Door Hannus, Op zon 13 jul 2014 23:36, 4 reacties,    

Gaza: uw huis wordt zo dadelijk vernield, verlaat uw woningAbby Okrent, Amerikaans advocaat en voormalig lid van de raad van bestuur van Jewish Voice for Peace, kreeg op 13 juli 2014 bericht van een Palestijnse vriendin, dat het huis van haar familie gaat vernield worden. Zij roept op dit te verhinderen.

Op de tweede verjaardag van de dood van mijn broer werd ik wakker geschud door een boodschap van mijn Palestijnse vriendin Basel. Haar familie woont in het vluchtelingenkamp van Jabaliya in het noorden van Gaza. Ze kregen zopas een telefoon vanuit Israël: hun huis staat op het punt vernield te worden: verdwijn.

De familie van Ali Rajab en Leila Khalil leven in de wijk Hay Raid al Saliheen in het vluchtelingekamp van Jabaliya. Zij zijn een familie van paramedici. Met raketten of gevechten hebben ze niets te maken, zelfs niet met een politieke partij.

Basels familie werd tienmaal opgebeld. De eerste keer zei men hun weg te gaan tegen 15 juli, omdat hun huis dan zou worden vernietigd. Bij de laatste oproep was dat nog vier uur. Ik zei, Basel, ze moeten daar weg gaan. Israël geeft de mensen de tijd niet die ze zeggen te geven. Basel zei dat ze niet weg kunnen. Er is nergens een veilige plaats in Gaza om naar toe te gaan. Nergens.

In 2008 waren mensen in hun buurt gaan schuilen in een school van de VN en ze werden aan flarden geblazen. Basels vader Ali werd bijna opgeblazen, enkele dagen geleden, toen de ziekenwagen van de Rode Halve Maan die hij bestuurde net was gemist door een Israëlische raket.

Ik weet echt niet of zijn familie van plan is te proberen hun huis te verlaten en de dood te riskeren op straat, waar Israël nu raketten afschiet op groepen van mensen, of thuis gaan blijven om daar de dood te riskeren. Opnieuw vroeg ik Basel of ze ergens naar toe kunnen. Opnieuw zei hij me dat er geen veilige schuilplaats is in Gaza en dat er geen uitweg is.

Israël belde hen op de vaste telefoonlijn…
Annotaties:
| #214846 | 14-07-2014 05:48 | herman4394
Nederlands kabinet kiest kant van de bezetter
13 juli 2014

Als het al niet duidelijk was, is het deze week toch wel erg duidelijk naar buiten gekomen: het Nederlandse kabinet – bij monde van de premier en de minister van buitenlandse zaken – is van mening dat Israël het recht heeft om zich te verdedigen tegen raketaanvallen uit de Gazastrook. Wat een boter op het hoofd heeft het gemiddelde kabinetslid. Ze papegaaitoeteren nog steeds de oude Busch na, die in zijn natte droom tot de conclusie kwam dat Hamas een terroristische organisatie zou zijn.

Natuurlijk zijn aanvallen in Afghanistan, Iraq en noem zo maar op, waar de Amerikanen onbeschoft zijn binnen gevallen, geen terroristische aanvallen, maar bescherming van de mensheid. Alsof een macht als Amerika ergens anders aan denkt dan aan aanvallen uitvoeren, zo ver mogelijk van huis, zodat de gemiddelde Amerikaan niet denkt aan zijn eigen problemen. Psychologie van de koude grond, wordt dat genoemd.

Deze psychologie van de koude grond wordt ook door het kabinet gehanteerd als Palestina ter sprake komt. Palestina als land bestaat voor de meeste kabinetsleden niet of misschien als plaatje ergens in de oude Bos atlas, maar dan wel ver in de onderste la weggestopt. De premier wist met zijn opgeplakte – ‘kijk eens, ik ben belangrijk’ – lach deze week op de nationale poppenkast tv nog te melden dat Israël zich mocht verdedigen, want “het is een democratisch land.” Wat een verschrikkelijk grote onzin, ik neem aan dat de uitzending van zijn vakantieplaats kwam en had de premier al een tijdje in de zon gezeten en last van een zonnesteek. Wat heeft “democratisch land” met “verdedigen” te maken?

