Door community (initieel Best Well), Op zat 7 apr 2018 09:43, 4 reacties, nieuws

Free The Skripals!

Orwellongren the Best!Het is nu evident highly likely: De Skripals worden niet gehospitaliseerd, maar reïnterneerd; in gewoon Nederlands: gevangen gehouden door de Britse staat. Van Julia weten we dat het prima met haar gaat en met haar vader ook. Ze is al een tijdje uit haar diepe slaap (...) ontwaakt; ze eet, ze drinkt, ze praat... Kortom, het is tijd om de benen te strekken, een wandelingetje door het park te maken en vooral: naar huis te gaan. Maar dat gebeurt niet. De Britten houden, op het bizarre telefoontje na, de deur gesloten: geen familie, geen consulaire bijstand, geen persconferentie, niks, nakkes, nada: binnen blijven zitten!

Dit kan natuurlijk niet en daarom onze oproep (gelijk maar in het Engels zodat de Britten het ook snappen): Free The Skripals!

In gewoon Nederlands: Laat Julia en Sergey Skripal vrij!

Wat gaat Stef Blok in Rusland doen?

Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok gaat volgende week naar Moskou, op bezoek bij Sergey Lavrov. Wat zou het mooi zijn als Blok daar een gebaar maakt van verzoening. Hoeveel mooier kan het dan dat onze Stef daar de twee onterecht uitgewezen diplomaten vraagt terug te komen naar Nederland? Gegarandeerd dat er dan heel wat deuren opengaan in Rusland. En Nederland zou dan voor het hele Westen leiderschap tonen in het hervatten van normale, vriendschappelijke betrekkingen met het onmetelijke Europese land. Echter, alles minder dan dit, dus als Blok geen excuses aanbiedt voor de belachelijke diplomaten uitwijs actie, zal dan tot weinig leiden.

En dan nog dit...

Fopspeen

Het NOS-journaal opende ermee: het kabinet gaat luisteren naar de bezwaren van de Nee-stemmers bij het referendum over de sleepwet. Met name het punt van het schenken van de gegevens van Nederlanders aan buitenlandse diensten pakt Orwellongren aan... Ze gaan de gegevens nu enkel schenken aan diensten van bevriende naties die er dezelfde regels en mores op nahouden als Nederland... Kortom, een fopspeen. We weten allemaal naar wie de gegevens gingen, gaan, en dus zullen blijven gaan.
Annotaties:
| #262855 | 07-04-2018 10:16 | Antares
Feitelijk gezien zijn er twee Russen aangevallen op Brits grondgebied. Hetzelfde speelde met Litvinenko. Zijn vader gelooft de officiële verklaring niet:

https://cnmnewz.com/2018/04/02/uk-investigators-set-to-hide-the-truth-not-find-it-litvinenkos-father-on-skripal-case/

Zes Russische diplomaten stierven in korte tijd onder verdachte omstandigheden of werden vermoord:
https://www.independent.co.uk/news/world/europe/russia-diplomats-deaths-theories-putin-kremlin-a7602201.html

Julian Assange zit al jaren vast in Groot-Brittannië als politiek gevangene op basis van valse aanklachten, nadat hij is gevlucht naar de ambassade van Ecuador. Het is te hopen dat het de Skripals beter zal vergaan.
Antares's avatar
| #262856 | 07-04-2018 10:24 | Antares
De zes diplomaten werden niet in het VK vermoord maar heb ik erbij gezet om aan te geven dat Rusland onder vuur ligt.

Er zijn bij mijn weten drie landen die over een politieke gevangene beschikken:
Groot-Brittannië: Julian Assange
Israël: Mordechai Vanunu
Duitsland: Carles Puigdemont
Antares's avatar
| #262865 | 07-04-2018 20:02 | Zhen
Antares:

Hetzelfde speelde met Litvinenko. Zijn vader gelooft de officiële verklaring niet:

BAD CHEMISTRY? Ft. Walter Litvinenko, Father of Alexander Litvinenko
https://www.youtube.com/watch?v=bSTydJE8ORY
Zhen's avatar
| #262881 | 08-04-2018 18:07 | G.B. Wolf
Aanvullingop Antares:
Spanje: de overige leden van het Catalaans parlement.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen