Door community (initieel herman4394), Op zon 6 mei 2018 08:04, 3 reacties, nieuws

GAZA. Chemische oorlogs-voering. Explosievere Dum-Dum kogelsPalestijnen hebben te maken met explosieve kogels en gevaarlijkere chemische gasbommen

Demonstranten hebben wonden van 'ongewone ernst' omdat de Israëlische troepen bijzonder dodelijke wapens introduceren bij de protesten in Gaza.
"Dit zijn internationaal verboden wapens en we roepen de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens en de internationale gemeenschap op om een ​​onderzoekscommissie te sturen."


"Vrijdag heeft Amnesty International een rapport uitgegeven waarin regeringen wereldwijd worden opgeroepen om een ​​wapenembargo op te leggen tegen Israël na de "onevenredige reactie" van het land op de demonstraties langs de grensafsluiting."Een demonstrant slingert een traangasbus terug, afgevuurd door Israëlische troepen tijdens een protest aan de grens tussen Israël en Gaza [Ibraheem Abu Mustafa / Reuters]

Toen hij werd geraakt door een kogel afgevuurd door Israëlische troepen tijdens demonstraties in Gaza op 6 april, verloor Mohammed al-Zaieem zoveel bloed, zijn linkerbeen was zo misvormd dat hij vreesde dat hij het niet zou overleven.

Zijn slagaders, aders en een groot stuk bot werden vernietigd. Zijn rechterbeen werd ook niet gespaard omdat de ronding een massieve uitweg veroorzaakte en het vervolgens ook raakte.

Tegen de tijd dat hij werd overgebracht naar het Istishari Arabische ziekenhuis in Ramallah nadat hij zeven operaties in Gaza had ondergaan, was er niets dat artsen konden doen om zijn linkerbeen te redden.

Het moest worden geamputeerd, zonder medeweten van al-Zaieem, 22, die op dat moment buiten bewustzijn was.

"Niemand durfde het hem te vertellen [toen hij wakker werd van de operatie]." Ik kon het niet, "zei zijn neef met dezelfde naam, die op de bezette Westelijke Jordaanoever woont.

Terwijl hij probeerde op te staan, voelde hij plotseling de onbalans in zijn benen. Hij was in shock, alsof hij naar zijn been zocht. Het was het moeilijkste moment voor hem. Hij zweeg gedurende vijf minuten terwijl ik aan het praten was met hem."


Al-Zaieem is een van de 24 Palestijnen die hun ledematen moesten laten amputeren sinds de massale "Great Return" protesten begonnen op 30 maart.

Dokters ter plekke zeggen dat de Israëlische strijdkrachten op demonstranten schieten met een nieuw soort kogel - nog nooit eerder gezien - bekend als de "vlinderkogel", deze explodeert bij stoten, verpulvert weefsel, slagaders en botten, terwijl ernstige interne verwondingen worden veroorzaakt.

Alle 24 geamputeerden werden neergeschoten met een enkele explosieve kogel, inclusief journalisten Yaser Murtaja en Ahmad Abu Hussein die aan hun wonden bezweken nadat ze in de buik waren geschoten.

"Al hun interne organen waren volledig vernietigd, verpulverd", zegt Ashraf al-Qedra, woordvoerder van het ministerie van volksgezondheid in Gaza.

De kogels zijn de dodelijkste die het Israëlische leger ooit heeft gebruikt, volgens Al-Qedra.

"Normaal gesproken breekt een gewone kogel het been [bij een botsing]. Maar deze kogels creëren enorme wonden, wat aangeeft dat er een explosie in het lichaam is gebeurd. Het is een uitdijende expanderende kogel. Het verpulvert het been en het resultaat is dat het been wordt afgesneden [als gevolg ], "legde Al-Qedra uit.


Een gewonde demonstrant wordt geëvacueerd tijdens een recent "Groot Recht op Terugkeer"-protest. Hier eisen Palestijnen het recht om terug te keren naar hun thuisland [Ibraheem Abu Mustafa / Reuters]


Ten minste 45 Palestijnen zijn gedood sinds de Grote "Terugkeer demonstratie" van maart een maand geleden begon - de overgrote meerderheid door dit nieuwe en bijzondere type explosieve kogel, zeggen gezondheidsfunctionarissen. Ongeveer 7.000 Palestijnen zijn gewond geraakt.

De medici van Gaza hebben veel moeite gehad om het hoofd te bieden. Niet alleen door het grote aantal gewonde demonstranten dat elke vrijdag door de deuren van het ziekenhuis snelt, maar ook om dit soort vreselijke wonden goed te kunnen behandelen.

Medisch personeel van Artsen Zonder Grenzen (AZG) in Gaza zegt dat patiënten die tijdens de israelische aanvallen zijn doodgeschoten, vuistgrote wonden van een "ongewone ernst" hebben opgelopen en "complexe operaties" moeten ondergaan.

"De helft van de meer dan 500 patiënten die we hebben opgenomen in onze klinieken hebben verwondingen waarbij de kogel letterlijk weefsel heeft vernietigd na het bot te hebben verpulverd", zei Marie-Elisabeth Ingres, hoofd van Artsen zonder Grenzen in Palestina, in een rapport.

"De behandeling en het beheer van deze verwondingen is erg moeilijk ... Veel patiënten zullen functionele tekortkomingen voor de rest van hun leven behouden."

Explosieve kogels werden internationaal verboden onder de Conventie van Den Haag van 1899 vanwege de "onnodige verwondingen en het lijden veroorzaakt door grote kogelwonden".

Onder internationaal recht, wanneer het gebruik van geweld onvermijdelijk is, moeten wetshandhavingsfunctionarissen alles in het werk stellen om letsel tot een minimum te beperken.

"We weten van het soort wonden dat deze kogel in het lichaam veroorzaakt en van de overblijfselen van de kogels, de granaatscherven die ze afsnijden. We weten dat dit iets is dat we nog nooit eerder hebben gezien," zei Al-Qedra, eraan toevoegend dat de rondes zijn gebruikt sinds de "Mars of Great Return"-beweging begon.
Twitter
Een woordvoerder van het Israëlische leger verwierp de beschuldigingen.

"De IDF maakt alleen gebruik van middelen die rechtmatig zijn volgens het internationale recht." Tijdens de recente gebeurtenissen in de Gazastrook zijn geen nieuwe kogels of gas gebruikt ", zei de woordvoerder in een e-mail aan Al Jazeera.

Velen hebben gedocumenteerd hoe Israël "de bezette gebieden heeft veranderd in een laboratorium voor het verfijnen, testen en demonstreren van zijn wapensystemen", dat het later wereldwijd verkoopt met de advertentie dat de producten "in de strijd zijn getest".

Israël is kleiner dan New York en toch wordt aangenomen dat het de grootste wapenproducent per hoofd van de bevolking is

De vlinderkogel is echter niet het enige nieuwe wapen dat prominent aanwezig is in de protesten in Gaza.

Palestijnen hebben ook een onbekend chemisch en giftig gas opgemerkt dat op demonstranten is afgevuurd en dat ernstige stuiptrekkingen veroorzaakt.

Het chemisch en geelgroene gas heeft ervoor gezorgd dat velen die eraan werden blootgesteld, zouden stuiptrekken, hun benen en lichamen trilden heftig terwijl ze op de grond lagen.

Anderen leden aan asfyxie of ondervonden extreme migraine en snelle hartslag.

"Het is veel gevaarlijker dan traangas en de symptomen zijn ernstiger", legt dr. Ashraf Joma'a, een chemisch specialist uit Gaza, uit en merkt op dat het moeilijk is om hiervoor een ​​geschikte behandeling te vinden.

"Een van de gevallen is Ahmed Zo'rob, 18, die sinds de eerste vrijdag van maart [30 maart] zijn bewustzijn kwijt is en voor behandeling naar Egypte is overgebracht," zei Joma'a.

"We hebben hier niet-ontplofte gasbommen als monsters, maar het wetenschappelijk potentieel in Gaza is te zwak om de verschillende geavanceerde gassen die door de Israëlische bezetting worden gebruikt, goed te detecteren," zei Joma'a.

"Dit zijn internationaal verboden wapens en we roepen de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens en de internationale gemeenschap op om een ​​onderzoekscommissie te sturen."

Vijfenzeventig mensen werden op dit moment in het ziekenhuis opgenomen vanwege blootstelling aan het gas.

