Door Patman, Op maa 7 feb 2011 11:31, 67 reacties,    

Fenomeen ‘Islamisering’ uitvinding van pro-Israel lobby

Wilders heeft gelijk! Nederland is inderdaad geïslamiseerd. Hoe stom van me, dat ik dit niet eerder heb opgemerkt. Het is me zaterdag pas opgevallen tijdens het boodschappen doen in een drukke Nederlandse winkelstraat. Ja echt, iedereen in dit land moet dit kunnen beamen. Ook moslims - waar Wilders natuurlijk niets tegen heeft, alleen tegen de islam. Althans, als de norm voor islamisering is dat Turkse bakkers en supermarkten in aantal zijn gestegen. De Marokkaanse slager die er al tien jaar zit nu zijn assortiment naast mergez-worstjes heeft uitgebreid met kant- en klare couscousmaaltijden. Al is het vaak niet meer dan een commerciële afweging geweest om de veeleisende Nederlandse consument naar zijn toko te krijgen. Als voor dit fenomeen de opening van elke shoarmazaak wordt meegeteld, is dit land inderdaad geïslamiseerd.

Mensen deze onzin kan echt niet langer! Ik bestrijd het beeld dat Nederland is geïslamiseerd en roep iedereen in dit land op die fictie van de werkelijkheid kan scheiden om hetzelfde te doen.

Ja, er worden nog steeds moskeeën gebouwd in dit land, maar niemand houdt u onder schot om naar het vrijdaggebed te gaan. Ja, er lopen inderdaad moslima's met en zonder hoofddoek over straat, maar niemand vraagt u onder dwang te bekeren tot de islam. De burqa die straks is verboden, is niet het fashion statement van 2011 als reactie op de vrijheidsbeperkende maatregelen die dit xenofobie promotende kabinet neemt.

Het aantal moslima's dat een burqa draagt, is op een (aantal) handen te tellen. Gaan we voor zo weinig mensen landelijk beleid ontwikkelen? Volgens mij staat dit land voor serieuze en grotere economische uitdagingen. Er is helemaal niets waar van dit doemscenario dat de PVV de burgers van dit land al jaren schetst. Deze bangmakerij dient slechts een doel. De mogelijkheid scheppen om de toekomst van dit mooie land in handen van radicale figuren uit Amerika en Israel te leggen. Onder het mom van nationale veiligheid en de internationale strijd tegen het terrorisme. Nee, dit land kent inmiddels meer actieve pro-Amerikaanse en -Israëlische cellen in de Nederlandse politiek dan slapende cellen in de Nederlandse samenleving, die zijn gelieerd aan Al-Qaeda.

De uitgelekte ambtsberichten (cables) van de VS-ambassade in Den Haag laten duidelijk zien waar de loyaliteit van onze Nederlandse politici ligt. In dit land hebben moslims feitelijk gezien geen enkele macht of controle over iets. Oké, de Maasstad heeft een Marokkaanse burgervader en er is een aantal Kamerleden die kinderen zijn van niet-Westerse allochtonen. De kunst is om vooral niet emotioneel te worden en kalm te blijven, maar dat is nogal een uitdaging in deze tijd. Alleen dan kun je door de anti-islam uitspraken van Wilders heen prikken. Die hem vermoedelijk zijn ingefluisterd door zijn Israëlische makkers in de illegale nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden.

Dat de Nederlandse samenleving snel islamiseert en moslims in dit land de sharia willen invoeren als de juiste gelegenheid zich aandient, is duidelijk een vals voorwendsel om de aandacht af te leiden van wat er daadwerkelijk gebeurt. Om de vraag te kunnen beantwoorden of Nederland islamiseert, dient men de volgende vragen te beantwoorden: Bij wie rust de feitelijke macht in dit land? Hoeveel macht hebben moslims in dit land in de lokale en landelijke politiek? Hoeveel macht hebben moslims over de Nederlandse media? Welke moslimorganisatie in dit land kan grote druk uitoefenen op de Nederlandse media om de kant van moslims te kiezen in de berichtgeving over de islam? Dan wordt al gauw duidelijk dat het groene gevaar niet alleen wordt overdreven, maar niet eens uit totaal onverwachte hoek komt. U weet dat angst altijd een slechte raadgever is geweest.

Het grote succes van populistische partijen als de PVV is voor 99% gekoppeld aan het opkloppen van de factor angst in de samenleving. In casu angst tegen de islam. Ik kom hier later uitgebreid op terug in het tweede deel van het artikel.

Er is namelijk nog een factor: het alles overheersende Israel-taboe dat Nederland al jaren in zijn greep houdt. Dat politici en media in dit land monddood heeft gemaakt. Daarnaast, maar in mindere mate, leeft het taboe om kritiek te leveren op de Amerikaanse regering nog altijd in politiek Den Haag. Don't ask don't tell, de Nederlandse politiek zit er vol mee. Dankzij WikiLeaks wordt het ene schandaal na het ander onthuld. Als Nederlander zou ik me kapot schamen voor deze idiote praktijken die het goed zouden doen in een Hollywood-film.

In deel II krijgt u te lezen waarom het fenomeen dat de Westerse wereld islamiseert duidelijk een uitvinding is van de pro-Israel lobby, die steeds actiever wordt in Europa. Het gegeven dat de inter- en nationale Nederlandse politieke agenda op een dag wordt bepaald door moslims in dit land is uitermate klein. Maar waar is de Nederlandse trots en vaderlandsliefde gebleven, die had kunnen voorkomen dat onze politici dit land de rug zouden toekeren om de belangen van de VS en Israel helemaal bovenaan hun agenda te plaatsen. Breng de Nederlandse nuchterheid back home, doorbreek het Israel-taboe en het is over en uit met de PVV. Voor 99,9% succes verzekerd!

Maar zolang het Israel-taboe niet wordt doorbroken, blijft het onderwerp in de taboesfeer en kan Wilders' PVV aan populariteit blijven winnen. De Nederlandse politiek van links tot rechts weet precies wat ik bedoel en hult zich al jaren in stilzwijgen. Als we het verkiezingsprogramma van de PVV ontdoen van de islam en de buitenlandparagraaf over Israel schrappen, blijft er een boekje over zo dik als de Donald Duck. Voor de PVV zijn alle andere maatschappelijke en economische onderwerpen, die voor de burgers van dit land er echt toe doen en ook voelbaar zijn in de beurs inwisselbaar voor haar anti-islam agenda.

Maar het is nagenoeg onmogelijk dat actieve politici in dit land openlijk kritiek leveren in de media op de ongezonde pro-Israel politiek van de PVV. Op deze manier wordt het Wilders wel heel makkelijk gemaakt. Aan de ene kant de anti-islam agenda van de machtige pro-Israel lobby. Aan de andere kant het idiote Israel-taboe dat al sinds 1948 heerst in de Nederlandse politiek, maakt het bijzonder lastig om de PVV aan te vallen op haar loyaliteit. Dit mechanisme dat de Nederlandse politiek al jaren gevangen houdt, moet worden doorbroken. Alleen op die manier wordt het duidelijk dat de islamisering van de Nederlandse samenleving rechtstreeks uit de koker komt van de pro-Israel lobby. En alleen op die manier kan de PVV worden ontmaskerd als een verdwaalde ultra-nationalistische Israëlische partij binnen onze landsgrenzen.
Annotaties:
| #125994 | 07-02-2011 14:49 | Verrekijker
Het fundamentele probleem in Nederland is dat gelovigen zich uit naam van hun geloof voorrechten kunnen toe-eigenen die niet-gelovigen niet toegekend worden.

Kindermishandeling en kinderverminking is verboden (wat heet: zelfs het verminken van dieren is verboden), toch worden er 15.000 jongetjes per jaar besneden.
Het dragen van hoofddeksels is verboden, hoofddoeken mogen opeens wel gedragen worden.
Zwaargereformeerde ouders kunnen gewetensbezwaren laten gelden om hun kinderen niet in te laten enten tegen poliomyelitis. Gevolg: volwassenen die verlamd zijn.
De roomskatholieke kerk vormde in veel opzichten een staat in de staat waarin pas nu schanddaden als kindermisbruik aangepakt worden.
Elke week worden kindertjes in sommige islamitische scholen volgepompt met vergif. Op onze kosten. Onderzoek wordt tegengehouden. Vrijheid van geloof.
Gaat een seculier een huisarts slaan omdat hij zijn vrouw een hand geeft, dan wordt hij in dwangbuis afgevoerd. Doet een islamiet dat, dan is dat disrespect voor zijn geloof.
Onverdoofd slachten? Ooit werd dit barbaarse dierenmishandeling gevonden. Nu de norm, dankzij geloofswaanzin.

De islamisering is hier slechts een symptoom van. We moeten stoppen met het op onze knieën gaan voor godsdienstwaanzinnigen. Heel simpel. It is our way or the highway.
Verrekijker's avatar
| #126000 | 07-02-2011 15:56 | ParallaxGuy
^klinkt mooi allemaal, maar is niet echt realistisch. Allemaal seculier! probleem opgelost... was het maar zo simpel. Uiteindelijk hebben dit soort extremen en excessen weinig met geloof te maken, meer met (geloofs-)cultuur.
ParallaxGuy's avatar
| #126003 | 07-02-2011 16:21 | Verrekijker
We hoeven niet allemaal seculier te zijn. Geloof kan, soms, mensen tot goede dingen inspireren en ze boven zichzelf uit laten stijgen.

Wel moeten we ophouden reli's bijzondere voorrechten toe te kennen boven non-reli's. Als het alleen een cultuurkwestie was, hadden overheden niet zo geworsteld met het afschaffen van die voorrechten (palingtrekken, een geliefd volksvermaak, is immers ook verboden, want dierenmishandeling, wat tot de Palingoproer leidde).
Verrekijker's avatar
| #126014 | 07-02-2011 18:26 | Paul2
'Overal in Europa dooft het licht. Overal in Europa ligt het fundament van vrijheid onder vuur.'
Volgens de PVV-leider is de islam een ideologie die al veertien eeuwen uit is op de vernietiging van onze beschaving, en onderscheidt de religie zich vooral door moord en doodslag.

