Door community (initieel Best Well), Op zat 18 nov 2017 12:34, 5 reacties, nieuws

Friezen snijden Pietenhaters de weg naar ‘intochtstad’ Dokkum af


Nu nog een vleesloze versie ?Da’s dan even flink balen voor Jerry Afriyie en zijn gevolg: dachten ze leuk even te kunnen komen rellen bij de intocht van Sinterklaas in Dokkum. Maar enkele Friese automobilisten die geen enkele behoefte hebben aan relschoppers op een kinderfeest hebben de A7 bij Joure bezet en zorgen dat de Kick Out Zwarte Piet-bus er niet langskan: en dat is nog een flink eind uit de buurt van Dokkum.

Kasper van Laarhoven on Twitter


Boem. En daar sta je dan, met je fatsoen en je anti-racisme en je busje vol Kick Out Zwarte Piet-deelnemers die dachten eventjes naar Dokkum te rijden om daar de landelijkse Sinterklaasintocht te komen ontsieren en ontregelen. De actievoerders maakten één vergissing: dit is niet Amsterdam waar de rode lopers worden uitgerold als je het woord ‘racisme’ ook maar één keer laat vallen. Dit is Friesland, en de Friese mentaliteit is: opsodemieteren met je aanstelleritis. Ga lekker op het Museumplein je onvrede uiten, maar laat Friesland gewoon met rust.

En wat blijkt? Die dekselse Friezen zijn nog bereid om de handen uit de mouwen te steken ook. En dat doen ze op een uiterst effectieve manier: door de snelweg te bezetten waarover de actiebus van Kick Out Zwarte Piet richting Dokkum had hopen te rijden. Jawel: de A7 wordt momenteel verstopt gehouden door enkele mensen die hun vrije zaterdag bereid zijn te besteden aan het weren van enkele branietrappers uit Amsterdam.'
Annotaties:
| #261326 | 18-11-2017 13:01 | Best Well
De zwarte pieten discussie is voor dit jaar in Friesland afgesloten, de Zeurpiet wordt het dit jaar niet.


Politie Fryslân ✔@polfryslan
Locoburgemeester verbiedt nu demonstratie in #Dokkum
Best Well's avatar
| #261327 | 18-11-2017 13:18 | Best Well
Een van de commentaren;:
" Het is bizar wat er nu gebeurt. Onze demonstratie was netjes van tevoren aangemeld en goedgekeurd door de burgemeester, maar nadat we vanmorgen zijn klemgereden door pro-pieten – een auto sneed onze bus af en ging vlak voor ons hard op de rem – wordt ons nu het recht op vrije demonstratie afgenomen. Zij wierpen een grote blokkade op en wij werden agressief bejegend. Nadat we drie kwartier stilstonden op de A7 werden we door de politie begeleid naar wat wij dachten dat Dokkum zou zijn, maar in werkelijkheid werden we de andere kant opgestuurd. De politie heeft ons daar van tevoren niet van op de hoogte gesteld en nam de telefoon niet meer op. Zojuist werd ons pas verteld dat we niet meer mogen demonstreren omdat we te laat zouden zijn. En nu staan we hier, ergens op de weg bij Harlingen. En dat allemaal omdat Zwarte Piet-fans een snelweg hebben platgelegd.
Best Well's avatar
| #261333 | 18-11-2017 17:50 | zanussi
ha ha ha ha
zanussi's avatar
| #261334 | 18-11-2017 17:56 | ouwe knar
De voorstanders van Zwarte Piet die zaterdagochtend de A7 bij Joure hebben geblokkeerd, worden mogelijk strafrechtelijk vervolgd. De politie hield tijdens de opheffing van de blokkade bewust geen mensen aan omdat de prioriteit lag bij het weer vrijmaken van de weg.
Er zijn echter wel namen genoteerd van mensen die meededen aan de blokkades. ,,In samenspraak met het Openbaar Ministerie wordt gekeken of het een strafrechtelijk vervolg zal krijgen'', aldus de politie.
https://www.ad.nl/binnenland/blokkeerders-a7-mogelijk-vervolgd~abb19039/ Volgens mij is dat de enige juiste politiek correcte reactie.
ben benieuwd naar het vervolg.

https://nos.nl/artikel/2203412-protest-op-erasmusbrug-tegen-zwarte-piet-geen-arrestaties.html Is politiek correct. Cultuur mollen moet.
ouwe knar's avatar
| #261335 | 18-11-2017 18:13 | Best Well
Door de Zeurpieten op de snelweg tijdelijk staande op te houden hebben deze Snelweg-Friezen ze eigenlijk het leven gered.
Hoe denk je dat ze in Dokkum de Zeurpieten ontvangen zouden hebben?

Al zijn de zeurpieten nog zo fel de Friezen die achterhalen ze wel.

Trouwens, Zwarte piet lijkt niet eens op een Zeurpiet;

https://www.volkskrant.nl/magazine/-zwarte-piet-is-nooit-een-slaaf-geweest~a3527041/

https://historiek.net/de-ontwikkeling-van-zwarte-piet/46689/

Zeurpieten hebben daarmee ook nog eens een slecht geheugen en moeten vooral tegen zichzelf in bescherming worden genomen.
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen