Door community (initieel Antares), Op din 10 jan 2017 11:41, 3 reacties,    

Filmmaker van moord op gewonde Palestijn vreest voor zijn levenDe Palestijn Abd al-Fatah a-Sharif werd in 2015 na een vermeende aanval met een mes door de Israëlische soldaat Elor Azaria achteloos doodgeschoten terwijl de Palestijn op dat moment gewond en bewegingloos op de grond lag. Het incident werd gefilmd door Imad Abu Shamsiyya, die zich inzet als vrijwilliger voor B'Tselem.

Sinds de veroordeling van de Israëlische soldaat heeft Imad Abu Shamsiyya te maken met bedreigingen. Afgelopen zaterdag probeerden kolonisten in te breken waarbij stenen naar zijn woning werden gegooid. Deze aanvallers werden door het Israëlische leger verdreven. Hij heeft online honderden doodsbedreigingen ontvangen. Volgens hem heeft de familie van de veroordeelde soldaat bij hem ingebroken (wat hij op video heeft staan) en gevraagd of hij zijn verklaring wil wijzigen. Anderen probeerden hem om te kopen.

De onverwachte veroordeling is de eerste breuk in de trend om ervoor te zorgen dat een Palestijn een gewelddadig incident niet zal overleven. De moord was in overeenstemming met militaire instructies, gewenst door de politiek en wordt door een groot deel van de joodse bevolking gezien als een heldendaad.

Bron: Exposing the truth is life threatening in Israel
Annotaties:
| #257375 | 10-01-2017 15:58 | jantjeuitnederland
Het is inderdaad beter je niet te verlagen tot het niveau van de Palestijnen, maar als hij in een Israëlisch ziekenhuis weer was opgelapt had hij zo weer nog een andere soldaat kunnen neersteken. Ik kan me voorstellen dat je als soldaat ziet dat je maat zomaar wordt neergestoken dat je dan de trekker overhaalt.
Tevens: als het andersom was geweest dan wordt er door de palestijnen snoep uitgedeeld in plaats van recht gesproken.
jantjeuitnederland's avatar
| #257376 | 10-01-2017 16:12 | Best Well
Jantje,
Kom jij hier nu snoep uitdelen?
Best Well's avatar
| #257378 | 10-01-2017 17:39 | Ness
Het geldende recht is het oorlogsrecht. Volgens dat recht had die Palestijn het recht de vijand - een bezetter in uniform - aan te vallen. Niemand wordt gelukkig van zoiets mafs als 'oorlogsrecht', zeker niet als een pislamist als Abou Jahjah het plebs met de neus op dat feitje drukt, maar zo liggen de zaken.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen