Door community (initieel herman4394), Op vri 13 apr 2018 08:12, 2 reacties, nieuws

Ghouta:  Terroristen leveren hun Israelische en Belgische wapens in


Terroristen leveren hun Israelische en Belgische wapens in bij het Syrische leger.
Jeish al-islam militanten leverden hun geavanceerde Israelische en Europese wapens in bij het Syrische leger in het kader van een evacuatie-overeenkomst in de stad Douma meldde een media-outlet woensdag.

De Arabisch-talige website van Sputnik meldde dat 1.384 militanten met hun familieleden een totaal van 3.792 de stad Douma verliet om naar de stad Jarabulus in Noordoost-Aleppo te gaan met 85 bussen.

De website schreef verder dat het evacuatieproces de komende twee dagen zal duren vanwege logistieke redenen, eraan toevoegend dat Jeish al-Islam zijn lichte en middelzware wapens heeft overgedragen aan het leger.

De Arabische Spoetnik zei verder dat Israëlische sluipschuttergeweren en Belgisch gemaakte RPG-raketten en PKC-machinegeweren tot de wapens behoorden.

Mensen in de stad Douma namen dinsdag de controle over van een aantal magazijnen die door Jeish al-Islam werden gebruikt voor het hamsteren van voedsel nadat de terroristische groep zich terugtrok uit de stad onder een evacuatieplan overeengekomen met het Syrische leger.

Burgers in Douma bestormden verschillende voedselpakhuizen van Jeish al-Islam en namen ze onder controle.

Honderden tonnen brandstof en voedsel waren in de magazijnen gehamsterd door Jeish al-Islam die weigerden ze onder mensen in Douma te verspreiden.

Lokale bronnen meldden dat het gehamsterde voedsel werd gebruikt als een pressiemiddel door Jeish al-Islam commandanten om burgers in militante gebieden in Oost-Ghouta onder controle tehouden.

In de tussentijd heeft het Russische Ministerie van Defensie aangekondigd dat 3.637 terroristen de afgelopen 24 uur Douma heeft verlaten via de veilige corridor Al-Wafedeen.

11-4-2018
Vertaald door Google translate met enkele verbeteringen door mij
Annotaties:
| #262942 | 13-04-2018 11:35 | Nico de Geit
Misschien wil Duitsland ze opnemen.
Nico de Geit's avatar
| #262943 | 13-04-2018 15:56 | G.B. Wolf
Eigenlijk moesten de Russen die gasten langs de weg opwachten en alsnog arresteren, of aan een Syrische groep overdragen, die er wel 'raad mee weten'.
In ieder geval identificeren, vingerafdrukken nemen. Kom je ze later weer tegen, dan weet je waar ze vandaan kwamen. De Russen behandelen dat tuig veel te netjes.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen