Door community (initieel ouwe knar), Op din 28 feb 2017 23:52, 0 reacties, nieuws

Generaals: Trump, niet korten op ontwikkelingshulpIn een brief aan het Amerikaanse Congres vragen 121 generaals buiten dienst om niet te bezuinigen op diplomatie en ontwikkelingssamenwerking. De generaals richten zich tot de politici kort voordat de regering-Trump de begroting voor volgend jaar indient bij de Senaat en het Huis van Afgevaardigden.

President Trump maakte gisteren bekend dat hij het defensiebudget met 50 miljard euro wil verhogen. Analisten menen dat Trump wil korten op Buitenlandse Zaken, en dan met name op de diplomatieke uitgaven en de post ontwikkelingssamenwerking, om Defensie te kunnen spekken.

De generaals schrijven echter dat Buitenlandse Zaken, USAID en ontwikkelingsorganisaties als Peace Corps "cruciaal" zijn om conflicten te vermijden en te voorkomen dat het Amerikaanse leger in actie moet komen. "Wij weten uit onze tijd in actieve dienst dat veel crises waarmee de VS wordt geconfronteerd niet alleen een militaire oplossing kennen."

Civiele partners

De ondertekenaars verwijzen naar de aanpak van extremisme, maar ook het stabiliseren van landen met een zwak centraal bestuur, en de strijd tegen de ebola-pandemie. "Het leger heeft sterke civiele partners nodig tegen de oorzaken van extremisme: onrechtvaardigheid, onzekerheid en een gebrek aan ontplooiingskansen."

De generaals besluiten hun oproep met de conclusie: "Dit is niet de tijd om ons terug te trekken".

Trump zei vanmorgen tegen de tv-zender Fox News dat hij verwacht de extra defensie-uitgaven te kunnen betalen met de opbrengsten van een aantrekkende economie. Hij gaat ervan uit dat zijn werkgelegenheidsplannen de economie een forse impuls zullen geven.

De regering-Trump stuurt half maart de begrotingsplannen naar het Congres. Naar verwachting zet Trump komende nacht, in een toespraak tot het Congres, zijn prioriteiten uiteen.
Annotaties:
aanmelden / inloggen