Door P.uncia, Op zon 3 jul 2011 17:37, 4 reacties,    

Gaddafi vraagt vrijwilligers, vrouwen antwoordenDe omstreden Libische leider Moammar Gaddafi roept op voor verse vrijwilligers in een maandenlange oorlog tegen rebellen die een einde proberen te maken aan zijn 42 jaar bewind, en vrouwen van alle leeftijden antwoorden, heeft CNN vernomen.

Vrouwen uit en rond het bolwerk van Gaddafi in Tripoli zijn naar het zuiden gereisd naar een trainingsfaciliteit in Bani Walid om met wapens te oefenen, een gebruikelijk gezicht in een land waar jonge meisjes in scholen militaire training krijgen.

Terwijl de NAVO luchtaanvallen de 100-dagen grens passeert en rebellen blijven vechten om Gaddafi te verdrijven, gebruikt hij alles en iedereen in zijn arsenaal om aan de macht te blijven.

Op de trainingsfaciliteit in Bani Walid trainen vrouwen om "Moammar en het land te verdedigen", zei sergeant Faraj Ramadan, een vrouw die andere vrouwen traint om wapens correct te hanteren.

"Ze trainen om ze te gebruiken, nemen ze uiteen en zetten ze in elkaar, en om te schieten," vertelde ze onlangs CNN. "Ze werden opgeleid en kregen uitstekende cijfers".

Tijdens een recent uitreiken van diploma’s bij de faciliteit zei de 40-jarige Fatima Masoud dat ze genoten heeft van de training. Ze zei dat ze elke dag haar werk als kleermaakster verliet om 4 uur te trainen.

"Ik genoot van de training en het verdedigen van mijn land en nu ben ik instructrice van vrouwen van alle leeftijden om wapens te gebruiken", zei ze.

Het is onduidelijk hoeveel vrouwen de oproep van Gaddafi hebben beantwoord of hoeveel er afgestudeerd zijn op het programma in Bani Walid. Maar vrouwen vechten samen met regeringstroepen.

Een vrouw die niet herkend wil worden en vers van de frontlinies was aanwezig bij de diploma uitreiking. Ze droeg nog steeds een afvoerbuisje in haar pols.

“Onderschat geen enkele vrouw in Libië, hetzij oud of jong”, zei de vrouw. "De vrouw is nog steeds in staat om meer verrichten dan je denkt".

De regering van Gaddafi zegt dat het meer dan een miljoen wapens aan burgers heeft overhandigd sinds de opstand begon. CNN kan de claim niet onafhankelijk controleren.Door, David McKenzie.
Annotaties:
| #144586 | 03-07-2011 18:56 | wingload
Ik hoor het net op NoAgenda.
wingload's avatar
| #144605 | 03-07-2011 21:20 | Oranje Revolte
http://www.youtube.com/watch?v=rN18Sg5w5t8&feature=player_embedded

Vrouwen Congres Tripoli:
Wij verklaren : alle Libiërs zijn één familie en één land, wij onderhandelen niet
Het hart van miljoenen staat achter de revolutie van onze leider
Verraders, agenten van vreemde mogendheden, moordenaars en agressors moeten naar de rechtbank gebracht worden
Vrouwen in landen van de “great powers” : wij doen een oproep aan u , denk opnieuw na over wat er door uw landen hier plaatsvindt.
Oranje Revolte's avatar
| #144608 | 03-07-2011 21:32 | wingload
Wat ze consequent vergeten is dat zo'n kogel met globaal dezelfde snelheid weer naar beneden komt.
wingload's avatar
| #144658 | 04-07-2011 11:10 | Jeroen Jarino
Halverwege dit <a href=http://www.activistpost.com/2011/07/activist-post-exclusive-countdown-to.html">Activist Post<a> artikel wordt er ook op in gegaan, echter:
"Their ranks include every able-bodied woman and man from age 18 to 65. Younger or older will not be refused."
aanmelden / inloggen