Met dit soort quasi-intelligente opmerkingen, kan de bezettende macht van Palestina nog steeds verhinderen dat Palestina een leger opbouwt. Dit in tegenstelling tot de bezettende macht die een formeel, geregeld leger heeft met militaire hiërarchie, tanks, helikopters, staaljagers, drones en zelfs kernwapens. En zonder natte ogen, durft de Nederlandse premier voor de tv te zeggen dat Israël zich mag verdedigen omdat het een democratische staat is.

Soms vraag je je af of het kabinet wel de buitenlandse media volgt, buitenlandse tv kijkt of nog iets meer wilt horen dan de onzin van boezemmaatje Netanyahu?
Weet het kabinet wel dat al ruim 65 jaar Palestina bezet wordt en dat er genocide wordt uitgevoerd? Weet ze wel dat Gaza de grootste openlucht gevangenis is, die aan alle kanten systematisch van de wereld wordt afgesloten? Weet ze wel dat aanvallen door de bezettende macht vaak gepaard gaat met fosforclusterbommen? Weet ze wel dat in de laatste onbeschoft crimineel harde aanval op Gaza wapens zijn gebruikt die door de internationale wetten zijn verboden?

Zouden de leden van het kabinet ook de Australische documentaire ‘Stone Cold Justice’ (‘Kinderen als doelwit’) gezien hebben? En dan nog droge ogen hebben? Palestijnse kinderen die opgepakt worden, vaak ’s nachts en mee moeten voor ondervraging, wat altijd uitloopt op marteling, .... etc.

http://khamakarpress.com/category/artikel-khamakarpress/
| #214864 | 14-07-2014 20:50 | merethan
Fucked up verhaal man.
merethan's avatar
| #214873 | 14-07-2014 23:19 | Qvic
Ik geel Israël groot gelijk dat dat ze terug schieten. Eens loopt de emmer van geduld over. Hamas vraagt er zelf om. Wat heb je er aan een partij, die toch nooit aan zijn afspraken houdt en steeds meer gaat eisen in het verloop van vredesbesprekingen. Hun eigen bevolking als schild gebruiken en dan zeggen hoe gemeen de ander is? Als die ander ook nog eens van te voren doorgeeft waar zij hun bommen laten vallen. Dat de Gaza bewoners dan liever kiezen voor een mogelijk dood, dan dat ze zorgen dat ze daar weg zijn. Dat ze daar regelmatig vele jonge kinderen op die bewuste huizen plaatsen en dan vreemd vinden, dat er zoveel jonge kinderen omkomen. Deze strategie van de Hamas zorgt er juist dat er veel meer slachtoffers vallen en deze schuld bij Israël neer te leggen. Dat is waarschijnlijk het verschil van denkwijze tussen Hamas en een christenen over de "dood".
Qvic's avatar
| #214878 | 15-07-2014 08:25 | Antares
Ik geel Israël groot gelijk dat dat ze terug schieten.


Zonder het woord 'terug' krijgt de zin een geheel andere betekenis.

Hamas vraagt er zelf om.

Hamas is opgericht door Israël om de macht van de PLO te breken. De huidige aanval is gericht tegen de verzoening tussen Hamas en Fatah.

Wat heb je er aan een partij, die toch nooit aan zijn afspraken houdt en steeds meer gaat eisen in het verloop van vredesbesprekingen.

Zodra de Palestijnen ergens mee accoord zijn gegaan dan voegt Israël opeens nieuwe voorwaarden toe waarvan ze weten dat die onacceptabel zijn. Of er gaat een bom af en Israël geeft de terroristen hun zin en kapt de onderhandelingen af. Het is dus een illusie dat Israël hard toeslaat tegen terrorisme, ze laten er zich namelijk door sturen en roepen het daardoor over zich af.

Hun eigen bevolking als schild gebruiken en dan zeggen hoe gemeen de ander is?

De Gazastrook is dermate dichtbevolkt dat er geen onbewoonde gebieden zijn.

Als die ander ook nog eens van te voren doorgeeft waar zij hun bommen laten vallen.

Er klopt iets niet aan dat verhaal over waarschuwingen. Tel de seconden:

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.604511

Dat de Gaza bewoners dan liever kiezen voor een mogelijk dood, dan dat ze zorgen dat ze daar weg zijn.

Je bedoelt dat Gazanen een VN-school invluchtten en ... je raadt het waarschijnlijk al. Verder vluchten is onmogelijk, ze zitten als ratten in de val.
Antares's avatar
aanmelden / inloggen