Door community (initieel Donkerdoorn), Op vri 16 maa 2018 17:06, 0 reacties, nieuws

Frankrijk roept journalisten terug uit Syrië

Het Franse Ministrie van Buitenlandse Zaken heeft alle Franse journalisten in Syrië opgeroepen het land onmiddellijk te verlaten. Reporters die een reis richting het land plannen, worden afgeraden te vertrekken. De reden zou het escalerende geweld rond Damascus en in de provinicie Afrin zijn. Merkwaardig, daar het in de al jaren durende proxy-oorlog op dit moment redelijk "rustig" is.

Deze week nog deed de Franse president Macron een "Obama" door een self fulfilling prophecy-rode lijn ten aanzien van het gebruik van chemische wapens door de Syrische regering te schilderen. Syrische troepen hebben daarentegen deze week een compleet lab voor het vervaardigen van chemische wapens in de provinice Ghouta ontdekt.

Volgens Macron is Frankrijk, ook zonder de Verenigde Staten, in staat Syrië, indien chemische wapens worden gebruikt, aan te vallen. De VS hebben eerder laten weten dat het er niet meer toe doet wie de wapens inzet, de Syrische regering wordt zowiezo voor schuldig bevonden.

Met de ontwikkelingen tussen Groot-Brittannië en Rusland in het achterhoofd (omslachtige moordaanslag met chemische wapens op een voor Rusland oninteressante en al uitgewisselde overloper) en met het oog de komende Russische presidentsverkiezingen, lijkt een uur te tikken voordat "iets" weer in Syrië gebeurt.
aanmelden / inloggen