Door spaceman, Op vri 20 nov 2015 16:06, 2 reacties, citaat / intro / linkdump

Fins parlement bijeen om Euro-uitstap te bespreken.Een burgerinitiatief in Finland heeft voldoende handtekeningen opgehaald om een debat over een Euro-uitstap op de agenda van het parlement te zetten. Initiatiefnemer en Europarlementariër Paavo Väyrynen vindt dat de invoering van de Euro ernstige schade heeft toegebracht aan de economie.

euro-bankbiljetten

Väyrynen vindt dat de informatie waarmee het parlement destijds besloot om mee te doen aan het Europroject te rooskleurig is geweest. De Eurozone heeft zich niet ontwikkeld zoals destijds is voorgespiegeld. Hij kijkt naar buurland Zweden dat besloot niet mee te doen. “Sinds 2008 is de Zweedse economie gegroeid met 8%, terwijl de...
Annotaties:
| #240837 | 20-11-2015 16:20 | ouwe knar
Hmmm, een debat. Uh...
ouwe knar's avatar
De Finnen zijn wat dat betreft zielige stumpers, want toen zij de euro omarmden, ging het met de euro al een stuk slechter. Ik begreep toen al niet waarom ze toch doordrukten, maar ze hadden natuurlijk al zoveel voordeel gehad dat ze geen nee meer konden zeggen. Zo ook de netto bonus ontvangers.

Waar Nederland (ik althans) altijd al met een scheef oog naar de Scandinavische landen keek met hun eigen munten, komen de Finnen hier nu ook achter. Slim hoor.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen