Door community (initieel Appie), Op zat 12 dec 2015 11:52, 1 reacties, nieuws

Grasgevoerd vlees heeft lager kankerrisico


In oktober meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat rood vlees 'waarschijnlijk kankerverwekkend' is, en vleeswaren in de categorie 'kankerverwekkende stoffen' thuishoren. Vermoedelijk is niet alle vlees even slecht.


Rood vlees van vee dat zijn hele leven gras heeft kunnen eten, heeft mogelijk een lager kankerrisico. Dat stelde de Mayo Clinic al in 2014. Vlees van koeien die hun hele leven of in de afmestfase gras hebben gegeten heeft een lager vetpercentage dan dat van graangevoerde runderen. In grasgevoerd vlees zitten ook meer omega-3 vetten, meer antioxidanten zoals vitamine E en meer CLA (Conjugated Linoleic Acid) dan in graangevoerd vlees. Die laatste zouden het risico op hartaandoeningen en kanker verminderen.

Ethisch verantwoord

De onderzoeksgegevens zijn een opsteker voor het Amerikaanse bedrijf Verde Farms. Dat streeft er naar meer Amerikanen grasgevoerd vlees te laten eten, in plaats van graan- of brokgevoerd. Vleeseters in rijke landen bekeren zich meer en meer tot vlees dat ethisch verantwoord is.

Lees verder: Foodlog
Annotaties:
| #242163 | 13-12-2015 09:54 | Nico de Geit
In Rusland lopen de runderen gewoon buiten. Geen prikkeldraad, niks. Ze hebben ook gewoon horens. Soms gaan ze met zijn allen op de weg staan. Zo'n rund opeten is heel iets anders dan rundvlees van de bio-industrie.
Nico de Geit's avatar
aanmelden / inloggen