Door spaceman, Op maa 22 dec 2014 16:54, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Franse president Hollande wil sancties tegen Rusland verminderenOngeveer twee weken geleden schreven wij over het onverwachte bezoek dat de Franse president Hollande bracht aan Moskou.
Nu roept de Franse president op de Europese top afgelopen week op tot vermindering van de sancties tegen Rusland.

Wat er tijdens die ontmoeting werd besproken, was toen niet duidelijk. Echter, zijn er tekenen dat Hollande (noodgedwongen) ruggengraat gaat tonen en zich niet langer laat koeioneren door Amerika.

Dit bleek onder andere uit zijn standpunten tijdens de Europese top in Brussel, afgelopen week. De top waar Mark Rutte niet naartoe kon omdat hij zorgen had over de zorg. Niemand heeft hem gemist trouwens.
-->
Annotaties:
| #225426 | 22-12-2014 16:58 | spaceman
Dan lijkt het merkwaardig dat Angela Merkel er toch voor kiest om de waardevolle tien tot vijftien jaar durende politieke en economische relatie met Rusland zomaar aan de kant te gooien, door niet mee te gaan in de oproep van Hollande.

De reden daarvoor is waarschijnlijk gegeven door Vladimir Poetin tijdens zijn toespraak in Valdai, eind oktober. Daar zei hij onder andere het volgende:

“De laatste tijd krijgen wij steeds meer bewijs waaruit blijkt dat er chantage is gebruikt tegen een aantal leiders. Het is niet voor niets dat Big Brother miljarden Dollars uitgeeft om de hele wereld, inclusief trouwe bondgenoten, nauwlettend in de gaten te houden”.

Poetin noemde geen namen, maar het lijkt duidelijk dat Angela Merkel één van de gechanteerde leiders is. Denk in dat kader ook aan het Duitse goud dat nooit teruggekomen is en waar verder niets meer over wordt gezegd.
spaceman's avatar
aanmelden / inloggen