Zegt een vertegenwoordiger van een cultuur die Mubarak decennia lang steunde ,en die meedeed in de massamoord op moslims in Irak.
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/288719/Wilders-Ik-heb-de-plicht-mij-te-verzetten-tegen-islam.htm
| #126015 | 07-02-2011 18:27 | EvaVanE
Uitstekend artikel. Sluit helemaal aan bij mijn gevoel over het huidige kabinet: vijfde colonne.
De reacties tot nu toe stellen me dan weer wat teleur...
EvaVanE's avatar
| #126027 | 07-02-2011 19:56 | Verrekijker
@gert
Beauty is in the eye of the beholder ;)
Verrekijker's avatar
| #126043 | 07-02-2011 22:49 | DOS.
Gert, verrekijker wil altijd het laatste woord hebben en graag prominent aanwezig zijn.
DOS.'s avatar
| #126044 | 07-02-2011 22:52 | tegengas
Lees net dat de draak uit Openbaring op komt.
We wachten het af.
tegengas's avatar
| #126049 | 07-02-2011 23:27 | Jan de Moor
Als de Palestijnen en Arabieren geen moslims waren, dan hadden we met zijn allen een heel ander beeld van moslims en de islam.

De pro-Israël elementen in het westen bepalen dat beeld voor ons!
| #126051 | 07-02-2011 23:42 | Paul2
Als de Palestijnen en Arabieren geen moslims waren, dan hadden we met zijn allen een heel ander beeld van moslims en de islam.

En zou de pro-Israël pers dit geen nieuws vinden als dit kaaskoppen waren geweest:
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/288757/Forse-celstraf-voor-Marokkanen-na-mishandeling-meisje.htm
Wat brutale rotjochies die zich misdragen en een fiets afpakken
Het politiekorps Hollands Midden zegt dat de maximumstraf voor 'diefstal in vereniging' en openlijke geweldpleging kan oplopen tot zes jaar, meldt RTV West maandag.

????Ook zulke stoere praat bij kaaskoppen?
| #126055 | 08-02-2011 00:51 | tegengas
Brutale rotjochies?

Goed zo, opsluiten dat tuig en zo lang mogelijk.

Hier in de buurt ook last van dat tuig, oudjes lastig vallen, auto's krassen en altijd in een groepje.
tegengas's avatar
| #126056 | 08-02-2011 00:53 | Tzolkin
...

Bij wie rust de feitelijke macht in dit land? Hoeveel macht hebben joden in dit land in de lokale en landelijke politiek? Hoeveel macht hebben joden over de Nederlandse media? Welke joodse organisatie in dit land kan grote druk uitoefenen op de Nederlandse media om de kant van Israël te kiezen in de berichtgeving over het Midden-Oosten?
| #126063 | 08-02-2011 02:20 | info in istanbul
jammer dat de stichtingsvolgers hier niet lezen. hoewel de vraag blijft of ze wel zoiets willen lezen.

200 burka's in Nederland. ook gevuld door bekeerde autochtone vrouwen. een overweldigend aantal.

laat die vrouwen toch.

groeten
info
istanbul {nog niet geislaminiseerd. tot nu}.
info in istanbul's avatar
| #126064 | 08-02-2011 07:34 | alegria
Helemaal mee eens met dit artikel, prachtig stuk.

Ik heb namelijk nog niet gehoord van een westerse dictator, die door Islamietische dollars, al decennialang, gesteund wordt, om zijn volk te onderdrukken en leeg te roven.

De rest van de wereld zit echter vol met dictaturen, die met wersters geld, in het zadel zijn geholpen, en gehouden.

Ook, en mischien wel vooral in de islamietische wereld.
alegria's avatar
| #126066 | 08-02-2011 08:47 | Make_over
Maak er een lekkere drol van, die mengeling van onderwerpen die niets met elkaar te maken hebben, waarom doet iedereen toch mee aan dat gedoe. Laat je niet zo ophitsen door welke oorlogshitser dan ook. En als je over de bioindustrie wilt gruwelen moet je Jonathan Safran Foer lezen. Met of zonder petje. Pfffff.
Make_over's avatar
| #126069 | 08-02-2011 08:55 | liefdevol
Het fenomeeen 'zwarte-scholen' is een uitvinding van de pro-KKK lobby, etc etc..
| #126076 | 08-02-2011 10:46 | Verrekijker
Islamieten lijden aan een enorme obsessie met Israël. In feite gaat het uiteraard om een minuscuul prutslandje maar dat doet er even niet toe. Israël is namelijk gevestigd op land dat ooit onder islamitisch bewind heeft gestaan, er heersen kafirs over islamieten en deze onduldbare vernedering kan natuurlijk niet.
Vandaar ook dat Israël overal bijgesleept wordt, ook door de enge Pakistaanse club die ten doel heeft de Ahmadiyya uit te roeien en schuilgaat achter wijblijvenhier.nl.

De islam is een nadrukkelijk aanwezig geloof, wat zich uit in het voortdurend drammerig opeisen van allerlei voorrechten en uitzonderingsposities, het proberen te domineren van de openbare ruimte door bijvoorbeeld elektrisch versterkte gebedsoproepen, het uiterst agressief (tot dodelijk geweld aan toe) reageren als religieuze symbolen worden "beledigd" en dergelijke. Het is daarom begrijpelijk dat sommige mensen zich hieraan ergeren en willen dat dit ophoudt.
Verrekijker's avatar
| #126077 | 08-02-2011 10:51 | Verrekijker
@oude stempel
Gert, verrekijker wil altijd het laatste woord hebben en graag prominent aanwezig zijn.

