Door community (initieel P.uncia), Op maa 23 nov 2009 14:33, 1 reacties, nieuws

Geld van dictators niet meer veilig op belastingparadijzenDictators die een appeltje voor de dorst hebben gestald op een rekening in Zwitserland lopen het risico dat hun centen geconfisqueerd worden.

De Haitiaanse oud dictator “Baby Doc” Duvalier loopt het risico dat hij de 4,6 miljoen euro die hij op een Zwitserse bankrekening had staan kwijt is volgens de Britse krant The Guardian.

De Zwitsers hebben de bankrekening van de voormalige dictator bevroren en werken samen met de Haitiaanse autoriteiten. Binnen enkele weken zal de rechtbank uitspraak doen over de mogelijkheid om het geld helemaal te confisqueren.

Schrikbewind

Duvalier is een van de kleine groep voormalige dictators die merkt dat het geld dat hij tijdens zijn schrikbewind heeft verdiend na jaren moet inleveren.

De familie van de voormalige Kongolese dictator Mobuto SeseSeko kwam recentelijk nog goed weg. De Zwitsers hadden de rekeningen van Mobuto bevroren, maar uiteindelijk werd hun geld niet in beslag genomen, omdat de Kongolese regering de zaak niet verder najaagt. Mobutu’s zoon is minister en maakt dus deel uit van de regering.
Annotaties:
| #82671 | 23-11-2009 14:40 | Supermario
@Ben

Dergelijke ontwikkelingen lijken enigszins in het verhaal van Batra te passen, nietwaar?

Nu weten we allemaal dat het zoeken naar passend bewijs niet de manier is om een stelling te bevestigen, maar toch vind ik wel interessant om er eens zo naar te kijken.
Supermario's avatar
aanmelden / inloggen