

Om de perceptie dat Europa het probleem is te ontkrachten moeten we communiceren dat het antwoord op de problemen ‘meer Europa’ is in plaats van ‘minder Europa’, zo luidt het verder.

De EU probeert mensen die het blok associëren met de economische crisis en hoge werkloosheidscijfers op deze manier op andere gedachten te brengen. Het is duidelijk dat de EU gebukt gaat onder een verslechterend imago, aldus het document.

Twitter-trollen

Velen hebben zich inmiddels gedistantieerd van de strategie. “Het investeren van meer dan een miljoen euro in EU-ambtenaren die tijdens kantooruren fungeren als Twitter-trollen is werkelijk belachelijk,” vertelde vice-voorzitter van de Britse Onafhankelijkheidspartij Paul Nuttall aan de Daily Telegraph.

Later deze maand worden de internettrollen opgeleid. Euroscepticisme wint steeds meer aan kracht. Afgelopen woensdag werd een overheidsgebouw in Athene bezet door betogers die de Griekse minister van Werkgelegenheid bedreigden. De oproerpolitie reageerde met traangas en pepperspray.

Ook veel Duitsers hebben ondanks de steun van bondskanselier Angela Merkel voor het EU-beleid laten weten de Europese Unie te willen verlaten. Afgelopen september bleek uit een peiling dat 49 procent van de Duitsers geloofde dat er verbetering zou komen als Duitsland de EU zou verlaten.

Inmiddels is ook 34 procent van de Franse bevolking de mening toegedaan dat het land beter af is zonder de EU. Men kan zich nu afvragen of de EU vaker internettrollen inzet.

Bron: Telegraph.co.uk
Annotaties:
23-09-2013 04:51 | not fake
Europese Unie investeert miljoenen in 'internettrollen' #zaplog
| #196730 | 05-02-2013 11:54 | Ness
Deze is al langs geweest, Witte Haai.

Maar ik kan hem aanvullen met een toepasselijk Nujij-verhaal; Nu.nl zelf ziet er netjes uit, maar het Nujij-forum wordt overspoeld door zg Wilders/anti 'haatbaarden' trollen die 24/7 draadjes posten over Wilders en/of vieze Arabieren.

Moi is daar gebanned wegens 2 opmerkingen. De ene was een uitleg aan een medecommentator dat men op Nujij Wilders op geen enkele manier meer mag vergelijken met Hitler.
De andere was een uitleg aan weer een andere reageerder over de nieuwste truuk: een normale, nette opmerking wordt plots om onbekende redenen gewist waarna er commentaar wordt geplaatst als reaktie op de nu gewiste opmerking.

Hierbij krijgt de ongelukkige reageerder zaken in de schoenen geschoven die hij/zij absoluut niet heeft gezegd.
Protesten daarop worden uiteraard prompt verwijderd als zijnde off-topic.

U kunt het Nujij forum dan ook met een gerust hart overslaan. De reakties daar worden geplaatst door een leger betaalde krachten met daartussendoor af en toe een opmerking van een verdwaalde burger die zich afvraagt of hij in een gekkenhuis is beland. Dit gekkenhuis is vanaf nu representatief voor 'de mening van de Nederlander'.
Ness's avatar
| #196747 | 05-02-2013 19:29 | Witte Haai
Deze is al langs geweest, Witte Haai.

Ik zie het. Ik heb ´t artikel gevonden. Thanx voor de hint.
Witte Haai's avatar
aanmelden / inloggen