Door community (initieel Best Well), Op don 16 nov 2017 22:43, 0 reacties, nieuws

Gaat Ronald Plasterk de zelfmoordpil leveren ?Gaat Ronald Plasterk de zelfmoordpil leveren vanuit zijn nieuwe functie bij farmaceut MyTomorrows?

Ministers weten altijd mooie functies te bemachtigen als ze hun kabinet (lees: ‘graaibinet’) periode hebben afgerond. Ronald Plasterk was een bijzondere minister. Hij is namelijk geneticus van opleiding en dus kon je je al afvragen wat een geneticus die hooguit een beetje bekendheid op deed bij Harry Mens in een regering had te zoeken. Nou goed, in 40/45 hadden we ook al eens een geneticus in een kabinet bij onze naaste buren, maar dat doet er nu niet toe. Ronald zat al eens in de gezondheidsraad ter advisering van het kabinet Jan Peter Balkenende? Kabinet wie? Ja, u weet wel “Harry Potter”; die van de tweeverdieners; die van de Don’t shoot the piano player Joego-oorlog en die van ‘Hoe hoereer je Nederland aan de EU?‘. Ach, die wist niet hoe snel hij een Porsche aan moest schaffen nadat hij het land in de uitverkoop had gedaan. Platserk is onze eigen genetisch specialist en dat is best handig als je veel IVF kindjes wilt produceren die last krijgen van een gender-identiteitcrisiss of als je designerbaby’s wilt. Maar daar gaan we het allemaal niet over hebben. We gaan het hebben over geld; het grote geld!

Daar gaan we dan. Je hebt een land vol baby-boomers (u weet wel: geboren vlak na de oorlog, omdat er wat afgeneukt werd in die tijd dat de VS ons land overspoelde met leningen voor de “wederopbouw”). Toen was het spel al: maak oorlog, gooi gebieden plat en leen ze geld zodat ze afhankelijk van je worden. Afhankelijk van de grote banken that is. We gaan hier echter niet de gehele vervalste geschiedenis van WWII analyseren, want dan komen we uit bij prins Bernhard & co enzo. En dan komen we uit bij Prescot Bush de via een Rotterdamse Union Banking Corporation geld in Adolf Hitler pompte. Dan komen we niet alleen uit bij de Nederlandse prins Bernhard (u weet wel, de oprichter van de Bilderberggroep en dus eigenlijk van de EU), maar ook bij de Britse prins Philip (man van de huidige koningin) die beiden een nazi pakje droegen. Dat wilt u allemaal niet horen. Dat is weer zo negatief! Bah! We gaan lekker positief zijn!

We hebben dus veel babyboomers. Dat is leuk, want veel daarvan hebben nu een camper en een tweede huis in Spanje. Geld zat zou je denken. Maar een groot deel vormt ook een probleem. Die trekken namelijk slechts en alleen AOW. Sterker nog: ze trekken allemaal AOW. En het zijn er nog al wat. Veel babyboomers zijn er! En dat is best kut. Dat kost geld. Dat kost u en ik straks bakken vol met geld. Of liever gezegd: dat kost de staatskas bakken met geld. We noemen dat geld ook wel de ‘AOW pot’. En die ‘AOW pot’ is eigenlijk niet meer te betalen.

“Hey Ronald wat kunnen we daar aan doen?” Wat heeft Ronald Plasterk daar nu mee te maken? Nee hoor; niets. Laten we Ronald vooral als de lieve minister met de mooie hoed (en soms baard en soms aanwezig op de Gaypride) blijven herinneren.

Anyway. We verzinnen eerst een plan waarbij de oudjes lekker verpieteren in bejaardencentra waar de zorg tot het niveau daalt dat ze slechts 1x in de twee dagen je poepluier vervangen. We maken er een soort bejaardendetentiecentra van met streng beleid en weinig zorg, maar wel een paar mooie geraniums in de vensterbank voor als de kinderen 1x in de maand op bezoek komen. We zorgen voor lekker depressieve babyboomers! En dan introduceren we de zelfmoordpil. Die pil noemen we “voltooid leven pil”. Ah! En daar kwam Ronald in zijn functie als minister van Binnenlandse Verzaking om de hoek. Hij was namelijk verantwoordelijk voor de bezuinigingen in de ouderenzorg. Heeft u een beetje door hoe het spel gespeeld wordt? En nu mag hij gaan cashen bij een farmaceut. Laten we raden wie de aanstaande zelfmoordpil mag gaan leveren? Ronald Plasterk krijgt een mooie functie (lees goed salaris en waarschijnlijk een mooi aandelenpakket) als Chief Scientific Officer bij de nieuwe farmaceut MyTomorrows. Nee, die zelfmoordpil is nog niet door de tweede kamer, maar zullen we een wedje doen?

Even rekenen: die AOW pot is best een lastige kostenpost; wat zou dat besparen als je al die depressief bezuinigde babyboomers aan de zelfmoordpil krijgt. Ach, dat rekensommetje maakte ik al een keer in dit artikel. Dat gaat al gauw 2 miljard op jaarbasis besparen. Kom op Ronald! Doe je best in je nieuwe baantje! You can do it! Kassa!

Born linkvermeldingen: mytomorrows.com
Annotaties:
aanmelden / inloggen