Door Patman, Op woe 19 jan 2011 10:08, 3 reacties,    

Expert slaat alarm over nog steeds weglekkende olie Golf van Mexico

Volledige vertaling op Xandernieuws

B.K. Lim, geologisch expert met 30 jaar ervaring in de olie- en gasindustrie, heeft in een brief aan leden van het Amerikaanse Congres alarm geslagen over de situatie op de bodem van de Golf van Mexico. Volgens Lim is er overvloedig bewijs dat de zeebodem is gescheurd, het afsluiten van het olielek is mislukt en er nog steeds onbekende hoeveelheden olie en methaan weglekken, waardoor er een enorm gevaar bestaat voor een nieuwe grote ramp.

Lim, expert in het analyseren van de integriteit van zeebodems om te bepalen of er veilig naar olie en gas geboord kan worden, richt zich in zijn brief aan Congresleden Fred Upton en John Shimkus, de voorzitters van respectievelijk het Comité Energie & Handel van het Huis van Afgevaardigden en van het Subcomité Milieu & Economie.

Volgens Lim staat het buiten kijf dat de olielekkages, gasontsnappingen, breuken en ontplofte kraters in de zeebodem rond de Macondo bron -die te zien zijn op de video's van de onderwaterrobot ROV- het directe gevolg zijn van het in het wilde weg boren in en omwroeten van de zeebodem, het injecteren van oplosmiddelen en andere niet bekend gemaakte activiteiten.

Deel 1 van de brief.


Deel 2 van de brief.


Voor uitleg bij de video, zie Xandernieuws:

Annotaties:
| #124276 | 19-01-2011 10:29 | Paul2

Vanaf augustus 2010 plaatsten we diverse artikelen over de Golfstroom in de Atlantische Oceaan, die volgens diverse wetenschappers als gevolg van de olieramp in de Golf van Mexico vrijwel geheel tot stilstand is gekomen.

Ik vind dat toch weer zo'n conclusie van het soort''wij mensen beïnvloeden het klimaat met onze CO2 uitstoot''.De mens overschat de invloed van zijn handelen continu.
| #124298 | 19-01-2011 13:07 | zanussi
Die BK LIM heeft heel veel artikelen op newsvine staan waarin je goed kan zien, middels plaatjes en grafieken, wat voor puinhoop BP heeft veroorzaakt op die drill site.
zanussi's avatar
| #124306 | 19-01-2011 16:03 | rembo
Schijnt dat nog veel methaan (bevroren vlokken) lekt uit diverse barsten in bodem van GoM. Echter het verhoogde methaan gehalte dat in juli gemeten was, is in september genormaliseerd.
Onder invloed van methaan consumerende bacteriën. Maar nog nergens gelezen of dit aangepaste bacteriën zijn. Zo ja, dan is wel lef van BP om te experimenteren met aangepaste bacteriën die in het open milieu losgelaten worden... 300px_oil-rigs_gulf_Mexico.jpg Als je ziet hoeveel actieve olieplatforms er in de GoM staan is het haast niet voor te stellen dat deze geen invloed of vervuiling hebben. Nog los van de verlaten boorgaten.
rembo's avatar
aanmelden / inloggen