Door Ness, Op zon 28 feb 2016 18:02, 7 reacties, citaat / intro / linkdump

Gestolen paradijs

Deze video geeft antwoord op de vraag waarom er in rijke landen zoveel armoede heerst. Het antwoord: belastingen (op belastingen op belastingen). Als je alle belastingen en belastingen op verborgen belastingen gaat optellen betalen Amerikanen op iedere dollar die ze uitgeven 78 cent aan belastingen. Het Amerikaanse belastingssysteem verschilt niet veel van het onze, maar Nederlanders betalen gemiddeld nog méér.
...
Annotaties:
| #247794 | 28-02-2016 19:15 | ouwe knar
Op zich heb ik geen bezwaar tegen een vorm 'eerlijk delen'.
Waar ik wel bezwaar tegen heb is het grote bodemloze gat waarin belastinggeld in lijkt te verdwijnen. Neem vreemde subsidies, vliegtuigen treinen die niet doen wat ze moeten doen, peperdure 'gratis' vaccinaties, ...
ouwe knar's avatar
| #247800 | 28-02-2016 20:59 | Antares
Waar ik wel bezwaar tegen heb is het grote bodemloze gat waarin belastinggeld in lijkt te verdwijnen.

40% gaat op aan cumulatieve rente:

En welk percentage van de prijzen kan worden gerelateerd met rente? Het hangt af van het soort bedrijvigheden, vooral hoe kapitaalintensief het is. Variërend vanaf 12% voor het ophalen van vuilnis tot 77% voor het huren van een huis. Alles bij elkaar kan ongeveer 40% van de prijzen worden teruggeleid tot de kosten voor kapitaal. Deze getallen zijn afkomstig van Kennedy en zij zijn bevestigd door een onafhankelijke studie uitgevoerd door de Erasmus Univeriteit te Rotterdam, Nederland, onder de supervisie van STRO, een vooraanstaande monetaire denktank in Nederland.


http://zaplog.nl/zaplog/article/de_verborgen_slavernij_van_rente
Antares's avatar
| #247824 | 29-02-2016 14:32 | Unseen
Waar ik wel bezwaar tegen heb is het grote bodemloze gat waarin belastinggeld in lijkt te verdwijnen.


Het doel van dat bodemloze gat is de mensen in de overlevingsfase te houden. Mensen die zich geen zorgen hoeven te maken over geld en inkomen hebben meer vrijheid en kunnen zich dan gaan bezig houden met het systeem van illegale oorlogen, de afwezigheid van democratie enz., enz.
Unseen's avatar
| #247826 | 29-02-2016 15:09 | Ness
Buiten wat er aan banken ed betaald wordt aan 'aflossing' van leningen van regeringen die daartoe het mandaat zelf overgedragen hebben aan die banken, houden we in NL ook nog eens 4 tot 6 bestuurslagen overeind. Te weten gemeente, provincie, centraal en super-centraal = EU, en daar komen voor sommigen nog deelgemeenten en andere bedachte frutsels op. Daarnaast gaat veel belastinggeld rechtstreeks naar internationale monopolisten ivm *subsidies* of minder rechtstreeks via belastingaftrek. En vergeet inflatie niet.

Een bestuurslaag die zijn geld opbrengt wegens nuttigheid voor algemeen belang hebben we in feite niet. Neem het politieapparaat, waar 4 tot 8 banen aan de onderkant worden geschrapt om een 'topman' aan te stellen die alles soepeler gaat laten verlopen, kuch kuch. Zelfde voor onderwijs. Binnen de bestuurlagen worden steeds meer *pluche*arbeidsplaatsen gerealiseerd (tegen topsalarissen uiteraard) die bekostigd worden door de onderlaag te ontslaan; dat levert weer nieuwe uitkeringstrekkers (afhankelijken) op.

En dan denkt het plebs dit met verkiezingen op te kunnen lossen. Keep dreaming, en maak maar vast ruimte voor nog es 100.000 asielige zoekers, waarvan het grootste deel tuig, vaak gewapend en getrained. Zodat er door regeringen opnieuw geleend moet worden van commerciële banken, die het recht om geld te scheppen van diezelfde regeringen hebben gekregen. Wat er op straat gebeurt zal hen hun reet roesten. Het is tijd voor oorlog of burgeroorlog, want reset geldsysteem.
Ness's avatar
| #247828 | 29-02-2016 15:23 | ouwe knar
Het is tijd voor oorlog of burgeroorlog, want reset geldsysteem.
Want nog meer geld dat tegen de zwaartekracht in stroomt.
ouwe knar's avatar
Good old suzi Quo
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
verkeerd topic CCC
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen