Door community (initieel P.uncia), Op maa 21 maa 2011 15:00, 0 reacties, nieuws

Google beschuldigt China van verdoken internetblokkeringInternetzoekmachine Google heeft de Chinese regering ervan beschuldigd zijn e-maildienst heimelijk en massaal te verstoren. Chinese Gmail-gebruikers kampen al maanden met toenemende problemen om mails te verzenden of als ongelezen te markeren.

Volgens Google hebben technici onderzoek gedaan en is er geen technisch probleem met de e-maildienst of de website vastgesteld. ‘Er zijn geen problemen van onze kant uit, dat hebben we uitvoerig onderzocht’, aldus een Google-woordvoerder. ‘Het gaat om een blokkering door de regering, die zodanig opgebouwd is dat ze er als een probleem van Google uitziet.’

Google weigerde begin 2010 om in te gaan op de censuureisen van de Chinese regering. Sindsdien verdenkt Google de Chinezen luidop van hackpogingen en sabotage.

China heeft het een zeer strikt internetbeleid en blokkeert veel populaire websites, zoals YouTube, Facebook en Twitter. De regering heeft de filter nog eens aangescherpt, nadat in januari op grote schaal onrust was uitgebroken in de Arabische wereld. Destijds verschenen er op het internet oproepen voor een 'Jasmijnrevolutie' in China. De Chinese autoriteiten zetten op grote schaal politie in op plekken waar de aangekondigde demonstraties plaats zouden vinden, maar er verschenen geen betogers.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken wilde niet reageren op de aantijgingen van Google.
Annotaties:
aanmelden / inloggen