Door P.uncia, Op woe 5 jan 2011 18:34, 6 reacties,    

Geboorteafwijkingen in Fallujah zijn 11 keer de normHoewel president Obama en vele andere Amerikanen verder zijn gegaan, en niet willen omkijken, hebben niet veel van de kinderen van Fallujah de geneugte van die keuze. Maar wie hou ik voor de gek, proberen een beroep te doen op de Amerikanen voor het lijden van de zwakke is als ik weet niet wat, maar het is zeker gedoemd te mislukken net zoals het proberen om een beroep te doen op mensen door middel van de waarheid, wat dat ook moge zijn.

Dit is natuurlijk waarom WikiLeaks niets heeft bereikt, of bereiken zal. Het meest waarschijnlijke scenario vind reeds plaats met een intensivering van de Terreur Oorlogen en binnenlandse spionage en intimidatie hier thuis. Dit is natuurlijk niet wat mensen willen toegeven over WikiLeaks, toch is het waar.

Terug gekomen in Fallujah rapporteert de Guardian over de lange reeks gevolgen van de Amerikaanse aanval op Fallujah, wat laat zien hoe deze dingen nooit echt overgaan omdat de slachtoffers, tientallen jaren na de bombardementen en het schieten zijn geëindigd, blijven toenemen. De grote tragedie is dat de hele aanval op Irak volledig en onherroepelijk onnodig was, inderdaad maakt een criminele oorlog oorlogsmisdadigers van alle die betrokkenen waren in het leiden daarvan, met inbegrip van Obama. Natuurlijk is Obama een oorlogsmisdadiger om vele andere redenen, het voortdurende gebruik van marteling is er 1 en zijn ongegronde aanvallen tegen de burgerbevolking van Afghanistan en Pakistan, onder andere naties, is een andere.

Een onderzoek naar de oorzaken van een dramatische piek in geboorteafwijkingen in de Iraakse stad Fallujah heeft voor het eerst geconcludeerd dat genetische schade veroorzaakt kan zijn door wapens die de VS gebruikte bij aanvallen die zes jaar geleden plaatsvonden.

Het onderzoek, dat volgende week zal worden gepubliceerd, bevestigt eerdere ramingen die door de Guardian onthuld zijn over een grote, onverklaarbare stijging van kanker, chronische neurale buis, hart en skeletgebreken bij pasgeborenen. De auteurs ontdekten dat de misvormingen bijna 11 keer hoger zijn dan het normale aantal en steeg tot ongekende hoogten in de eerste helft van verleden jaar, een periode die niet onderzocht was in eerdere rapportages.

De uitkomsten, die gepubliceerd zullen worden in het International Journal of Environmental Research and Public Health, komt voorafgaand aan een langverwachte World Health Organisation onderzoek naar de genetische gezondheid in Fallujah. Zij volgen op twee eerdere alarmerende onderzoeken, één die een balansverstoring vond in de seksratio van pasgeborenen sinds de invasie van Irak in 2003, een 15% daling van geboorten van jongens.

"We vermoeden dat de bevolking chronisch wordt blootgesteld aan een milieumiddel", zei een van de auteurs van het rapport, milieutoxicoloog Mozhgan Savabieasfahani. "We weten niet welke omgevingsfactor dat is maar om dat uit te vinden doen we meer proeven".

Het gebruik van verarmd uranium is beslist een hoofdverdachte alhoewel, zoals het artikel snel laat zien, zijn er tal van onderkruiperdeskundigen te vinden die bereid zijn om het idee af te wijzen. De VS gebruikte Irak ook als een proefterrein om futuristische wapens uit te proberen, bedacht door wetenschappers die maar al te graag grote sommen geld wilde verdienen, zodat we niet echt precies weten wat er nog meer gebruikt werd naast de witte fosfor en verarmd uranium munitie.

Zoals zo vele verhalen wordt dit doorgaande verhaal van Fallujah genegeerd omdat het lijden van deze mensen weinig betekent voor de meeste Amerikanen en hoewel sommige lippendienst bewijzen is het niet veel waard en zal snel vergeten zijn, als ze het al opmerken. Als verhalen als deze over Fallujah falen om het geringste vleugje van menselijke empathie uit de Amerikanen te wringen is het moeilijk voor mij om mij voor te stellen wat de Amerikanen, behalve zichzelf, andere kan schelen,.Door, Rob Payne.
Annotaties:
| #122833 | 05-01-2011 18:50 | zwart
God loves America.
Ik heb een hekel aan beiden.
zwart's avatar
| #122834 | 05-01-2011 19:02 | Unbeliever
Ik heb aan geen van beide een hekel, maar wel aan lieden die misbruik maken van de hen aangereikte of door list en bedrog verkregen macht.
De meeste Amerikanen weten niet eens wat er aan de hand is.
Unbeliever's avatar
| #122844 | 05-01-2011 20:33 | P.uncia
De meeste Amerikanen weten niet eens wat er aan de hand is.


Niet alleen de Amerikanen maar ook in Europa weet nauwelijks iemand van de werkelijke ramp in Irak en wat erger is "they don't give a damn".
P.uncia's avatar
| #122890 | 06-01-2011 09:12 | Verrekijker
Er is in Fallujah heel wat meer gebruikt dan alleen uranium.
Verrekijker's avatar
| #122907 | 06-01-2011 11:59 | luit
Niet alleen de Amerikanen maar ook in Europa weet nauwelijks iemand van de werkelijke ramp in Irak en wat erger is "they don't give a damn".


ik denk (hoop) dat het de mensen wel iets interesseert maar dat men gewoon geen mogelijkheid ziet om iets te veranderen.
de mensen die op een plek zitten om echt invloed uit te oefenen zullen hun plekje snel kwijt zijn als ze actie ondernemen en dus blijven de meelopers over.
| #122910 | 06-01-2011 12:09 | tegengas
Tja het was al bekend dat zelfs de vliegen, de hamburgers van Mcdonald voorbij vliegen.
tegengas's avatar
aanmelden / inloggen