Door community (initieel ouwe knar), Op vri 7 nov 2014 21:55, 6 reacties,    

Fluoroquinolonen, antibiotica die echt alles kapot maken16x9 - Bitter Pill: Side effects of Fluoroquinolones
http://www.youtube.com/watch?v=Scyd59nUG7s
Dat antibiotica in verband met resistentie geen fijn spulletje zijn, weten we.

Fluoroquinolonen zijn pas echt vergif. In Amerika worden ze verkocht onder de namen
Ciprofloxacin (Cipro), Levofloxacin (Levaquin), Gemifloxacin (Factive), Moxifloxacin (Avelox), Norfloxacin (Noroxin), Ofloxacin (Floxin).

De volgende websites zijn van en voor patiënten ('Floxies') die levenslang hebben gekregen:
Levaquinadversesideeffect.com
CertainAdverseEvents.com
Fluoroquinolone Antibiotic Toxicity Advocacy Page (Facebook)
SurvivingCipro.com
MyQuinStory.com
Verhelderend is in deze de film Certain Adverse Events.

Fluoroquinolonen worden in Amerika voorgeschreven alsof het snoepjes zijn. En uiteraard verdient big farma er fors op. In 2010, Bayer (Cipro and Avalox) $1 miljard. Ook in 2010 Johnson & Johnson (Levaquin) $1.3 miljard.

Het fluor atoom dat in deze antibiotica is verwerkt, maakt ze zo gevaarlijk. Fluor is een bekend zenuwgif. Door de fluor kan het antibioticum overal in het lichaam komen. Dus ook in de hersenen.
De fluor tast de collageen vorming aan. Collageen komt voor in de huid, botten, pezen, bloedvaten, kraakbeen, vliezen, geslachtsorganen. Fluor kan het immuunsysteem beschadigen door de energie reserves te blokkeren en de aanmaak van antilichamen in het bloed te frustreren.

Volgens Todd R. Plumb M.D., een arts en tevens fluoroquinolone slachtoffer, is de giftigheid van fluoroquinolone af te leiden uit het aantasten van functies. Op röntgenfoto's is niets bijzonders te zien. Plumb somt de volgende mogelijke mechanismen op:
- Remmen of blokkeren van de GABA receptoren in het centrale zenuwstelsel
- Uitputting van magnesium en blokkeren van de enzymen die magnesium nodig hebben
- Blokkeren van de werking van de mithochondriën en dus de energie productie
- Oxidatieve beschadiging en celdood

In het boek Bitter Pill (recensie, verdere beschrijving) komen drie slachtoffers wiens leven aan gruzelementen ligt door de lange termijn effecten van fluoroquinolones, aan het woord. Een van deze slachtoffers stelt
"[These side effects are] not something they're just finding out now. These people are criminals. They belong in prison for the rest of their lives."


Dr. Terence Young, MD, die ook in bovenstaande clip voorkomt, verloor in 2000 zijn 15 jarige dochter aan dit antibioticum.
Hij zegt verbitterd:
"corrupt practices that prevented doctors and patients learning what the true risks of prescription drugs were. And the reason that's happened is because of this incredible marketing power of the pharmaceutical industry."


Vorig jaar nog waarschuwde FDA (US Food and Drug Administration) dat fluoroquinolone, oraal en iv (slikken en injecteren) onomkeerbare perifere neuropathie zou kunnen veroorzaken. Perifere neuropathie is zenuwschade in armen en benen die zich uit in pijn, brandend gevoel, tintelen, gevoelloosheid, zwakte, verandering in de gewaarwording van licht, gevoel, aanraking, pijn, temperatuur, positie van het lichaam. Toch is dit gevaar al veel eerder gesignaleerd door Dr. Jay Cohen (2001) en hij was niet de eerste. In de 80 jaren is in Europa uitgebreid gewaarschuwd voor dit soort antibioticum.

Cohen signaleerde:
- 91 procent van de patiënten had last van pijn, tinteling en doof gevoel, gevoelloosheid, duizeligheid, malaise, zwakheid, hoofdpijn, onrust, angst, paniek, geheugenverlies, psychosen
- 73 procent van de patiënten had last van gescheurde pezen, peesontsteking, spier zwakte en opgezwollen gewrichten
- 42 procent van de patiënten had last van oorsuizen, veranderd zicht, gehoor en reuk
- 36 procent van de patiënten had last van versnelde hartslag, hartkloppingen, kortademigheid, pijn op de borst

Dr. Cohen schreef aan het congres:
"These severe reactions are occurring in patients who are usually healthy, active, and young. Most often, the antibiotics are prescribed for mild infections such as sinusitis, urinary or prostate infections. Most reactions occur very quickly, sometimes with just a few doses of the fluoroquinolone antibiotic. Reactions are acute, severe, frightening, and often disabling."


