Door spaceman, Op din 2 sep 2014 07:13, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Facebook, Twitter en Google controleren het nieuwsFacebook vindt berichten over de Ice Bucket Challenge belangrijker dan nieuws over het politiegeweld in Ferguson. Grote groepen gebruikers blijven verstoken van het wereldnieuws dankzij ondoorzichtige algoritmes uit Silicon Valley.

Voor steeds meer mensen vormen Facebook, Google en Twitter het venster op de wereld. Ze hebben geen abonnement op een krant en kijken niet om 8 uur naar het televisienieuws. Het nieuws dat ze consumeren is gedeeld door vrienden, collega’s en media die ze online volgen. Hoe dat nieuws tot ze komt wordt echter niet bepaald door hun vrienden, collega’s en abonnementen op nieuwsstromen. Het zijn de...
Annotaties:
| #218612 | 02-09-2014 07:20 | spaceman

“Dus” was de Ice Bucket Challenge volgens de filosofie en het algoritme van Facebook belangrijker dan het nieuws uit Ferguson. Op die manier kunnen belangrijke maatschappelijke discussies in de kiem gesmoord worden, waarschuwt Tufekci. Een nieuwsecosysteem dat bepaalde soorten nieuws bevoordeelt, is gevaarlijk voor de democratie, aldus Tufekci.
spaceman's avatar
aanmelden / inloggen