Door community (initieel Antares), Op din 17 apr 2018 09:12, 1 reacties,    

Eva Bartlett vertelt een ander verhaal over Syrië


Alles wat wij al weten op een rijtje. Met dank aan Eva Bartlett. Zij schetst het beeld dat de grootschalige vernietigingen van Syrische steden (waarvan de foto's al jaren geleden werden getoond) het werk zijn geweest van de Amerikanen. De Russen en Syriërs gaan volgens haar heel anders te werk en laten de steden grotendeels intact. Misschien vertelt dit ook iets over de Nederlandse 'bijdrage' aan deze oorlog waarover onze overheid zich in een absoluut stilzwijgen hult. Zelfs de Amerikanen geven meer prijs over de bombardementen die zij uitvoeren dan ons eigen land. Het is niet mogelijk om de Nederlandse militaire acties te relateren aan slachtoffers, dus ook niet aan burgerslachtoffers.
Annotaties:
| #263024 | 17-04-2018 11:31 | Nico de Geit
Ik zie dat toch iets anders. Wat in Syrië gebeurde is een herhaling wat in Tsjetsjenië gebeurde in de jaren '90: de CIA bewapent, traint en betaalt de terroristen, Rusland reageerde door alles kapot te schieten, en won de oorlog.

In Syrië werden enorme hoeveelheden Russische bommen op de door de CIA gesteunde vijand gegooid. Scheepsladingen vol. Voornamelijk oude troep uit de tijd van de koude oorlog. Die oude troep werd voornamelijk afgeworpen door straaljagers uit de jaren '70. Zo kom je van je oude rotzooi af.

Als je maar lang genoeg doorgaat met bombarderen van je vijand win je de oorlog. Ondertussen werden de terroristen bevoorraad vanuit NAVO-gebieden en Israël. Blijkbaar wilden de Russen 'de vijand' een weg eruit bieden: niet de 'terroristen' zijn het probleem maar de CIA die ze heeft opgestookt.

De 'terroristen' kregen dus de keus voorgelegd: stop ermee, of we bombarderen je helemaal kapot. Zoals we verderop hebben laten zien. De 'terroristen', die uiteindelijk ook gewoon bestaan uit mannen, vrouwen en kinderen kozen er in veel gevallen voor te leven, niet om te sterven. In de bus naar een gebied verderop.

Uiteindelijk zijn niet de terroristen zijn het probleem maar de CIA-mindset.
Nico de Geit's avatar
aanmelden / inloggen