Door P.uncia, Op vri 9 maa 2012 18:31, 2 reacties,    

Geen verschil tussen hunkeren naar ijs en cocaïneDe begeerte die mensen hebben voor ijs is vergelijkbaar met welke een junkie ervaart voor cocaïne, claimt een Amerikaans onderzoek. Volgens het onderzoek, gepubliceerd door de American Journal of Clinical Nutrition, hoe meer ijs een persoon eet, hoe minder "beloning" ze krijgen.

Co-auteur van het onderzoek, Dr. Kyle Burger van het Oregon Research Institute, vertelde The Daily Telegraph dat het dat te veel eten van voedsel dat veel vet of suiker bevat de manier waarop de hersenen op het voedsel reageerden veranderde.

"Van deze tolerantie wordt aangenomen het gebruik, of eten, te vergroten omdat de personen proberen het vorige niveau van tevredenheid te bereiken", zei hij. "Herhaalde overconsumptie van voedsel dat veel vet of suiker bevat kan mogelijk de manier waarop de hersenen reageren op deze voedingsmiddelen veranderen op een manier die verdere inname vastlegt".

Het onderzoek omvatte 151 gezonde tieners in de leeftijd van 14 en 16, die werden gevraagd naar hun recente eetgewoonten en hoeveel ze hunkerde naar bepaald voedsel. De deelnemers kregen vervolgens een foto van milkshakes te zien, voor ze daadwerkelijk een milkshake kregen, terwijl hun hersenen werden gescand met een functionele MRI machine.

Volgens het onderzoek hunkerde alle deelnemers naar het ijs, maar degenen die in de afgelopen weken ijs hadden gegeten genoten er minder van.

Dr. Burger zei dat dit dezelfde reactie was die een drugsverslaafde ervaart, omdat terwijl het hunkeren toeneemt, het plezier afneemt. Hij zei dat dit te wijten kan zijn aan dat de hersenen lagere niveaus van dopamine vrijgeven.

"Je kunt voortdurend proberen om te zoeken naar eerdere vergelijkbare ervaringen ", vertelde hij The Daily Telegraph, toevoegend dat dit kan leiden tot te veel eten.
Annotaties:
| #176298 | 09-03-2012 20:54 | Appie
@ P.uncia, bedankt voor de vertaling.

Eigen is (op econimische groei gebaseerd) kaptialisme niets meer als een dealer :)
Appie's avatar
| #176303 | 09-03-2012 22:03 | P.uncia
Eigenlijk is kaptialisme niets meer als een dealer


Yezz, veel van mijn artikelen zijn doordenkertjes, deze lijn van hunkeren naar eerdere ervaringen kan je doortrekken naar de huidige economie.

"Je kunt voortdurend proberen om te zoeken naar eerdere vergelijkbare ervaringen ", vertelde hij The Daily Telegraph, toevoegend dat dit kan leiden tot te veel eten.


De psychologie heeft daar zeer bewust en handig op ingespeeld, teveel eten staat gelijk aan overconsumptie met fatale gevolgen voor de grondstoffen van deze aarde die in razend snel tempo op raken.

Obesitas van de geest is veel schadelijker voor deze wereld dan voor het lichaam maar is, helaas, niet zichtbaar....
P.uncia's avatar
aanmelden / inloggen