Verrekijker wil slechts, zoals de anderen op deze website, zijn gezichtspunt delen met anderen.
Verrekijker's avatar
| #126080 | 08-02-2011 11:06 | Make_over
Vandaar ook dat Israël overal bijgesleept wordt, ook door de enge Pakistaanse club die ten doel heeft de Ahmadiyya uit te roeien en schuilgaat achter wijblijvenhier.nl.

Ja Israel word op zaplog overal bijgesleept. Maar Ahmadiyya, wat is dat en Hoezo?

(en wat heeft het met bio-industrie te maken allemaal. Dat is zéker geen religieus verschijnsel.)
Make_over's avatar
| #126084 | 08-02-2011 11:33 | Verrekijker
De Ahmadiyya zijn een groep islamieten die de gewelddadige jihad verwerpen. De Ahmadiyya worden door andere islamieten als afvallige kafirs gezien, wat leidt tot vervolging, tot de dood aan toe, van de Ahmadiyya in islamitische landen als Pakistan, Bangladesh, Indonesië, Maleisië en dergelijke.
Meer informatie kan je vinden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Ahmadiyya_(geloofsgemeenschap)
Verrekijker's avatar
| #126088 | 08-02-2011 11:50 | Make_over
En waarom is die site wijblijvenhier.nl. dan zo volgens jou?
Make_over's avatar
| #126095 | 08-02-2011 13:37 | Verrekijker
@make_over
Wijblijvenhier.nl is een soennitische site die voortkomt uti de minhaj al-quran beweging van Tahir ul-Qadri.
Volgens het soennisme moet iedere islamiet vechten tegen bedreigingen van de islam: door middel van geweld, als dat niet kan (hier in Nederland eindig je nu eenmaal in de gevangenis als je iemand vermoordt) door daden, als dat niet kan door woorden, als dat niet kan door middel van gedachten.
Een club als de ahmadiyya is enkele decennia geleden door een concilie van islamitische geleerden als ketters uitgeroepen.
Verrekijker's avatar
| #126100 | 08-02-2011 14:12 | Make_over
Ja maar als ik op de door jou genoemde personen en stromingen zoek vind ik niet de haat die jij hen in de schoenen leg. Vooralsnog ben jij degene die hier haat aan het prediken is.
Make_over's avatar
| #126107 | 08-02-2011 17:01 | Make_over
En waar is nu de link met de site, zucht.
Make_over's avatar
| #126109 | 08-02-2011 17:24 | Verrekijker
En waar is nu de link met de site, zucht.

Umar Mirza, oprichter van wijblijvenhier.nl is ook redacteur van minhaj.nl, de website van de Nederlandse afdeling van Minhaj al-Quran.
http://nos.nl/audio/178128-umar-mirza-minhajalquran-over-hulp-aan-pakistan.html
Verrekijker's avatar
| #126121 | 08-02-2011 21:38 | Justice4all
Ik ben de auteur van het bewuste artikel en vind het jammer dat een degelijke weblog als wijblijvenhier wordt weggezet als het podium voor orthodoxe moslims. Mijn liefde voor dit land is groter dan die van Wilders. Daarom heb ik dit artikel geschreven en krijg er geen rooie cent voor betaald. Maar mijn verhaal wil ik met iedereen delen die het wil horen, omdat ik 100% overtuigd ben dat Wilders een dubbele agenda heeft. Alleen door het Israel-taboe zal geen enkele politicus de loyaliteit van Wilders openlijk / publiekelijk ter discussie durven stellen. Daarom is het meer dan ooit noodzakelijk dat het Israel-taboe wordt doorbroken. Wilders zal namelijk steeds verder gaan. De idiote bewering van Wilders voor de Amsterdamse rechtbank, dat de politieke elite in oorlog is met haar eigen bevolking, is hier het begin en bewijs van. Het antwoord op de uitspraken van Wilders ligt klaar, maar niemand in de politiek durft het te gebruiken, omdat in de taboesfeer ligt. Inmiddels heb ik de laatste hand gelegd aan deel II van het artikel.

Mijn gebruikersnaam is dezelfde als op Joop.nl

Bedankt voor het plaatsen van mijn artikel. Al is het zonder mijn toestemming geweest. :-)
| #126122 | 08-02-2011 21:52 | Patman
Amen. ;)

Excuses voor niet vragen toestemming, maar ik had het idee dat het een gesubsidieerd platform was en maakte de aanname dat alle content dan publiek zo zijn. Of zoiets.

Assumption is the mother of all fuck-ups ;)
Patman's avatar
| #126123 | 08-02-2011 22:02 | Make_over
Vooroordeel. Verrekijk heeft nog steeds niet beantwoord waarom onverdoofd doden van dieren een religieus verschijnsel zou zijn.
Daar valt nog wel eea over te zeggen.
Make_over's avatar
| #126128 | 08-02-2011 22:42 | zwart
@makeover.
Ja maar als ik op de door jou genoemde personen en stromingen zoek vind ik niet de haat die jij hen in de schoenen leg. Vooralsnog ben jij degene die hier haat aan het prediken is.