Desondanks deed de FDA pas in 2008 iets. Het uitte een vage waarschuwing in verband met ernstige beschadiging van pezen. Het duurde nog 5 jaar voordat ze ook waarschuwde in verband met permanente aantasting van de zenuwen. Helaas is dit slechts het topje van de ijsberg.
In het rijtje horen nog thuis, in willekeurig volgorde:
Loslaten van het netvlies, hetgeen blindheid tot gevolg kan hebben
Remmen van de collageen aanmaak, beschadiging van het collageen resulterend in beschadiging van de spieren, pezen, kraakbeen, vliezen
Misselijkheid en diaree
Acuut nier falen
Hallucinaties en psychotische reacties (ongeveer een derde van de patiënten heeft last van onrust, angst, persoonlijkheids verandering, of verwardheid)
Hoorproblemen
‘Brainfog’ (beneveldheid)
Pijnlijke huiduitslag
Aantasting van het bloedsuiker metabolisme
Depressie
Fototoxiciteit
Perifere neuropathie
Epileptische aanvallen
Acute leververgiftiging

Bitter Pill (1999 eerste uitgave), vermeldt dat ongeveer 100 Canadezen zijn overleden aan fluoroquinolonen vanaf 1985. Gebleken is dat het in feite gaat om 50.000 meldingen van negatieve reacties en 3000 doden. Dr. Young is ervan overtuigd dat het totale plaatje nog veel dramatischer is, aangezien artsen domweg niet op het idee komen om het antibioticum te verdenken. Ook houden de patiënten gewoon hun mond. Het lijkt er sterk op dat slechts 1 procent van de gevallen boven water komt.

Bronnen:
http://www.levaquinadversesideeffect.com/wp-content/uploads/Documents/Dear%20Doctor.pdf
http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm365050.htm
http://aop.sagepub.com/content/35/12/1540.abstract (Peripheral Neuropathy Associated with Fluoroquinolones)
http://www.medicationsense.com/index.php
http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9505EEDF143EF932A2575AC0A9649D8B63&ref=janeebrody (WELL; A Cure That Can Be Worse Than the Illness, New York Times September 11, 2012
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2921747/ (Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology April 2010, The Risk of Fluoroquinolone-induced Tendinopathy and Tendon Rupture)
http://cid.oxfordjournals.org/content/early/2013/07/23/cid.cit439.abstract (Clinical Infectious Diseases August 14, 2103, Risk of Severe Dysglycemia Among Diabetic Patients Receiving Levofloxacin, Ciprofloxacin, or Moxifloxacin in Taiwan)
http://www.cmaj.ca/content/early/2012/08/13/cmaj.111823.full.pdf (CMAJ 2012, Fluoroquinolone therapy and idiosyncratic acute liver
injury: a population-based study)
Medscape August 13, 2012
Certain Adverse Events
Annotaties:
| #222682 | 07-11-2014 22:49 | spaceman
Wordt dit spulletje ook in Nederland voorgeschreven?
spaceman's avatar
| #222683 | 07-11-2014 22:55 | liedetecter
Wel zeker ... het heet hier provigil of levaquin. Very very dangerous shit.
| #222684 | 07-11-2014 23:06 | liedetecter
| #222688 | 08-11-2014 07:33 | Argwaan
"Geneeskunde" is nog behoorlijk middeleeuws als je het vergelijkt met de ontwikkelingen die we hebben doorgemaakt op andere gebieden. Regulier houdt nog meer heel weinig of totaal geen rekening met de grote complexiteit en gevoeligheid van het menselijk organisme en gaat daarbij (dus) uit van het ontstaan van ziektes door een verwekker en negeert de voorwaarden die er nodig zijn om van een verwekker ziek te worden. Er wordt derhalve veelal gedweild met de kraan open. Daar wordt de patiënt niet echt beter van.
Argwaan's avatar
| #222691 | 08-11-2014 10:22 | Paul2
Ciprofloxacin wordt hier heel frequent voorgeschreven.
| #222785 | 09-11-2014 18:05 | ffloor
Dat klopt. Maar dan heb je het over enge ziektes waar gewone penicilline niet meer helpt zoals bv. de Q-koorts dat je oploopt als je nietsvermoedend naast een geitenstal gefietst hebt:
http://www.uu.nl/faculty/medicine/NL/Actueel/agenda/Pages/AneurysmaenchronischeQkoorts.aspx
aanmelden / inloggen