Afgelopen vrijdag meldde het Ministerie van Volksgezondheid van Gaza dat Israëlische troepen ongeïdentificeerde gasbommen lanceerden naar medische servicecentra, ten oosten van vluchtelingenkamp Al-Bureij in het centrum van Gaza, wat resulteerde in ernstige braak, stuiptrekkingen en asfyxie voor tientallen.

"Voor regulier gas, duurt het slechts een paar minuten om de behandeling toe te passen," zei Qedra. "Maar in deze gevallen duurt het vaak patiënten zeven uur in het ziekenhuis om te herstellen."


Traangasflessen worden afgevuurd door Israëlische troepen bij Palestijnse demonstranten aan de grens tussen Israël en Gaza [Ibrahiem Abu Mustafa / Reuters]

In een andere primeur experimenteerde het Israëlische leger ook afgelopen maart met methoden van "crowd control" door drones te gebruiken om traangas te laten vallen op demonstranten.

Vrijdag heeft Amnesty International een rapport uitgegeven waarin regeringen wereldwijd worden opgeroepen om een ​​wapenembargo op te leggen tegen Israël na de "onevenredige reactie" van het land op de demonstraties langs de grensafsluiting.

"De aard van deze verwondingen toont aan dat Israëlische soldaten militaire wapens met hoge snelheid gebruiken om de Palestijnse demonstranten zoveel mogelijk schade te berokkenen die geen onmiddellijke bedreiging vormen voor hen", aldus Magdalena Mughrabi, plaatsvervangend regionaal directeur van Amnesty voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika .


BEKIJK: Israëlische strijdkrachten doden drie Palestijnen, verwonden 955 bij protest in Gaza (2:48)

"Deze ogenschijnlijk opzettelijke pogingen om te doden en te doden zijn zeer verontrustend, om nog maar te zwijgen over volledig illegaal. Sommige van deze gevallen lijken neer te komen op opzettelijke moord, een ernstige schending van de Geneefse Conventies en een oorlogsmisdaad."

Voor de Palestijnen in Gaza zijn er weinig opties. De situatie is verschrikkelijk, maar protesteren tegen verandering brengt een groot risico met zich mee.

Op die noodlottige middag op 6 april had al-Zaieem een ​​gewonde demonstrant gezien, bloedend uit het been, op de grond liggend op ongeveer 70 meter van het hek en volledig blootgesteld aan de vuurlinie.

Hij rende naar voren en sleurde de gewonde jongeman snel naar een veiliger gebied achter de dichtstbijzijnde zandheuvel.

De Israëli's hebben verschillende keren op hen geschoten, maar ze waren ongedeerd. Al-Zuweem wachtte ongeveer 10 minuten om de schietpartij te kalmeren - maar de Israëli's stonden ook te wachten, zijn neef verhaalde aan Al Jazeera van de Westelijke Jordaanoever.

Op het moment dat al-Zaieem opstond om weg te rennen en de ambulance te roepen, voelde hij de "elektriciteit" door zijn been stromen toen een explosieve kogel hem trof.

"Later zei hij:" Het is goed "en dat" Het is Gods wil, God zij geprezen. "Maar hij doet net alsof," zei zijn neef droevig.

"Zijn handicap is een doodstraf voor hem, hij verloor zijn toekomst, diep van binnen, hij wenst dat hij stierf in plaats daarvan." Hij hield zoveel van voetbal, maar nu zal hij niet eens zonder krukken kunnen lopen. "Wat een verlies."

Vertaald dmv Google translate met enkele kleine wijzigingen.
https://www.aljazeera.com/indepth/features/palestinians-face-explosive-bullets-dangerous-gas-bombs-180501091514736.html
Annotaties:
| #263265 | 06-05-2018 08:52 | herman4394
SORRY...Toch weer dubbel geplaatst. tja...!

Ik was dacht ik vergeten dat dit "Nieuws" was en ging dus een pagina terug om het juiste uitklapmenu te corrigeren., Maar dat kan dus blijkbaar ook niet...
| #263267 | 06-05-2018 17:05 | Antares
en ging dus een pagina terug

Artikel voltooien en pas daarna aanpassen. Simpel. :)

Nu ik toch bezig ben: oorlogvoering.

Maar niet minder bedankt voor de info.
Antares's avatar
| #263271 | 06-05-2018 22:00 | herman4394
Bedankt Antares..!
aanmelden / inloggen