Wat wilt u nu bereiken met deze persoonlijke aanval op @verrekijker?

@Verrekijker geeft zeer neutraal en zeer uitvoerig gedocumenteerd een mening. Daar zit totaal geen haat zaaien in. In tegendeel. @verrekijker heeft een duidelijke mening over religies en is absoluut niet selectief, maar objectief.
Ik heb groot respect voor een persoon als @verrekijker die keurig blijft antwoorden op alle tergend suggestieve vragen en opmerkingen en er blijkbaar ontzettend veel tijd in stopt om zijn/haar mening te onderbouwen.

@makeover. Als u zich weer op deze wijze tot @verrekijker richt probeer dan eens goed te beargumenteren waarom u het met @verrekijker oneens bent. Voor iedereen leuker en leerzamer.
zwart's avatar
| #126157 | 09-02-2011 09:11 | Verrekijker
@make_over
Vooroordeel. Verrekijk heeft nog steeds niet beantwoord waarom onverdoofd doden van dieren een religieus verschijnsel zou zijn.
Daar valt nog wel eea over te zeggen.

Inderdaad. Bekijk eens deze rapportage.
http://www.uitgesprokeneo.nl/reportage/rituele-onverdoofde-slacht-in-de-ban/
Verrekijker's avatar
| #126161 | 09-02-2011 09:28 | Patman
Haha, een EO-reportage. Natuurlijk.

*kuch*

Cherrypicken kan 'ie wel, die verrekijker ;)

No offence, iedereen hecht altijd het meeste geloof aan die feiten die zijn wereldbeeld bevestigen. Dat mentaal het meest confortabel.
Patman's avatar
| #126162 | 09-02-2011 09:34 | Verrekijker
@Patman
Ik heb na deze reportage geen verontwaardigd geloei gehoord over valse weergave van feiten, dus met het "cherry picking" zal het wel meevallen lijkt me zo.
Conclusie: er wordt in Nederland wel degelijk om religieuze redenen onverdoofd geslacht. Make_over vraagt om bewijzen, ik lever.
Verrekijker's avatar
| #126164 | 09-02-2011 09:41 | Patman
Vast wel, maar is het een groot probleem? Er is in Nederland ook veel bio-industrie en dat is een veel groter probleem. Het is maar waar je een punt van wilt maken.
Patman's avatar
| #126170 | 09-02-2011 09:52 | Verrekijker
@Patman
Vast wel, maar is het een groot probleem?

Het is een bewijs dat voor gelovigen uitzonderingen worden gemaakt op wetten, puur en alleen vanwege hun geloof.
Dat is rechtsongelijkheid en hiermee geheel onaanvaardbaar.
Verrekijker's avatar
| #126171 | 09-02-2011 09:57 | Make_over
Het stukje boven deze discussie zal ook heel discutabel zijn, ik weet er niet veel van. Maar de mensen die het schrijven beschuldigen van banden met de meest waanzinnige vorm van islam is een zware beschuldiging. Daarop schep je een beeld van de islam als dieronvriendelijk. Erg selectief gezien de ( wereldwijde ) behandeling van dieren als dingen. In de VS is er nog maar een handvol slachterijen die het martelen doen voor honderden miljoenen vleeseters. Die beesten hebben geen leven en onverdoofd slachten hoort daar zeker bij.
Als je de schrijvers van dit artikel beoogt te linken aan allerlei godsdienstwaanzinnigen zul je met sterke argumenten moeten komen, niet met losse linkjes waar wij dan maar het verband in moeten leren zien. Een onderbouwing is interessant, een los linkje is niks. De schrijver heeft zich geloof ik al gemeld hierboven en weet zelf niks van plannen om Nederland aan de sharia te onderwerpen.
Make_over's avatar
| #126172 | 09-02-2011 09:57 | liefdevol
""Mijn liefde voor dit land is groter dan die van Wilders.""

Jaja, je bent dus een echte patriot?

Dat je liefde voor je land(?) hebt, dat is mooi wat mij betreft al weet ik niet wat ik me daar bij moet voorstellen, dat je het niet eens bent met de praktijken van de zionisten daar kan ik me in vinden. Maar wat ik niet begrijp is het verheerlijken of het verdedigen van de islam wat ik hier continu tegenkom, wat heeft de islam bv met "ons" land te maken? Wat is de verrijking? De islam is gewoon een achterlijke religie, zoals iedere religie achterlijk is.

En wat ik helemaal niet begrijp, de gastarbeiders zijn hier naartoe gehaald door de corporaties in samenwerking met de politiek, inclusief die van de landen waar de gastarbeiders vandaan komen, omdat ze hier in europa goedkope ongeschoolde arbeiders nodig hadden. De gastarbeiders zijn letterlijk geronseld in de landen van herkomst door de corporaties, het is feitelijk een vorm van slaven- cq mensenhandel. Dat betekent dat wanneer je daar achter staat je achter de beslissingen en deverlangen van de corporaties staat en deze vorm van slaven- cq mensenhandel goedkeurt.

Het is gebeurd en niet meer terug te draaien, maar toch zou daar schande over gesproken moeten worden want het is ons -de gewone burger- simpelweg door de strot getrapt ter glorie van het corporatisme.

