Door community (initieel Best Well), Op zat 28 okt 2017 18:07, 3 reacties, nieuws

Glyfosaat; omstreden gif - Zembla

Zembla: Glyfosaat, omstreden gif
In deze Zembla Internationaal documentaire wordt het gevaar van het meestgebruikte onkruidgif glyfosaat (beter bekend als Roundup) op onze akkers onderzocht. Internationale wetenschappers voeren een fel debat over het massale gebruik en de gevaren van het onkruidgif glyfosaat. Volgens de Europese instanties BFR en EFSA, die momenteel de toelating van glyfosaat herbeoordelen, is het gebruik van het middel veilig.

Maar volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is glyfosaat waarschijnlijk kankerverwekkend. Het gif komt in kleine concentraties ook bij mensen terecht via de lucht en ons eten. Ook in Nederland wordt glyfosaat in grote hoeveelheden over de akkers en tuinen gesproeid, onder meer onder de naam Roundup (Monsanto).

In 2011 werd in de Kamer een motie aangenomen met een verbod op glyfosaat op bestrating. Dat zou per 1 maart ingaan. Maar vorige week moest staatssecretaris Dijksma daarop terugkomen. Door juridische problemen loopt de maatregel verdere vertraging op. Voor een verbod in de landbouw is geen Kamermeerderheid gehaald. Dus het gebruik van het onkruidgif op de akkers blijft voorlopig toegestaan. Zembla Internationaal onderzoekt het gevaar van het meestgebruikte onkruidgif op onze akkers.

Annotaties:
| #261134 | 28-10-2017 20:19 | ouwe knar
In 2011 werd in de Kamer een motie aangenomen met een verbod op glyfosaat op bestrating. Dat zou per 1 maart ingaan. Maar vorige week moest staatssecretaris Dijksma daarop terugkomen.
Ik was in de veronderstelling dat het al lang niet meer gebruikt werd: Dusnie!
Lekker op straat spelen is sowieso al de nek omgedraaid.

Het aantal insecten is de laatste jaren schrikbarend gedaald, neuh, ligt niet aan onkruidbestrijdingsmiddelen.
https://www.sott.net/article/321846-Vanishing-act-Why-insects-are-disappearing-and-why-it-matters
https://www.sott.net/article/351080-Entomologists-Where-have-all-the-insects-gone

Er werd beweerd dat insecten de mens zouden overleven, als zijnde perfect staaltje van aanpassingsvermogen van moeder natuur. Nee hoor. Insecten verdwijnen eerst en dan de mens. Maar misschien is de mens al veel eerder verrvangen door robots.
ouwe knar's avatar
| #261135 | 28-10-2017 20:40 | Best Well
Ik denk niet dat robots het uiteindelijk op deze wereld gaan redden, ze moeten namelijk hiermee gemaakt en onderhouden worden:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YwZ0ZUy7P3E?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Best Well's avatar
| #261136 | 28-10-2017 20:43 | Best Well
deze link doet het vast beter:
https://www.youtube.com/watch?v=YwZ0ZUy7P3E
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen