Door Witte Haai, Op maa 26 dec 2011 22:30, 2 reacties, citaat / intro / linkdump

Fukushima presenteert ook factuur aan Europa

BERLIJN, 26 december 2011 (IPS) — De kernramp in Fukushima heeft ook zware financiële gevolgen voor de Europese elektriciteitssector. Verscheidene grote elektriciteitsbedrijven en bouwers van kerncentrales hebben daarvoor gewaarschuwd.

Johannes Teyssen, ceo van E.ON, een van de grootste elektriciteitsproducenten van Duitsland, waarschuwde voor de "buitengewone kosten" als gevolg van de regeringsbeslissing om tegen 2022 met kernenergie te stoppen.

De Vrije Universiteit van Berlijn berekende dat het openhouden van de acht kerncentrales E.ON en andere producenten een netto-inkomen van 1 miljoen euro per dag had opgeleverd.

Eerder deze...
Annotaties:
| #172479 | 27-12-2011 14:27 | ouwe knar
Volgens mij valt Fukushima gewoon in meerdere opzichten onder achterstallig onderhoud.
Kernenergie (schijnt tegenwoordig atoomstroom te heten) heeft goedbeschouwd ondanks al het 'gelobby' (lees leugens) gewoon geen toekomst.

Atoomstroom is een jong, Nederlands energiebedrijf. De elektriciteit die we leveren is opgewekt met kerncentrales, en daarom voordelig én CO2-vrij. Daarnaast onderscheiden we ons door een snelle en persoonlijke service. Bent u geïnteresseerd? Vraag dan hieronder een vrijblijvende offerte:...
http://www.atoomstroom.nl/
ouwe knar's avatar
| #172481 | 27-12-2011 14:39 | Nico de Geit
De aanname's rond de risico's van kernenergie bleken onjuist. Als er in Borssele iets mis gaat zijn Nederland en België 230.000 jaar radio-actief en onbewoonbaar. Kerncentrales ontploffen af en toe, dat kan nu niet meer ontkend worden.
Nico de Geit's avatar
aanmelden / inloggen