En begrijp me niet verkeerd, ik geef die gastarbeiders grootgelijk dat ze hiernaartoe gekomen zijn want waar ze vandaan komen/kwamen hadden ze geen nagel om hun reet te krabben. Maar dat is geen reden om de islam te gaan knuffelen of om jezelf maar wijs te maken dat het een succes geweest is.
| #126174 | 09-02-2011 10:01 | Make_over
Als je oprecht geinteresserd bent in rechtsongelijkheid ( voor dieren dan ) lees je dit boek:
http://www.eatinganimals.com/fora/viewforum.php?f=31
Make_over's avatar
| #126176 | 09-02-2011 10:04 | Make_over
Gooi het eruit, dan hoeft je ouwe pa het niet nog eens te doen.
Make_over's avatar
| #126179 | 09-02-2011 10:13 | liefdevol
En trap jij 'm d'r in zodat je kleinkind het niet hoeft te doen ;-)
| #126181 | 09-02-2011 10:28 | Make_over
Gezien de outsourcing behoort vuilniswagens-arbeidsmigratie grotendeels tot het verleden. Ik heb zelden iemand een vuilnisman uitgebreid zien knuffelen.

Overigens vind ik de term " israel-taboe " uit bovenstaand artikel ook nergens op slaan.
Er is helemaal geen taboe. Zeg gewoon wat je wilt zeggen.
Make_over's avatar
| #126184 | 09-02-2011 10:48 | liefdevol
"" Ik heb zelden iemand een vuilnisman uitgebreid zien knuffelen.""

Misschien omdat je te weinig interesse hebt in vuilnismannen.

Om eerlijk te zijn begrijp ik je opmerking niet.

""Gezien de outsourcing behoort vuilniswagens-arbeidsmigratie grotendeels tot het verleden""

http://www.nu.nl/binnenland/2442571/immigratie-opnieuw-record.html

Maar ook die opmerking begrijp ik niet, wat wil je nou zeggen?
| #126192 | 09-02-2011 11:40 | Verrekijker
Als je oprecht geinteresserd bent in rechtsongelijkheid ( voor dieren dan )

De discussie gaat hier over de vermeende islamisering (waarvan ik opmerkte dat een een bijzonder geval is van de bespottelijke rechtsongelijkheid waarbij gelovigen worden voorgetrokken boven seculieren). De discussie over dierenrechten is heel interessant maar dan in een apart onderwerp.
Verrekijker's avatar
| #126196 | 09-02-2011 11:56 | EvaVanE
Ritueel (onverdoofd) slachten is niet iets dat door moslims in ons land is geïntroduceerd. Al eeuwenlang wordt dit onder rabbinaal toezicht gedaan hier. Ik zie het verband met islamisering dan ook niet zo.
EvaVanE's avatar
| #126199 | 09-02-2011 12:08 | Verrekijker
Het is een bewijs dat voor gelovigen uitzonderingen worden gemaakt op wetten, puur en alleen vanwege hun geloof.
Dat is rechtsongelijkheid en hiermee geheel onaanvaardbaar.
Verrekijker's avatar
| #126286 | 09-02-2011 22:12 | ParallaxGuy
Idd @Gert... en zo zijn er nog duizend en één voorbeelden te bedenken. @Verrekijker, die rechts ongelijkheid zoals jij stelt, gaat mijn inziens over de marge, en handelt deels over het private domein.
ParallaxGuy's avatar
| #126307 | 10-02-2011 08:15 | sigmund
"Dat is rechtsongelijkheid en hiermee geheel onaanvaardbaar"

"De ergste vorm van ongelijkheid is proberen ongelijke dingen gelijk te maken."
Aristoteles
sigmund's avatar
| #126313 | 10-02-2011 09:57 | Verrekijker
@sigmund
"De ergste vorm van ongelijkheid is proberen ongelijke dingen gelijk te maken."
Aristoteles

Ik zeg niet dat alle gelovigen gelijk aan ongelovigen moeten worden.
Ik zeg slechts dat voor de wet, gelovigen en ongelovigen gelijk behandeld dienen te worden. Dat is hier niet het geval.
Verrekijker's avatar
| #126318 | 10-02-2011 11:44 | zwart
Die bevoordeling van gelovigen vind je overal terug.
Aparte gesubsidieerde schooltjes voor gelovigen om de kindertjes te indoctrineren en dom te houden is toch te gek voor woorden.

Het door het geloof opgelegde verplicht dragen van een hoofddoekje is in strijd met gelijke rechten voor mannen en vrouwen, maar wordt in het voordeel van de heersende mannelijke kliek goed gepraat, alsof het een vrijheid voor de vrouw betreft.

Moslims mogen Nederlandse vrouwen voor hoer uitschelden en laat die vrouwen het niet wagen iets terug te zeggen.
Moslim Slaz mag hier op deze site iedereen voor alles en nog wat uitmaken als hij weer eens op zijn overgevoelige lange tenen is getrapt, maar niemand die zich daar aan stoort, terwijl de ongelovige het niet in zijn/haar hoofd moet halen om dergelijke uitspraken te doen.
Selectieve verontwaardiging is dan je deel.

Het artikel zelf is al een voorbeeld van de ongelijkheid.
Hoe kan iemand nu serieus beweren dat er een Israël lobby uitvinder is van islamisering? Dat trok uiteraard weer een heel stelletje mensen aan die weer met zionisme op de proppen kwamen en hoe slecht dat is. Selectieve verontwaardiging.
zwart's avatar
| #126358 | 10-02-2011 16:24 | ParallaxGuy
@zwart...je wil niet weten hoeveel subsidies er jaarlijks worden verstrekt en aan wie en wat voor instanties/groepjes/clubjes/bedrijven/etc.. Wapen producenten krijgen ook subsidie voor innovatieve projecten. Ben ik ook tegen. Iedereen vreet mee uit de subsidie ruif, dus ook moslim scholen... Dat wil niet zeggen dat onbeschoft gedrag getolereerd moet worden. Daarentegen is het ontzettend oppompen van de zogenaamde moslim dreiging, altijd in het belang van bepaalde partijen, inclusief de Israël lobby.
Dat je als ongelovige niet kan zeggen wat je wil is mijn inziens BS.

Diversiteit is de basis voor een gezond ecosysteem.
ParallaxGuy's avatar
| #126368 | 10-02-2011 18:20 | Slaz
In het kalifaat kon ieder zijn eigen geloof praktiseren en volgens zijn eigen geloofswetten beoordeeld worden. Mensen zoals verrekijker willen 1 wet aan de gehele wereld opleggen, anders is het "rechtsongelijkheid".
Slaz's avatar
| #126369 | 10-02-2011 18:43 | tegengas
Prachtig, de tranen schieten uit mijn pans, maar de mens is ouder dan al die religies bij elkaar.
We hebben geen mind control religies nodig maar goed onderwijs.
We hebben niks aan mensen die uit hun hoofd de de godganse dag de inhoud van reilgeuze boeken kunnen op rattelen.
Daar wordt niemand beter van in het ziekenhuis.

Ik heb geen kalifaat of what so ever nodig om te kunnen leven.
Ik heb genoeg aan mijn hoofd om me met vage hocus pocus verhalen bezig te houden.
tegengas's avatar
| #126373 | 10-02-2011 20:19 | sigmund
"Daar wordt niemand beter van in het ziekenhuis"
Niemand? Je kunt volgens mij zat getuigenissen vinden van wonderbaarlijke genezingen van lieden, die al lang waren opgegeven door de reguliere geneeskunde en wetenschap. Die denken daar na hun gebedsgenezing toch echt heel anders over.

"de mens is ouder dan al die religies bij elkaar"
De gecultiveerde mens is volgens mij altijd (zeer) religieus geweest. En als je ergens op de wereld nog een onontdekte stam weet te vinden, dan durf ik er veel om te verweddden, dat die zo religieus zijn, als het maar kan.

""We hebben geen mind control religies nodig"
Ah, je bedoelt scientology. Mee eens.

"Ik heb geen kalifaat of what so ever nodig om te kunnen leven"
Wie wel? Daarvoor is dagelijks immers alleen zuurstof, wat brood, water, beweging en slaap voldoende.

"Ik heb genoeg aan mijn hoofd om me met vage hocus pocus verhalen bezig te houden"
Tja, en dan is een vooroordeel is zo geboren. Ik hoor dat argument vaker. Maar dan vooral als het gesprek gaat over de merkwaardigheden i.v.m. de aanslagen van 11 september of zo.

En de beste remedie tegen vooroordelen is inderdaad goed onderwijs...
sigmund's avatar
| #126374 | 10-02-2011 20:31 | Slaz
Prachtig, de tranen schieten uit mijn pans, maar de mens is ouder dan al die religies bij elkaar.
We hebben geen mind control religies nodig maar goed onderwijs.
We hebben niks aan mensen die uit hun hoofd de de godganse dag de inhoud van reilgeuze boeken kunnen op rattelen.
Daar wordt niemand beter van in het ziekenhuis.

Ik heb geen kalifaat of what so ever nodig om te kunnen leven.
Ik heb genoeg aan mijn hoofd om me met vage hocus pocus verhalen bezig te houden.

Nee je hebt gelijk, dat is dan ook hetgeen waar het kalifaat zich mee bezig hield!
Slaz's avatar
| #126381 | 10-02-2011 22:12 | sigmund
@Verrekijker

Ik weet een mooi compromis. We gunnen het de joden en de moslims, dat ze ritueel slachten. Door gediplomeerde slagers op eigen boerderijen. Maar op die voorwaarde, dat de dieren zelf moeten zijn gefokt. En verder een ideaal leven hebben genoten. Met voldoende ruimte en gezond, zelf gekweekt diervoeder. Die niet onnodig werden opgehokt en die het bestaan van een stroomstootwapen niet kenden. En die niet werden volgespoten met anti-biotica en kunstmatig werden geincemineerd. Die zo veel mogenlijk vrij graasden, onder vrije hemel.

Dan houden wij beschaafden niet-religieuzen ons het recht voor om onze dieren uit te wonen, te mishandelen en in veel te kleine hokken op te sluiten, omdat ze voor ons niet meer zijn dan een manier om geld mee te verdienen en onze buiken mee vol te proppen. Maar daar staat tegenover, dat wij onder geen enkel beding, ritueel mogen slachten en moeten blijven proberen eerst te verdoven, eer we onze dieren afmaken.

Dan is het recht voor beiden even ongelijk...
sigmund's avatar
| #126386 | 10-02-2011 22:58 | Slaz
@sigmund

Je eerste alinea omschrijft mooi enkele voorwaarden van halalvlees.
Slaz's avatar
| #126456 | 11-02-2011 13:59 | Verrekijker
#Slaz
In het kalifaat kon ieder zijn eigen geloof praktiseren en volgens zijn eigen geloofswetten beoordeeld worden. Mensen zoals verrekijker willen 1 wet aan de gehele wereld opleggen, anders is het "rechtsongelijkheid".

Dit is aantoonbaar bezijden de waarheid. Bekering tot een ander geloof dan "de islam" of het verlaten van "de islam" was en is reden voor de doodstraf.
In conflicten tussen islamieten en niet-islamieten prevaleert in het kalifaat het islamitische recht; het woord van een niet-islamiet is ongeldig ten opzichte van een islamiet. Dus als een islamiet beweert dat hij recht heeft op iets van een niet-islamiet,. dan is de niet-islamiet dat kwijt.

Dan bewijst Slaz hier weer hoe "eerlijk" hij is:
Mensen zoals verrekijker willen 1 wet aan de gehele wereld opleggen, anders is het "rechtsongelijkheid".

waar ik slechts gezegd heb dat de wet gelijke personen gelijk moet behandelen. Op dit moment gebeurt dat niet. Islamieten en joden mogen onverdoofd slachten, mensen die niet tot deze beide religies behoren mogen dat niet.

laten we zeggen: ik zou geen tweedehands auto kopen van Slaz.
Verrekijker's avatar
| #126458 | 11-02-2011 14:01 | Verrekijker
@Sigmund
Compromissen zijn geen structurele oplossing.
Verrekijker's avatar
| #126473 | 11-02-2011 14:49 | Slaz
@Verrekijker
In conflicten tussen islamieten en niet-islamieten prevaleert in het kalifaat het islamitische recht; het woord van een niet-islamiet is ongeldig ten opzichte van een islamiet. Dus als een islamiet beweert dat hij recht heeft op iets van een niet-islamiet,. dan is de niet-islamiet dat kwijt.


Wat een nonsense, brengt je bewijs als je de waarheid spreekt.
Slaz's avatar
| #126477 | 11-02-2011 15:03 | Verrekijker
In conflicten tussen islamieten en niet-islamieten prevaleert in het kalifaat het islamitische recht

http://en.wikipedia.org/wiki/Sharia#Sharia_and_non-Muslims
het woord van een niet-islamiet is ongeldig ten opzichte van een islamiet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dhimmi#Legal_aspects
Verrekijker's avatar
| #126479 | 11-02-2011 15:10 | Slaz
Er staat dubieus, heb je dat gemist soms? Klopt namelijk niets van. En wat een studie zeg, dat wikipedia, "islamexpert".
Slaz's avatar
| #126488 | 11-02-2011 15:41 | Verrekijker
Ook die bronnen zijn onderbouwd en als zodanig superieur aan je beweringen waarin je geen enkele bron aanvoert en stelselmatig de woorden van mij en anderen verdraait.
Verrekijker's avatar
| #126489 | 11-02-2011 15:46 | Patman
Wikpedia is helemaal nooit bedoeld om waarheid of objectief verifieerbare feiten te borgen, hun reglement spreekt expliciet van 'consensus'.
Patman's avatar
| #126492 | 11-02-2011 16:06 | Verrekijker
@Patman
Zoals alle zogenaamde waarheden consensus zijn. Wikipedia stelt dan in ieder geval nog de eis met bronnen aan te komen.
Verrekijker's avatar
| #126509 | 11-02-2011 17:53 | sigmund
"Compromissen zijn geen structurele oplossing"

???!!!! ja, natuurlijk.

Dat verklaart wel meteen een hoop...

Wel eens een relatie gehad?
sigmund's avatar
| #126511 | 11-02-2011 18:03 | ParallaxGuy
om in @verrekijker's straatje te blijven;

http://en.wikipedia.org/wiki/Sharia#cite_ref-0

Muslims believe Sharia is God's law, but they differ as to what exactly it entails.[1] Modernists, traditionalists and fundamentalists all hold different views of Sharia, as do adherents to different schools of Islamic thought and scholarship. Different countries and cultures have varying interpretations of Sharia as well.(1)

Note 1
# ^ Otto, Jan Michiel. Sharia and National Law in Muslim Countries: Tensions and Opportunities for Dutch and EU Foreign Policy . Amsterdam University Press, 2008, p. 7: "When people refer to the sharia, they are in fact referring to their sharia, in the name of the eternal will of the Almighty God."


het is maar wat je wilt lezen...

"He is like a man using a candle to look for the sun"
Jalal ad-Din Rumi
ParallaxGuy's avatar
| #126590 | 12-02-2011 04:00 | Verrekijker
@Sigmund
Wel eens een relatie gehad?

Een relatie weaarin partners voortduend compromissen moeten sluiten gaat op de lange duur niet werken, je vecght elkaar de tent uit want je moet jezelf geweld aan doen. Dan kan je beter een win-win situatie proberen te vcreéren.
Verrekijker's avatar
aanmelden / inloggen